E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYapay zeka borsaları yönetmeye aday---

Yapay zeka borsaları yönetmeye aday

Yapay zeka borsaları yönetmeye aday
09 Haziran 2020 - 14:36 borsagundem.com

Yapay zeka, gelişen makine öğrenme ve big data teknoloji ile finansal piyasalara yön verecek gibi duruyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsalar hakkında gelen son raporlar yapay zekanın makine öğrenme ve big data yoluyla finansal piyasalara yön verebileceğini gösteriyor. Yapay zeka teknolojisinin geldiği son nokta düşünüldüğünde yapay zekanın sermaye piyasaları yöneteceği beklentisi şaşılacak bir şey olmaktan çıkıyor.

Dördüncü sanayi devrimi döneminde hızla gelişen yapay zeka, insan düşünme sistemine paralel sonuçlara ulaşabilecek ve 7/24 veri akışına uygun işlem yapabilecek şekilde geliştiriliyor. Borsa ise alıcıdan istenen değerli kağıt ve hisse senetlerini satıcıyla bir araya getirmeye yarayan kurumsal ve devlet tarafından denetlenen bir pazardır.

Pazar, hisse dağıtana yani satıcıya nakit akışı sağlayan ve yatırımcılara alım-satım yaparak kazanç sağlayan bir sistemdir. Londra, Hong Kong, Tokyo ve New York gibi önde gelen şehirlerde yer alan borsaların dışında her ülkenin kendi içinde oluşturduğu kurumsal borsalar da vardır. Bu kadar alternatifin bulunduğu piyasalarda kar elde etmek uzun zaman alacağı gibi, belirli bir bilgi birikiminin bulunması gereklidir. Ne yazık ki insan zihni sınırlı rasyonel olarak nitelendirildiğinden borsadaki tüm gelişmeleri özümseyememektedir. Ancak teknoloji ile geçmiş verilerin her birini depolamak ve değişimleri gözlemleyebilmek mümkündür. Yatırımcı olmak yalnızca hisse senetlerinin alınıp satıldığı borsada yer almak değil aynı zamanda döviz, emtia adıyla bilinen ticarette satışı mümkün olan mallar ve kambiyoların satışının mümkün olduğu borsalarda da işlem yapılabilir.

Borsa yatırımları ile para kazanmak ancak düşük ücret ödenerek alınan hisse senedinin, yüksek ücret karşılığı satılmasıyla mümkündür. Bunun için borsadaki günlük değişmelerin her biri veri olarak depolanmalı ve analiz edilmelidir. İnsan zihninin yetersiz kaldığı bu durumda, verilerin tümü dijital ortamda depolanmaktadır. Yapay zeka ve makine öğrenmesi yardımıyla bu veriler işlenerek adeta bir yatırımcı gibi al/sat sinyalleri oluşturulabilmektedir. Üstelik yatırımcıların her zaman rasyonel davranmadıkları göz gönünde bulundurulduğunda, hırs kaynaklı hataların yapılmadığı ve tüm senaryoların hesaplandığı bir yatırım ancak makine öğrenmesi ile mümkündür.

Borsaların bir sonraki hedefi pandemi kayıplarını silmek

İflas etti hisseleri iki katına çıktı

S&P 500 endeksinde 10 haftada düşen hisse yok

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mantık09 Haziran 2020 16:35

    Tam bir fiyasko olur küçük yatırımcı için!  İstedikleri kağıdı  sonuna kadar toplarlar!  1 krş bırakmazlar.  

  • Mucise Reis ;)09 Haziran 2020 15:11

    Boşunamı seansları, yemek yemeyen, tuvalete gitmeyen, hasta olmayan, sabah akşam masadan ayrılmayan treaderlar ayaptırıyor yabancılar :D en buyuk zengin borç veren yabancı babalar diyorki, borsa seansları açın, çok uzun saat işlem olsun.. sonra dunyada topluyor parayı babalar, global ağ ile bir bilgisayar yasılımı döşüyor. istediği ülkelerede ben sana gelirim ama, bunu şunu sistemine dahil et diyor.. sonra babalar yazılımlarla ülkeni sömürüyor... hayır diyenin ülkesine gelmiyor... olay budur...