E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaŞirket kazançları hisse rallisine engel olabilir---

Şirket kazançları hisse rallisine engel olabilir

Şirket kazançları hisse rallisine engel olabilir
25 Mart 2024 - 12:49 borsagundem.com

Wall Street'in en düşüş eğilimli iki stratejistine göre, şirket kazançları hayal kırıklığı yaratırsa, ABD hisse senetlerini bu yıl yeni bir rekora iten ralli duracak.

ABD hisse senetlerinin bu yılki yükseliş rallisinin, Wall Street'in en düşüş eğilimli iki stratejistinin öngörüsüne göre, şirket kazançlarının beklenenden düşük gelmesi durumunda durması bekleniyor.

Morgan Stanley ve JPMorgan Chase & Co. S&P 500 yeni zirvelere ulaşırken bile kar görünümünün zayıflaması nedeniyle endişelerini artırıyor. Morgan Stanley'den Michael Wilson'a göre, son beş aydaki hisse senedi kazançları, iyileşen temellerden ziyade daha kolay finansal koşullar ve daha yüksek değerlemelerden kaynaklandı.

Wilson liderliğindeki Morgan Stanley ekibi yayınladıkları yatırımcı notunda, "ABD'de daha fazla kat genişlemesi muhtemelen kazanç beklentilerindeki yukarı yönlü bir bükülmeye bağlı. 2024 ve 2025 kazanç tahminlerinin bu süre zarfında neredeyse hiç değişmediği göz önüne alındığında, yalnızca temellere dayalı olarak daha yüksek endeks seviyesi değerlemelerini haklı çıkarmak zor" diye yazdı.

Bloomberg Intelligence tarafından derlenen verilere göre, konsensüs kazanç tahminleri son beş ayda daha düşük revize edildi ve analistler şu anda hisse başına kazancın bu yıl yaklaşık %9 artmasını beklerken, Kasım ayı başında bu oran %11'di.

JPMorgan'dan Mislav Matejka da kazanç beklentileri ile hisse fiyatları arasındaki kopukluktan endişe duyuyor.

Matejka liderliğindeki ekip yayınlandığı yatırımcı notunda, "Endişemiz, kâr büyümesinin birkaç nedenden ötürü yetersiz kalabileceği yönünde. Kazanç ivmesi gerçekleşmezse, bu bir kısıtlama olarak hareket edebilir" dedi.

Morgan Stanley ve JPMorgan, büyük Wall Street bankalarındaki en kötümser stratejistlerden bazıları. JPMorgan, S&P 500'ün yılı 4.200 endeks puanında - en son kapanışa göre %20'lik bir düşüş - bitireceğini öngörürken, Wilson göstergenin 4.500 puana düşmesini bekliyor.

RBC Capital Markets stratejisti Lori Calvasina da S&P 500'deki en iyi hisse senetlerinin üstün performansının yeni zirvelere ulaştıktan sonra durduğunu belirtti. Calvasina, "Duyarlılığı gergin olarak görmeye devam ediyoruz ve ABD hisse senedi piyasasında bir geri çekilmenin geciktiğini düşünüyoruz" diye yazdı.

Küçük sermayeli hisselerde dev ralli yaklaşıyor

 

New York borsası günü "ralli" yaparak tamamladı

 

Teknoloji hisselerinin rallinin dışında kalması balon korkusunu körüklüyor mu?

 

Borsalarda momentum rallisi balon işareti mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)