E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaS&P 500 endeksinde 10 haftada düşen hisse yok---

S&P 500 endeksinde 10 haftada düşen hisse yok

S&P 500 endeksinde 10 haftada düşen hisse yok
09 Haziran 2020 - 09:56 borsagundem.com

10 haftalık performans içinde S&P 500 endeksinde düşen bir hisse bile yok

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

S&P 500 endeksi yılbaşındaki seviyesinin eşiğine gelmişken göze alınması gereken başka bir konu daha var. Endeksteki bütün hisseler borsaların Mart ayında dibi gördükten sonraki seviyesinin üzerine çıkmayı başardı.

Bazı borsa katılımcıları şirketlerin borsalardaki ralliden etkilenip hep birlikte yukarı çıktıklarını ve işler tersine döndüğü zaman ise hep birlikte düşeceklerini düşünürken bazıları endeksteki bütün şirketlerin yukarı yönlü hareket etmesinin borsalardaki toparlanmanın kalıcı olacağına inanmakta.

Ancora Advisors’un portfölyö yöneticisi David Sowerby, konjonktürel alanda borsalarda genişlemeye bağlı olarak katılımın arttığını söyledi.

Borsaların dip yatığı Mart ayından bu yana S&P 500 endeksi %43 arttı ve yılbaşındaki seviyesini yakalamasına ramak kaldı. Endeksin bütün hisselere eşit ağırlık verdiği versiyonu yani Coty Inc ve Microsoft’un aynı önem değerine sahip olduğu durumda ise Mart ayındaki dip seviyesinden %56’lık yükselse de yıl başındaki seviyesinin %3 oranında altında.

New England’ın stratejisti John Ham, bütün sektörlerde yükselişin gerçekten güzel bir şey olduğunu söylerken teknoloji dışındaki şirketlerin de yükselmesinin borsalardaki toparlanmanınım kalıcı olduğunun bir göstergesi olduğunu iletti.

Küresel piyasalar Fed öncesi karışık seyrediyor

ABD vadeli endeksleri yatay seyirde

Fed'den küçük ve orta işletmeler için kredi kolaylığı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)