E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWells Fargo’dan borsalar için ‘kıyamet günü’ tahmini---

Wells Fargo’dan borsalar için ‘kıyamet günü’ tahmini

Wells Fargo’dan borsalar için ‘kıyamet günü’ tahmini
06 Temmuz 2021 - 16:08 borsagundem.com

Well Fargo Menkul Kıymetler Hisse Senetleri Stratejileri Başkanı ABD’de teknoloji hisseleri için kıyamet gününün gelmekte olduğunu söyledi. Borsa uzmanı S&P 500’ün yıl sonuna kadar %12 düşeceğini öngörüyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wells Fargo Menkul Kıymetler’den Chris Harvey, ABD’deki büyük teknoloji hisselerine ilişkin uyarılarını ikiye katladı. Harvey CNBC’ye verdiği röportajda önümüzdeki süreçte bu hisseler için “kıyamet gününün” yaklaştığını söyledi.

Wells Fargo Menkul Kıymetler Hisse Senetleri Stratejileri Başkanı Chris Harvey yükselen faiz oranlarıyla oluşan riskle nedeniyle yatırımcıları bu hisselerden kâr toplamaya çağırdı. Harvey, teknoloji hisseleri için yaptığı açıklamada “Ödediğiniz prim ücreti hala son derece yüksek. Bu primin sıkılaşması gerektiğine inanıyoruz. İkincisi, 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirilenin bir sonraki 25 baz puanlık hareketini aşağı yönlü değil yukarı yönlü yapacağını düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bu yılın başlarındaki sert bir yükseliş gerçekleştiren 10 yıllık ABD tahvilleri daha sonra düşüş trendine girdi. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre 10 yıllık tahvil Cuma gününü %1,43’lük getiri oranıyla sonlandırdı. Bu rakam getiri oranının son üç ayda %17 oranında düştüğünü gösteriyor. Böyle bir düşüş özellikle büyük teknoloji hisseleri olmak üzere büyüme odaklı hisselerin yükselişine destek olmuştu.

Ancak Harvey, temel ekonomik görünümü gerekçe göstererek önemli bir geri dönüşün neredeyse kaçınılmaz olduğu konusunda uyarıyor. Yükselen oranlarla oluşacak momentum büyüme odaklı hisse senetlerini çift haneli bir geri çekilmeye zorlayacak. Borsa uzmanı öngörülerinin bu yaz ya da sonbaharın başında gerçekleşeceğini tahmin ediyor.

Wells Fargo yetkilisi, "Teknoloji şirketleri ve büyüme odaklı şirketler çok yüksek fiyat kazanç katlarında satış yapıyorlar” dedi. Harvey bu hisse senetleri için yüksek büyüme oranları vermeseler dahi aşırı yüksek fiyat kazanç katlarının bu fiyatları karşılamayacağını söyledi.

Eğer Harvey’nin öngördüğü gibi teknoloji hisselerinin aşırı yüksekten uçtuğu doğruysa bu hisse senetleri grubunun daha geniş çaplı bir pazarı etkilemesi bekleniyor. Ancak Wells Fargo yetkilisi ekonomik toparlanmaya bağlı olan hisse senetlerinde boğa piyasasının korunacağını öngördü.

Harvey, değerinin altında olan ve ekonomik toparlanmayla ilişkili hisse senetleri için, "Bilanço beklentilerini oldukça iyi yönettiler ve düşündüğümüzden çok daha korumacı davrandılar. Bu döngünün birçok insanın beklediğinden ve birçok insanın inandığından daha uzun süreceğini düşünüyoruz" dedi.

Borsa uzmanının ekonomik döngüyle ilişkili hisse senetleri arasında en çok tercih ettiği grup kimya ve havacılık şirketleri. Harvey ekonomik toparlanmayla bağlantılı birçok hisse senedi için tek ve çift haneli yükseliş fırsatlarının mevcut olduğunu sözlerine ekledi.

Wells Fargo yetkilisinin S&P 500 Endeksi’ne ilişkin yıl sonu tahmini 3.850 puan. Bu rakam endeksin Cuma günkü kapanışından %12’lik bir düşüş göstereceği anlamına geliyor.

 

Spekülatif borsa yatırımının sonuçları ağır olabilir

 

Borsalarda yönü bireysel yatırımcılar belirliyor

 

Bitcoin geliştirme sitesine siber saldırı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HAYDAR KASIM TUNCELİLİ07 Temmuz 2021 10:40

    kıyamet demek yok oluş bitiş son demek.bunasıl bir manşet bu nasıl bir haber.eğer öyle bir durumda tüm hisse senetleri çöp olur.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU06 Temmuz 2021 16:49

    kıyamet nedir bunlar bilmiyor galiba.eğer öyle olsa 1994-2001-2008 gördük borsa kıyameti tüm hisse senetlerini satıyor idik alan yok idi.çöp olmuş idi hepsi.