E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYabancı işlemlerinde hisse satışı sürüyor---

Yabancı işlemlerinde hisse satışı sürüyor

Yabancı işlemlerinde hisse satışı sürüyor
05 Ağustos 2021 - 14:39 borsagundem.com

TCMB: Yurt dışında yerleşik kişiler 30 Temmuz haftasında net 51,8 milyon dolar hisse senedi sattı. Net 300,7 milyon dolar DiBS aldı

Yurt dışında yerleşik kişilerin 30 Temmuz itibarıyla portföyünde bulunan hisse senedi stok miktarı 21,3 milyar dolar oldu.

Merkez Bankası 'nın haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, hisse senedi stok miktarı bir önceki hafta 20,8 milyar dolar seviyesinde bulunuyordu.

Devlet iç borçlanma senetleri(DiBS) stok miktarı 8,4 milyar dolar oldu. DiBS stok miktarı önceki hafta 8,1 milyar dolar seviyesinde bulunuyordu.

Repo miktarı 1,8 milyar dolar seviyesine geldi. Repo miktarı önceki hafta 1,8 milyar dolar seviyesindeydi.

Özel sektör tahvil ve bonoları 227,4 milyon dolar oldu. Özel sektör tahvil ve bonoları bir önceki hafta 237,6 milyon dolar seviyesindeydi.

Piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış olarak hesaplandığında hisse senedi değeri farkı -51,8 milyon dolar oldu.

Piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış olarak hesaplandığında DiBS değeri farkı 300,7 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış olarak hesaplandığında repo değeri farkı 8,5 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti.

Piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış olarak hesaplandığında özel sektör bonoları farkı -10,2 milyon dolar oldu.

Borsa İstanbul yön arayışında

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

Borsa rallisinin 9 riski

Küçük yatırımcının çıkışı borsaları düşürebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali katirci07 Ağustos 2021 08:24

    Her şeyi ile bittik ülkeyiz nokta

  • Süleyman C. 05 Ağustos 2021 19:59

    Yabancı zaten hisseden çıkmıştı... Temmuzun son haftasın iyice çıktılarsa, bir şey biliyorlar DEMEKTİR....

  • KERİM05 Ağustos 2021 16:36

    FAİZ SÜRÜNDÜRÜR DÖVİZ ÖLDÜRÜR..REİS ÜLKEDE ÜRETİMİ ARTIRMAK İÇİN YÜKSEK DÖVİZ DÜŞÜK FAİZ UYGULAMAK İSTİYOR.DÖVİZ DÜŞÜNCE İTHALAT VE TÜKETİM FIRLIYOR ADAM NE YAPSIN FAİZİ DÜŞÜRSE BİR DERT ARTRISA BİR DERT O DA SÖZEL MÜDAHALEDE BULUNUYOR.SONRA SUSUP SEYREDİYOR.MİLLETDE ESNAF DA HABİRE ZAM YAPIYOR PETROLU VARİLİ 100 DOLARKEN YAPTIĞI ZAMLARIN ÜSTÜNE HABİRE ZAM YAPIYOR HERŞEY 3-4 KART ARTIRILDI AMA PETROLDE DOLARDA 3-4 KATLIK ARTIŞ YOK

  • çetin05 Ağustos 2021 15:03

    DOLAR DÜŞMESİN DİYE SÜREKLİ FAİZLERİ DÜŞÜRECEĞİM DİYEN BİRİ VAR. TAM DOLAR DÜŞECEKKEN ÇIKIP FAİZLER DÜŞECEK DİYOR VE DOLAR ZIPLIYOR.

  • Süleyman C. 05 Ağustos 2021 20:03

    Doların yükselmesi birilerini Yeniden ve Yeniden zengin ederken Milleti fakirleştiriyor, alım GÜCÜ azalıyor. 18 günde maaşı bitenin maaşı 17 günde 16 günde bitiyor... Yani herkes bir şeyden vazgeçmek zorunda kalıyor

  • Bika05 Ağustos 2021 14:53

    Yabancı yatırımcı, faiz neden enflasyon sonuç aklıyla Türkiye ekonomisi yönetilmeye devam ettikçe gelmez.

  • Wers05 Ağustos 2021 14:47

    Thyao nun takaslarına bakın yabancı mı kaldı piyasada yabancı 6 aydır deli gibi satıyor her ben olayım bende satarım yütkşyede herkes ağzına geleni konuşuyor siyasetci yok ülkede muhalefet ve hükümetten bu ülkeye yarar getirecek adam yok yine faiz faiz dediler düşen dolara fren koyup yükselttiler az sussalar piyasa zaten düşürecek dünyada dolar düşüyor bizde artıyor