E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYabancılardan Japon hisse senetlerinde dev alım!---

Yabancılardan Japon hisse senetlerinde dev alım!

Yabancılardan Japon hisse senetlerinde dev alım!
18 Ocak 2024 - 08:25 borsagundem.com

Yabancı yatırımcılar Japon hisse senetlerinde 8,1 milyar dolarlık hisse aldılar. Nikkei 225 Endeksi Mart 2022'den bu yana en büyük haftalık kazancını elde etti.

Japonya Maliye Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, yabancı yatırımcılar Japon hisse senetlerinde geçen hafta net 1,2 trilyon yen (8,1 milyar dolar) tutarında alım yaptılar. Bu, ekim ayından bu yana gerçekleşen en büyük alım oldu.

Nikkei 225 Endeksi geçen hafta %6,6 yükselerek Mart 2022'den bu yana en büyük haftalık kazancını elde etti ve yıllık bazda %25'in üzerinde bir artış kaydetti.

SMBC Nikko Securities'in baş stratejisti Hikaru Yasuda, Nikkei 225'in hisseler yıl ortasına kadar rekor seviyeleri test ederken 40.000'e doğru ilerleyebileceğini yazdı. Yasuda, göstergenin son dönemdeki yükselişinin Nisan-Haziran 2023 rallisine benzemekle birlikte, momentumun daha güçlü olduğunu ve denizaşırı emeklilik fonları ile devlet fonlarının "uzun bir oyun" oynadığını gösterdiğini belirtti.

Yabancıların Japon hisselerinden kaçışı hız kesmedi

 

Japon hisse senetlerinde dev satış!

 

Goldman, Japon hisse senetleri için hedef yükseltti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)