E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTeknoloji hisselerinde geri dönüş için henüz erken---

Teknoloji hisselerinde geri dönüş için henüz erken

Teknoloji hisselerinde geri dönüş için henüz erken
04 Ocak 2023 - 13:34 borsagundem.com

Israrcı enflasyon ve artan faiz oranları yatırımcıları endişelendiriyor; tüm bunlara resesyon korkusu da ekleniyor. Hisse senetlerindeki çöküş sonrası geri dönüş için ise henüz erken gözüküyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırımcılar ekonomik ve finansal belirsizliğin ortasında endişeli bir bekleyiş içerisinde. Yüksek seyreden inatçı enflasyon ve artan faiz oranlarının yanı sıra yatırımcıları şimdi de resesyon korkusu sarmış durumda.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, yatırımcılar, başta teknoloji hisseleri olmak üzere, borsalarda yaşanan çöküş sonrası bir geri dönüşün hayalini kurarken, ünlü borsa uzmanı Jim Cramer, ekonomiye dair endişelerin hisse senetlerini de olumsuz etkileyeceğini ve bir yükseliş beklentisi için henüz erken olduğunu söylüyor.

Ekonomide yeni bir sayfaya geçmedik

CNBC’den Krystal Hur’un haberine göre, borsa uzmanı Jim Cramer, olumsuz güçlerin yeni yılda da ekonomiyi hâlâ aşağı çektiği konusunda yatırımcıları uyarıyor. CNBC'den Jim Cramer Salı günü yaptığı öngörüde, yatırımcılara, yeni yılın yeni bir ekonomi getirmediğini hatırlatıyor. Hisse senetlerinde temellerin önemli olduğunu belirten Cramer, “Ne yazık ki ekonomide yeni bir sayfaya geçmedik, bu sadece yeni bir takvim yılı, hepsi bu” şeklinde konuşuyor.

Hisse senetleri, artan faiz oranları ve ısrarcı enflasyon nedeniyle yatırımcıları endişelendirmeye devam ederken, Salı günü açılan ABD borsaları da, yeni yıla düşüşle girdi. Sağlık ve ambalajlı tüketim malları gibi durgunluğa dayanıklı hisse senetlerinin pozitif seyrettiğini ve bunun bir süre daha sürebileceğini ifade eden Cramer, Çin ekonomisinin yeniden açılmaya hazır olmasının, Çin'de yatırımı olan şirketlerin hisselerinin de iyi performans göstermesi anlamına geleceğinin altını çiziyor.

Teknoloji hisseleri için henüz erken

Cramer, mega sermayeli teknoloji hisselerinin geri döneceğine dair bahse girmek için henüz çok erken olduğunu belirtiyor. Ancak Apple için ayrı bir parantez açan borsa uzmanı, Apple hisselerine sahip olan yatırımcıları, hisselerini henüz satmamaları gerektiği konusunda uyarıyor. Cramer, yine de, şirketin bu ayın sonlarında ilk çeyrek kazançlarını bildirmeden önce ‘acımasız bir ön duyuru' yayınlayabileceğinin altını çiziyor.

Cramer, “Yine de Apple'ın sorunlarının taleple değil arzla ilgili olduğuna inanıyorum. Bu hisse senedine sahip olmak yatırımcılarını zor bir sürecin beklediği anlamına geliyor ancak Apple çok kaliteli bir şirket… Her zamanki tavrımı sürdürüyorum; hisselerinizi satmayın, henüz bunun için erken” diyor.

Cramer: FED yatırımcının dostu değil

 

Borsalar büyük yükselişe hazır mı?

 

Borsalar 2023’te 3 senaryoya göre şekillenecek

 

2023’te küresel borsaların 3 büyük gündemi

 

ABD borsaları 2008'den bu yana en kötü yılını tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)