E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüçük sermayeli hisselerde dev ralli yaklaşıyor---

Küçük sermayeli hisselerde dev ralli yaklaşıyor

Küçük sermayeli hisselerde dev ralli yaklaşıyor
22 Mart 2024 - 13:20 borsagundem.com

FED’in faiz indirimi planından vazgeçmemesi küçük sermayeli şirketlere yaradı. Ünlü Wall Street boğası Tom Lee ABD’nin küçük sermayeli şirketler endeksinde bu yıl %50’lik bir yükseliş bekliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’in en büyük boğalarından biri olarak gösterilen Tom Lee 2024’te küçük sermayeli hisse senetlerinin güçlü bir yükselişe hazırlandığını söyledi.

Fundstrat’ın boğa stratejisti Tom Lee ABD’nin küçük sermayeli şirketler endeksi Russell 2000’in Bu yıl %50 yükseleceğini söyledi. Endeks çarşamba günü bir ayı aşkın bir süredir en iyi performansını göstermişti. Lee endeksin bu yıl 3.000 puan barajını aşmasını bekliyor.

Lee FED’in bu yıl gerçekleştireceği faiz indirimleriyle en büyük desteği küçük sermayeli şirketlere sağlayacağını söyledi. Bu birçok Wall Street analisti ve trader’ı tarafından paylaşılan bir görüş. ABD Merkez Bankası (FED) yetkililerinin çarşamba günü üç faiz indirimi planında kararlı kalması da Russell 2000 Endeksi’nin güçlü performansını destekledi.

Ünlü stratejist S&P 500 Endeksi’ne göre çok daha ucuz değerlemelere sahip olan küçük sermayeli şirketlere olan talebin artmasını beklediğini belirtiyor. Russell 2000 Endeksi 2024’te bilanço beklentilerinin 22 katından işlem görüyor. Ancak bu oran endeksteki kârsız ve çok düşük kârlı şirketlerin payı nedeniyle güvenilir değil.

Lee ise güvenilir nitelikte kârlı olan küçük sermayeli şirketlerin 11 katlık fiyat bilanço oranıyla işlem gördüğünü söyledi. FactSet verilerine göre bu oran S&P 500 Endeksi’nin 21 katlık fiyat bilanço oranıyla karşılaştırıldığında küçük sermayeli hisselerin fazlasıyla ucuz olduğunu gösteriyor.

Ünlü stratejiste göre endekste bu yıl görülen ilerleme sadece bir başlangıç niteliğinde. Lee küçük ve büyük sermayeli hisse senetleri arasındaki değerleme uçurumuna dikkat çekti. Borsa uzmanı küçük sermayeli hisse senetlerinin performansının büyük sermayeli şirketleri geride bıraktığı 1999’da başlayan 12 yıllık yüksek performans dönemini hatırlattı.

Russell 2000 Endeksi’nin içeriği de hisse senetlerinin lehine çalışabilir. Son zamanlarda ivme kazanan biyo-teknoloji hisselerinin yanı sıra FED’in faiz indirimlerinin işletmelerin üzerindeki baskıyı bir nebze de olsa hafifletmesi endeksteki birçok bölgesel bankaya avantaj sağlayabilir.

Lee CNBC’deki açıklamasında, “Bana kalırsa Russell 2000 Endeksi FED’in faiz indirimlerine başlamasıyla olabilecek en iyi şeyleri temsil ediyor” dedi.

Diğer büyük Wall Street endekslerine karşı üç yıldır art arda düşük performans gösteren Russell 2000, FED’in agresif faiz indirimlerine dair beklentilerin artmasıyla kasım ve aralık aylarında yükselişe geçti. Yatırımcıların 2024 için altı faiz indirimi gerçekleşeceği beklentisinin karşılıksız çıkmasıyla endeks bu yılın başında yeniden düşüşe geçti.

Enflasyon baskılarına rağmen FED’in faiz indirimlerine haziran ayından itibaren başlayacağının sinyallerini vermesinin ardından küçük sermayeli şirketlerin hisseleri yeniden yükselişe geçti.

Perşembe günü hem küçük hem de orta ölçekli sermayeli hisse senetleri yine yükselişteydi. Russell 2000 Endeksi %1,2’lik yükselişle 2.099 puandan işlem gördü. ABD borsalarında sermayesi orta ölçekli olan şirketlerin hisselerinin ölçüldüğü S&P Midcap 400 Endeksi %1 yükselişle 3.009 puana geldi. S&P 500 Endeksi ise aynı günde %0,6 yükselerek 5.255 puana ulaştı.

Üç endeks de geçen yılın sonundan bu yana en iyi haftalık performansına doğru ilerliyor.

FED plana bağlı kaldı, borsaların önü açıldı

 

FED’in şahin maskesi ne kadar gerçekçi?

 

Altın fiyatlarında dalgalanma, Fed'in faiz politikası izleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)