E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTesla yatırımcılarının sabrı tükeniyor---

Tesla yatırımcılarının sabrı tükeniyor

Tesla yatırımcılarının sabrı tükeniyor
29 Mart 2024 - 13:20 borsagundem.com

Kabus gibi geçen bir ilk çeyreğin ardından birçok yatırım şirketi Tesla’daki fiyat hedefini aşağı yönlü revize ediyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırımcıların sabrının tükendiğini söyleyen ABD merkezli finansal hizmetler şirketi Wedbush, elektriklin araç üreticisi için ‘kabus gibi geçen’ bir ilk çeyreğin ardından Tesla fiyat hedefini düşürdü.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Wedbush, teslimatlar için berbat bir ilk çeyreğin ardından elektrikli araç üreticisini zor bir dönemin beklediği konusunda uyararak Tesla hissesi için fiyat hedefini düşürdüğünü bildirdi.

Fiyat hedefinde aşağı yönlü revizyon

Insider’dan Jennifer Sor’un haberine göre, Wedbush analistleri, Tesla için fiyat hedefini hisse başına 315 dolardan 300 dolara düşürdü. Bu hala hisse senedi için yüzde 66'lık bir artışa işaret ediyor ancak firma, paylaştığı notta, Tesla'nın görünümünün belirsiz olduğunu ve bunun da zorlu bir ilk çeyreğe işaret ettiğini ifade ediyor.

Wedbush analistleri, Çin'deki teslimatların büyük olasılıkla yıllık yüzde 3 ila 4 oranında düştüğünü tahmin ediyor. Bu, Tesla'nın tüm yıl boyunca başlangıçta beklenen 2,1 milyon teslimattan yalnızca 2 milyon teslimata ulaşabileceği anlamına geliyor.

Analistler, “Şöyle diyelim: 2024 yılı için Çin talebi oldukça yumuşak seyrederken ilk çeyrek teslimatları Tesla için bir kabus çeyreği oldu; Berlin yangını gibi tedarik sorunları arzı etkilemiş olsa da, bunu inkar etmek mümkün değil” diye yazıyor. Analistler, “Musk ve Tesla için unutulması gereken bir çeyrek oldu. Musk için bu, Tesla'nın bu çalkantılı dönemden geçmesi için bir yol ayrımıdır, aksi takdirde daha karanlık günler kapıda olabilir” diye ekliyor.

Yakın vadede daha kasvetli bir görünüm

Yatırımcıların Elon Musk ve Tesla’daki liderliği noktasında devam eden sorunlardan bıkması gerçeği, azalan talebi daha da kötü hale getiriyor. Musk, bu yılın başlarında yapay zeka projelerini Tesla'nın dışına taşıyabileceğini açıkladıktan sonra bu yatırımcılar arasında bir kasırgaya neden oldu. Bir Delaware mahkemesi yakın zamanda Musk’ın 55,8 milyar dolarlık maaş paketini düşürdü ve bu durum, Musk’un Tesla'nın kuruluş eyaletini Delaware'den Teksas'a kaydırmaya başlayacağını söylemesine yol açtı.

Wedbush, Tesla'nın tam otonom sürüş teknolojisine ve yapay zeka yazılımının büyümesine hâlâ ‘yüksek düzeyde güven’ duyuyor ancak şirketin karşılaştığı zorluklar, yakın vadede daha kasvetli bir görünüm yaratıyor.

İki büyüme dalgası

Analistler, “Tesla şu anda ‘iki büyüme dalgası’ arasında sıkışıp kalmışken, yatırımcıların sabrı da çok yıpranmaya başlıyor" diyor.

Wedbush, Musk ve Tesla'nın elektrik üreticisinin kötü gidişatını durdurmak için yapabileceği birkaç şey olduğunu söylüyor. Düzeltici önlemler arasında 2024'teki teslimatlar ve kârlar hakkında daha fazla rehberlik sunulması, Çin'deki talep sorunlarına yönelik bir strateji oluşturulması ve Musk'ın yapay zeka projeleri de dahil olmak üzere gelecek üç ila beş yıl boyunca Tesla'nın CEO'su olmaya tam bağlılığını belirtmesi yer alıyor.

Analistler, “Çin'in ana suçlu olduğu yakın vadedeki karanlık fırtına talep bulutlarına rağmen gelecek birkaç yıl boyunca Tesla'da yükselişimizi sürdürüyoruz. Ancak bu zor dönemden geçmek Musk ve Tesla'nın geleceği için belirleyici olacak” diye yazıyor.

Diğer Wall Street analistleri de Tesla için fiyat hedeflerini düşürüyor. Hisse senedi bu yıl yüzde 27 oranında düşüşle Nvidia ve Microsoft gibi diğer ‘Muhteşem Yedili' üyelerinin performansından keskin bir şekilde farklılaşmış durumda.

Jeremy Siegel: Tesla’nın gözden düşmesi borsa için iyiye işaret

 

Tesla hisselerine Wells Fargo darbesi

 

Morgan Stanley: Tesla yılı kayıpla kapatabilir

 

Tesla hisselerinde düşüş serisi

 

Nvidia, en çok işlem gören hisse unvanını Tesla’dan aldı

 

Tesla hisselerinde gerileme

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)