E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYabancıların Japon hisselerinden kaçışı hız kesmedi---

Yabancıların Japon hisselerinden kaçışı hız kesmedi

Yabancıların Japon hisselerinden kaçışı hız kesmedi
14 Aralık 2023 - 12:16 borsagundem.com

Yabancı yatırımcıların Japon hisse senetlerinde satışları 8 Aralık haftasında devam etti.

Yabancı yatırımcılar, Japonya Merkez Bankası (BoJ)'un on yıl süren teşvik tedbirlerini sona erdireceği yönündeki spekülasyonlar üzerine, 8 Aralık'ta sona eren haftada da Japon hisse senetlerinde satışa devam ettiler.

Yabancı yatırımcılar geçen hafta Japon hisse senetlerinden 71,46 milyar yen (504,7 milyon dolar) çekti. Nikkei 225 geçen hafta %3,36 düşerek 22 Eylül'den bu yana en sert haftalık düşüşünü kaydetti. Daha geniş Topix endeksi ise yaklaşık %2,44 düşüş yaşadı.

Yine de yabancılar, geçen yılın aynı döneminde yaklaşık 2,8 trilyon yenlik satışın aksine, bu yıl Japon hisse senetlerine yaklaşık 6,09 trilyon yen net yatırım yaptı.

Tahvil piyasasında, kısa vadeli Japon kağıtlarına yönelik dış talep, bir önceki hafta gerçekleşen 3,83 trilyon yenlik alımların ardından geçen hafta 1,64 trilyon yenlik net girişle güçlü kalmayı sürdürdü.

Bunun tersine, Japon yatırımcılar yabancı hisse senetlerinden yaklaşık 500,8 milyar yen çekerek art arda üçüncü hafta net satış gerçekleştirdiler.Ayrıca net bazda 1,08 trilyon yen uzun vadeli yurt dışı tahvil sattılar ancak kısa vadeli dış borçlanma senetleri olarak yaklaşık 169,8 milyar yen satın aldılar.

Japon hisse senetlerinde dev satış!

 

Goldman, Japon hisse senetleri için hedef yükseltti

 

İş dünyasından Japon hisselerindeki ralliye temkinli duruş

 

Japon hisse senetlerinde ralli sona erecek

 

Morgan Stanley: Japon hisse senetleri aşırı satılmış durumda

 

Japon hisseleri 15 ayın dibine geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)