E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJapon hisse senetlerinde dev satış!---

Japon hisse senetlerinde dev satış!

Japon hisse senetlerinde dev satış!
22 Eylül 2023 - 07:55 borsagundem.com

Yabancı yatırımcılar Japon hisse senetlerinde Mart 2019'den bu yana görülen en büyük satışı yaptılar

Japonya'da Topix endeksinin on yılın en yüksek seviyesine ulaştığı geçen hafta yabancı yatırımcılar Mart 2019'dan bu yana görülen en büyük satışı yaptılar.

Japonya Maliye Bakanlığı'nın verilerine göre, yabancı yatırımcılar bir önceki haftanın neredeyse iki katı olan net 1,58 trilyon Yen (10,7 milyar $) tutarında hisse senedini elden çıkardılar.

Aizawa Securities fon yöneticisi Ikuo Mitsui, "Japon hisse senetlerini en başından beri satın alan yatırımcılar kar realize ediyorlar. Küresel olarak, risk ağırlıklı varlıkları biraz daha düşürmeye yönelik bir hareket var" dedi.

Mitsui, "Faiz oranlarının önemli ölçüde yükseleceği bir durumda değiliz, bu nedenle yıl sonuna doğru fonların tekrar gelip gelmeyeceğini bu ve bireysel şirketlerin performansı belirleyecek" diye konuştu.

Japonya Maliye Bakanlığı verileri yabancıların ülke tahvillerinden 439,4 milyar yen tutarından satın aldıklarını gösterirken, Japon yatırımcılar 885,5 milyar yen tutarında dış borçlanma kağıdı ve 62,6 milyar yen tutarında denizaşırı hisse senedi satın aldılar.

Japonya Merkez Bankası'ndan faiz kararı

 

Goldman Sachs, MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik Endeksi için hedeflerini düşürdü

 

Asya borsaları, Avustralya ve Japonya'dan gelen veriler ile karışık seyre büründü

 

Asya piyasaları, haftanın son günü düşüşle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)