E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTaşkesenlioğlu: Yönetmelik ve tebliğler daha anlaşılır olacak---

Taşkesenlioğlu: Yönetmelik ve tebliğler daha anlaşılır olacak

Taşkesenlioğlu: Yönetmelik ve tebliğler daha anlaşılır olacak
14 Kasım 2018 - 18:30 borsagundem.com

SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Borsagundem.com'un sponsor olduğu Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'nde konuştu

BORSAGUNDEM.COM

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, uyuşmazlıkların çözümü için ihtisas mahkemelerinin kurulması konusunda çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Borsagundem.com'un sponspor olduğu "Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi"nde İstanbul Wyndham Grand Levent Oteli’nde konuşan Taşkesenlioğlu, "Önümüzdeki süreçte yönetmelik ve tebliğlerin daha anlaşılır ve piyasa dostu olması için çalışıyoruz." dedi.

Taşkesenlioğlu, sermaye piyasalarına güveni artırmak, sermaye piyasalarını büyütmek, tasarruf sahipleri için alternatif yatırım imkanları oluşturmak, kur ve faiz maliyetlerinin aşağı çekilmesine yardımcı olmak, tasarruf oranlarını artırmak ve Türkiye'nin büyümesine katkı sağlamak hedefleri doğrultusunda çalışmaları sürdürdüklerini anlattı.

Teknolojik gelişmelerin küresel anlamda yatırım modelini değiştirdiğini, yatırımcı davranışlarında da değişimlere yol açtığını dile getiren Taşkesenlioğlu, yeni nesil finansman araçları ile finansal kapsayıcılığın arttığını vurguladı.

Taşkesenlioğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"(Sermaye piyasaları alanında) Ülkemizdeki mevcut yasal ve teknolojik altyapıyı gelişmiş ülkelerle kıyasladığınız yeni trendler ışığında büyük oranda yeterli düzeyde olduğumuzu görüyoruz. Kripto paralar, ICO gibi son dönemde öne çıkan ve henüz ciddi bir testten geçmemiş yeni enstrümanlar konusunda SPK olarak bugüne kadar temkinli bir duruş sergiledik. Ancak buna rağmen finansın demokratikleşmesi anlamında ciddi katkı sağlayacağına inandığımız kitle fonlaması, yeni nesil finansman modelleri konusunda kurul olarak proaktif bir davranış sergiledik."

"Tebliğ ve yönetmeliklerimiz daha açık ve anlaşılabilir olacak"

Taşkesenlioğlu, "İyi işleyen sermaye piyasalarının ön koşulu uluslararası normlara uygun, sermaye piyasalarının güvenli, kesintisiz, etkin ve verimli bir şekilde işlenmesini sağlayacak teknolojik bir altyapısı bulunan finansal altyapı kuruluşlarına sahip olmaktan geçiyor. Biz ülke olarak buna sahip olduğumuzu düşünüyoruz." diye konuştu.

Finans sektöründe sermaye piyasalarının payının azlığına değinen Teşkesenlioğlu, bu payı artırmak için yaptıkları çalışmalara değindi.

Taşkesenlioğlu, Sermaye Piyasası Mevzuatını herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek istediklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki süreçte öncelikle tebliğlerden ve yönetmeliklerden başlayarak piyasa dostu, açık, anlaşılabilir sade bir hale getirmeyi düşünüyoruz, planlıyoruz ve bu konuda çalışıyoruz. Ekonomik büyümenin temel varlıkları olan KOBİ'lerin sermaye piyasalarından nasıl faydalanacağına dair birtakım öneriler geliştirdik, onlar üzerinde çalışacağız. Şirket satın alma işlemlerinin daha az maliyetli hale getirilmesi konusunda birtakım öneriler geliştirdik."

Taşkesenlioğlu, emeklilik şirketlerinin daha etkin çalışmasıyla, özel sektörün borçlanma araçlarında karşılaşılan sorunların çözülmesi gibi çalışma yapacakları alanlardan bahsetti.

Taşkesenlioğlu: Ekonomimizin dinamizmi piyasalara yansımaktadır

Topaç: Sermaye piyasalarına yapay zeka gelecek

Sönmez: Varlık Fonu Türkiye'nin yetenek havuzu olacak

Ali Koç: Günü kurtarmak için şampiyon olmak istiyoruz

Ermut: Yatırım odaklı çalışmalar artacak

Çetinkaya: Banka krediyi veriyor, kendini hedge etmiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.