E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada TEFAS üzerinden yapılan hisse işlemleri iptal edildi---

Borsada TEFAS üzerinden yapılan hisse işlemleri iptal edildi

Borsada TEFAS üzerinden yapılan hisse işlemleri iptal edildi
08 Şubat 2023 - 14:40 borsagundem.com

Borsanın işlemlere kapatılmasının ardından TEFAS üzerinden yapılan hisse fonlarıyla ilişkili işlemler iptal edildi.

Borsada son günlerde yaşanan sert kayıpların ardından Borsa İstanbul yönetimi borsayı kapatma kararı alırken, kapatmanın ardından TEFAS üzerinden devam eden işlemler iptal edildi.

Bloomberght'de yer alan habere göre borsada işlemlerin durmasının ardından içinde hisse senedi olan fonların Türkiye Elektronik Fon Dağıtım Platformu (TEFAS) üzerinden yaptığı işlemlerin iptal edildiğini belirtti.

BİST 100 'de deprem afetinin üçüncü gününde yüzde 7'lik kaybın ardından ikinci devre kesici uygulamaya girmiş, sonrasında Borsa İstanbul'un işlemleri durdurduğu açıklaması gelmişti.

Borsadaki şirketlerin 3 günlük piyasa değeri kaybı yaklaşık 800 milyar TL olmuştu. Borsada yaşanan düşük hacimlerin piyasa değeri üzerinde yarattığı tahribat dolayısıyla son zamanlarda piyasada borsanın kapatılmasına yönelik talepler de yükselmişti.

Borsada bugünkü işlemler iptal edildi, 5 gün kapalı olacak

 

1999 depreminden sonra borsa yüzde 242 yükseldi

 

Borsada işlemler durduruldu

 

Borsa İstanbul'da ikinci kez devre kesici uygulandı

 

Sert düşüş sonrası Borsa İstanbul kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (34)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Asi zemzü09 Şubat 2023 13:25

    Borsa sanki kumarhane herşeyi mana edip aşağı yukarı oynayan borsa mı olur deprem olmuş bunu bile fırsat bilip milleti soydunuz küçük yatırımcıda her zaman sermaye mi var ki her düşüşte alım yapsın olan küçük yatırımcıya oluyor

  • İsa ÜZMEZ09 Şubat 2023 13:20

    Borsaların hiç bir zaman bireysel yatırımcı koruduğu yok işleri güçleri kumar gibi insaları şirketlere ortak falan ettikleri yok yam yamlar milletin parasına çökmekle meşğuller halka arzlar onlara çalışır gelde borsada iş yap bu sistemin düzgün hale getirilip insanların şirketlere ortak olduğunun görülmesi anormal aşağı yukarı harrketlerden kurtulup stabil güvenli bir borsa havasında alış veriş yapması sağlanmalı

  • Demir 09 Şubat 2023 06:17

    Deprem nedeniyle ara verilmesi doğru bir karar. Depremin hemen ardından yapılması daha doğru olurdu. Borsayı kötüleyen Yorumları okuyunca şaşırıyorum yalnız, zannedersin misketi yutularak kaybeden çocuklar yazıyor. Arkadaş borsa hep kazandıracak diye bir kural mı var?? Ky diyorsun şükür bende öyleyim..temeli sağlam, düzenli temettü ödeyen sağlam şirketlere uzun vadeli yatırım yapacaksın, düştüğünde nakitin varsa ekleme yapacaksın, yoksa aylık alımlara devam edeceksin. Yok öbür türlü sen yatırayom şu kağıda bana 1 ayda %30_50 kazandırsın diyorsan seni parmaklarında basketbol topu gibi çevirirler de çevirirler pusulanı kaybedersin

  • Cem08 Şubat 2023 23:37

    5 Şubat ile 20 Şubat arasında kapali kalsin borsa ve tüm işlemler iptal edilsin. Bu şekilde küçük yatırımcı bir nebze de olsa korunmuş olur sanırım. Borsamız da panik azalmış olur böylelikle

  • Cemal mete 08 Şubat 2023 23:34

    Bu nebiçim bir şey sanki lasvegasta kumarhane gibi pazartesi sabahtan geriye dönük bütün işlemler iptal edilmeli. Milletin anasını ağlattınız be

  • Resul altinkayna08 Şubat 2023 20:56

    Sadece uluunu araştırsalar yeter hırsızlığın tam olduğu yer gerçi torpilli torpili nerden cozemedik

  • Orhan Gazi pursoken08 Şubat 2023 20:39

    Spk pazartesi günü dahi yapılan bütün işlemleri kontrol etmeli. Gerekli araştırma yapılmalı. . Fırsatcilar tesbit edilmeli. . Takası gerceklesmemis tüm işlemler geriye dönük iptal edilmeli. . Nihayetinde de olağanüstü bir durum olmuştur. . 10 ilde işlem yapılmamış. . Onların eksikliğin kabahati ne .. deprem dolayisi ile suçlu mu olacaklar. O zaman bu zarar devlet tarafından karşılanmali. . Dolayi ile bu durumda depremzedeler bist i mi düşünecek. . Bu durum göz önünde olmalı dır. .

  • Abdullah kurt 08 Şubat 2023 20:11

    Bu afet ve olağanüstü durumda türkiyede hayat durmuş herkes ne yapabilirim derdine düşmüşken bist yönetimi ve spk sınıfta kalmıştır. İş işten geçtikten sonra küçük yatırımcı bittikten sonra borsayı kapatsan ne olur kapatmasan ne olur. Yazıklar olsun size. Lıyakatsız herifler.

  • Orhan duman 08 Şubat 2023 19:14

    SPK öbür dünyada sizlere hakkımı helal etmiyorum neden pazartesi günü neden sabahtan kapatmadiniz benim zararımı kim karsılıyacak

  • Sabit can 08 Şubat 2023 18:34

    Seçime kadar tamamen araverilmeli

  • Kurt borsacı 08 Şubat 2023 17:42

    Borsanın işlemlere kapatılmasını kınıyorum.bu durum küçük yatırımcı yurttaşların daha ucuza hisse almalarını önlemek için alınmış bir karardır.yazıklar olsun.

  • Casper 09 Şubat 2023 00:20

    Senin insanlıkla alakan yok

  • Abdullah kurt 08 Şubat 2023 20:14

    Kökten kapatsınlar. Böyle yöneticiler yüzünden milyonlarca küçük yatırımcının ocağı söndü. Kumarhaneler bile bunlardan dürüst.

  • buffet08 Şubat 2023 17:32

    Bank ofa virman yapan patronların satışları 6 ay yasaklansın.bak borsa düşermi.bu açgözlü patronları doyuramıyoruz...

  • Ufuk 08 Şubat 2023 17:23

    Çarşamba günü yapılan tüm işlemler derhal iptal edilmelidir....bu kadar az işlemle kadar değer kaybı sahtekarlık alçaklık

  • Ramses08 Şubat 2023 16:08

    Borsadan daha önemlisi on şehirde hayatı işleri işletmeleri başlatma planlarını şimdiden yapmak. Bu şehirlrde hayat tekrar normsle ekonomiye nasıl dönecek felaketin boyutu çok büyük çok kapsamlı bir uygulama planı ve yürütme ekibi haxırlanmalı. Vakit kaybetmeden insan meslek iş fabrika işletme bina okul hastane her türlü tam hasar tespiti yapılıp ne kadar ne lazım bilinmeli finans insan eğitim tedarik malzeme inşaat sözleşmeşer bağlantılar gibi alanlarda bölgenin sanayi ticaret esnaf odalarıyla ciddi bir proje hazırlanıp enkaz kaldırma işleminden sonra süratle hayata geçirilmeli

  • Spectrum08 Şubat 2023 16:01

    İşlem iptalleri fiyatları geri getirmeyeceği gibi başka komplikasyonlar yaratır. 3 ay boyunca aslında sürekli açığa satışın her türü yasaklanmalı endex vadeli kaldıraçlar ve viopları tamamen ortadan kaldırılmalı. Düzgün şirketler borsaya alınıp, parası olan alsın hissesi olan satsın insanlara gücüne göre kredi açılsın borsa kumarbazlar için açılmadı.

  • Ali YILDIZ 08 Şubat 2023 15:58

    Çarşamba günü yapılan işlemlerin kesinlikle iptal edilmesini bekliyoruz. Pazartesi ve salı da iptal olmalı ancak o işlemler hesaplara geçti sanırım  belki mümkün  olmayabilir  ancak son gün çarşamba günü o 20 dakika dahi sürmeyen yüzde yedilik düşüş normal değildi. işlemlerin iptal edilmesi gerekir diye düşünüyor ve  bekliyorum.

  • Yorum08 Şubat 2023 15:41

    Viop iptal olmalı

  • Cenk08 Şubat 2023 15:41

    Borsada 6 şubat ile 13 şubat arasindaki tüm emirlerin tamamen iptal edilmesi gerekir bence

  • acacu08 Şubat 2023 15:35

    Hadi diyelim ki pazartesi felaketin boyutunu kavrayamadınız, yahu salı günü depo kararını neden kaldırdınız? Çarşamba açılıştan sonra borsayı kapatmak nedir? Salı sabah 1 hafta kapattık sonrasına bakacağız deseydiniz hiç bu saçmalıklar yaşanmazdı. 

  • Bir dost08 Şubat 2023 23:36

    P.tesi acilmayacakti , basiretli yöneticiler,!!!!!!

  • Yorum08 Şubat 2023 15:30

    Yetmez son üç günüde iptal et sonra jöleli yi çağır o biliyor bu işleri kim piyasayı aşşağı sürmüş tespit etsin önceden benim ülkemin vatanımın sermayesini yok paraya alıyorlar bu kopuk iğrenç düzeni diyiyordu şimdi iş başa düştü işte bu günü zai etme fırsatı tepme herkese örnek cezalar kes

  • Kürşad 08 Şubat 2023 15:30

    Kapatılmalıydı deniyor da nakit ihtiyacı için satmak isteyenleri de hesaba katarak konuşmalı.

  • Casper 09 Şubat 2023 00:23

    Nakite ihtiyacı olan borsada dolanmaz

  • Master08 Şubat 2023 15:30

    5 gün kapatıp sonra hisselerin tümü serbest marjla açılırsa fiyatlar kısa sürede dengeye oturur.

  • Ahmet08 Şubat 2023 15:28

    İşlemler iptal edilmeli

  • Yusuf08 Şubat 2023 15:23

    Pazartesi yapılan işlemlerin takası bugün gerçeklesti.satan parasıni aldı.Ancak salı ve bugün ki islemler hemen acil olarak iptal edilmeli.yazık deprem bölgesinde yaşayan yüzbinlerce ky kardeşimiz üç gündür işlem yapamıyor.iletisim yok elektrik yok birde yaralısı var enkaz var belki yakını vefat etti.Bu durumda insanlar zaten mahfolmuş borsaylamı ugraşsın.Ama yamyamlar bu acı tabloyu bile degerlendirip ky nın malına çöküyorlar.Spk ve Bist yönetimi iş isten geçmeden hemen salı ve çarşambayı iptal et ve en 1azbir hafta kapalı tutun.bu başka krize benzemez 10 ilimizdeki depremzede ky lar dava açarsa işler daha zorlaşır.çünkü eşit ortam yok.insanlar caniyla ugraşıyor.

  • asena08 Şubat 2023 15:11

    emeği geçen şerefsiz hırsızların allah belasını versin aminnnnnnnnn

  • Sandık08 Şubat 2023 15:01

    Pazartesi günü hiç açılmaması gerekiyordu. SPK ve yönetimi görevden alınmalı. Hesabı sorulmalı. 

  • suç duyurusu08 Şubat 2023 15:00

    SPK hafta başından itibaren yapılan tüm işlemleri incelemeye alıp derhal iptal etmelidir. Küçük yatırımcıların kaybı çok büyüktur. Bunları önlemelidir. Yoksa ortakmıdırlar bu soyguna bunu bekleyip göreceğiz. SPK yönetimi görevini suistimal etmiş ve yatırımcısını makinalara ve tefecilere ezdirmiştir.

  • Bir dost08 Şubat 2023 15:00

    Olmadi bu. P.tesi sali carsamba iptal olmasi gerkliydi. Yanlis karar verildi, hatanizi kabul kabul edin , p.tesi acil kara alarak kapatmayisiniz manupulatorlere meydan sizin cirit atabilirsin demektir.

  • ethem demiray08 Şubat 2023 14:54

    bence bugun yapılan ışlemler ıptal edilip...borsa nın 10 gun acılmaması lazım

  • Sel08 Şubat 2023 14:51

    Son üç gün komple iptal edilmelidir