E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTahvil piyasası güvercin merkez bankaları beklentisiyle canlandı---

Tahvil piyasası güvercin merkez bankaları beklentisiyle canlandı

Tahvil piyasası güvercin merkez bankaları beklentisiyle canlandı
25 Mart 2024 - 08:41 borsagundem.com

Tahvil yatırımcıları, merkez bankalarının yılın ortasında faiz indirimlerine başlayacağı beklentisiyle özellikle kısa vadeli tahvillerde pozisyonlarını artırıyor.

Tahvil yatırımcıları güvercin merkez bankaları beklentisiyle özellikle kısa vadeli tahvillerdeki pozisyonlarını temkinli bir şekilde artırıyor.

Aralarında Pimco ve BlackRock’ın da olduğu kurumların fon yöneticileri ile tahvil kralı Bill Gross, faiz indiriminin yol açabileceği getiri düşüşüyle iki yıllık tahvillerin ralli yapabileceğini düşünüyor. Tahvil yatırımcıları Fed ve diğer merkez bankalarının yılın ortasında faiz indirimlerine başlayacağı tahminine dayanarak tahvillerdeki pozisyonlarını dikkatli bir şekilde artırıyor.

Pimco Portföy Yöneticisi Michael Cudzil AMB, Fed ve İngiltere Merkez Bankası'nın faizleri bu yılın ortasında düşürmeye başlayacağını öngörürken “Ancak benzerlikler burada sona eriyor. Faiz indirimlerin hızı ve ulaşılacak nihai faiz çeşitlilik gösterecek. Bu, sabit getirili menkul kıymetler için büyük fırsat yaratıyor” yorumunu yaptı.

ABD'li dev bankalar tahvil piyasasına giriyor

 

Küresel tahvil fonlarına rekor giriş

 

Yatırımcılar tahvillere hücum ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)