E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMorgan Stanley: Tesla yılı kayıpla kapatabilir---

Morgan Stanley: Tesla yılı kayıpla kapatabilir

Morgan Stanley: Tesla yılı kayıpla kapatabilir
07 Mart 2024 - 14:50 borsagundem.com

Morgan Stanley, Tesla’nın yıl sonu fiyat hedefini düşürdü.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticileri arasında yer alan Tesla’nın bu yılı kayıpla kapatması bekleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD’li deva yatırım bankası Morgan Stanley, Tesla'nın fiyat hedefini düşürdü ve bunun Tesla'nın kayıp kapatacağı bir yıl olabileceği konusunda yatırımcıları uyardı.

Tesla bu yıl para kaybedebilir

Yahoofinance’ten Pras Subramanian’ın haberine göre, Morgan Stanley'den Adam Jonas, Tesla ile ilgili bazı endişelerini dile getiren son analist oldu. Jonas, paylaştığı notta, “Tesla bu yıl para kaybedebilir mi?” diye sordu.

Hala Wall Street’teki en yükseliş yanlısı hedeflerden biri olsa da, fiyat hedefini 345 dolardan 320 dolara düşürürken Jonas, fiyat kesintilerine rağmen elektrikli araç talebindeki gecikmenin devam etmesi, Hertz gibi filo operatörlerinin elektrikli araçları terk etmesi ve kararsız durumdaki potansiyel elektrikli araç alıcılarını piyasadan uzaklaştıran ‘güçlü hibrit araç momentumu’ gibi endişelere dikkat çekti.

Jonas, Tesla'nın otomotiv işinde faiz ve vergi öncesi kazanç kaybı açıklayabileceği bir zaman varsa bunun 2024 olabileceğini söyledi. Tesla hisseleri dün itibariyle art arda üçüncü günü de düşüşle kapattı.

Hibrit rönesansı

Morgan Stanley ve Jonas'ın endişeleri arasında ‘nispeten eskimiş’ bir ürün, kilit pazarlarda elektrikli araç talebinin yavaşlaması, Çin pazarında aşırı arz ve ‘hibrit rönesansı’ yer alıyor.

Tesla ve en büyük rakibi BYD'nin bu hafta giriş seviyesi Seagull ve Yuan Plus Crossover'ın fiyatını düşürdüğü son fiyat indirimleri göz önüne alındığında, Çin pazarı dikkat çekici gözüküyor. Jonas, “Fiyat rekabetinin 2024'te de devam edeceğine ve Çin'de maliyet düşürme çabalarını genişletmeye teşvik edeceğine inanıyoruz” diye yazıyor. Bu faktörler Jonas ve Morgan Stanley ekibinin temel Tesla ölçümlerine ilişkin tahminlerini düşürmesine yol açıyor.

Jonas, düşük fiyat hedefinin şu kesintilere dayandırdığını yazıyor: Düşük satış büyümesi, düşük marjlardan ve araç paylaşımı ve özerklik gibi Tesla mobilite girişimlerindeki daha yavaş büyüme.

Aşırı yüklü pozisyonun nedeni

Tüm söylenenlere göre Jonas, Tesla'nın ürün evrenindeki elektrikli araç dışı diğer bahisler nedeniyle Tesla hisselerinde hâlâ aşırı yüklü pozisyonda olduğunu ekliyor.

Jonas, “Tesla hakkındaki tezimiz, onun hem bir otomobil hem de bir enerji, yapay zeka/robotik şirketi olduğu yönünde. Yatırımcıların Tesla'nın diğer alanlardaki devam eden gelişmeleri göz ardı etmemeleri gerektiğine inanıyoruz; bunların çoğu otomotiv odaklı ve 320 dolarlık hedefimize dahil etmediğimiz diğer alanlarla ilgili” diye yazıyor.

Tesla hisselerinde düşüş serisi

 

Nvidia, en çok işlem gören hisse unvanını Tesla’dan aldı

 

Tesla hisselerinde gerileme

 

Tesla hisselerine 'bilanço' darbesi

 

Analistlerden Tesla'nın hedef fiyatına revize

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)