E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsaların bir sonraki hedefi pandemi kayıplarını silmek---

Borsaların bir sonraki hedefi pandemi kayıplarını silmek

Borsaların bir sonraki hedefi pandemi kayıplarını silmek
09 Haziran 2020 - 13:01 borsagundem.com

ABD’li yetkililer resmi olarak ülke ekonomisinin resesyona girdiğini ilan ettiği gün S&P 500 endeksi yıl başındaki seviyesini geçti. Bir sonraki hedef ise pandemi sırasındaki kayıplarını silmek

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ulusal Ekonomik Araştırma Bürosu'nun (NBER) Pazartesi günkü açıkladıkları veriler göre ABD ekonomisi 128 aylık rekor büyüme dönemini sona ererken S&P 500 endeksi Mart ayında borsalardan 10 trilyon dolar silindikten 53 gün sonra tekrar yeşile dönmeyi başardı.

Ancora Advisors’ın portföy yöneticisi David Sowerby, “en iyimser boğa piyasası tahminlerinin bile bunu tahmin edebileceğini düşünmüyorum.” dedi. Borsaların son aylardaki hareketi yıllarca unutulmayacak.

Ünlü fon yöneticisi Stan Druckenmiller, Mayıs ayında hisse senedi tutma konusunda uyarıda bulunmasının ardından artık aşırı temkinli davrandığını ve bir fırsatı kaçırdığını söyledi. Deuckenmiller, “Dip görüldüğü gün yüzde 2 artıdaydım ve yüzde 40'lık ralli boyunca yüzde 3 yaptım. Büyük bir fırsat kaçırdım. Son kez olmayacak.” dedi. Ünlü borsacı ayrıca Mayıs ayında hisse senetlerinde risk-getiri hesaplamalarının kariyeri boyunca gördüğü en kötü seviyelerde olduğunu söylemişti. Ayrıca Druckenmiller, hükümetlerin teşvik programlarının reel dünyadaki ekonomik sorunları çözmek için yeterli olmayacağını belirtmişti.

Borsaların dip yatığı Mart ayından bu yana S&P 500 endeksi %43 arttı ve yılbaşındaki seviyesini geçti. Endeksin bütün hisselere eşit ağırlık verdiği versiyonu yani Coty Inc ve Microsoft’un aynı önem değerine sahip olduğu durumda ise Mart ayındaki dip seviyesinden %56’lık yükselse de yıl başındaki seviyesinin %3 oranında altında.

İflas etti hisseleri iki katına çıktı

ABD'li petrolcüler üretime başlayınca fiyatlar düştü

S&P 500 endeksinde 10 haftada düşen hisse yok

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)