E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSeçici yatırımcılar için doğru zaman yaklaşıyor---

Seçici yatırımcılar için doğru zaman yaklaşıyor

Seçici yatırımcılar için doğru zaman yaklaşıyor
13 Mart 2024 - 15:25 borsagundem.com

Piyasalarda enflasyon ve faiz oranlarına ilişkin dengeler değişiyor. Uzmanlara göre doğru hisse senedini seçmek için kapsamlı araştırmalar yapan seçici yatırımcılar, önümüzdeki dönemde piyasaların genelinden yüksek performans gösterebilir.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsa yatırımlarında doğru hisse senedini seçmeye odaklanan yatırımcılar için doğru zaman yaklaşıyor olabilir. ABC borsalarında teknoloji hisseleri öncülüğünde ortaya çıkan ralli şubat ayı tüketici fiyat endeksi verilerinin ardından yeniden güç kazandı. MarketWatch’un haberine göre yatırımcılar enflasyon verilerine bakarak ABD Merkez Bankası’nın (FED) bu yıl geç de olsa faiz indirimleriyle karşılaşacaklarına dair güvence kazandı.

Amundi ABD’nin Portföy Yöneticisi ve Hisse Senetleri Araştırma Başkanı Craig Sterling konuyla ilgili açıklamasında, “Bana kalırsa piyasalara hâlâ bir noktada FED’in çok fazla miktarda olmasa da faiz oranlarını düşüreceğini hissediyor” dedi.

Ancak FED’in politika faizlerini son 15 yılın en düşük seviyelerine geri döndürme olasılığı çok düşük. Dolayısıyla şirketler artan borçlanma maliyetlerinin yanı sıra yüksek enflasyonun neden olduğu fiyatlandırma gücünün sona ermesiyle karşı karşıya kalabilir.

Enflasyonun 2022’de %9’un üzerine çıkması sırasında şirketlerin pandemi dönemi bilançolarının patlama yaptığını hatırlatan Sterling, “Fiyatları yükseltebildiğiniz sürece şirketler çok fazla şeyi gizleyebilir” ifadelerine yer verdi. Enflasyonun bu seviyeden düşmekte olduğu gerçeğine dikkat çeken Sterling şirketlerin fiyat artırma politikalarını hedef alarak, “Bu artık çok daha zor olacak” dedi.

Salı günü yayınlanan ABD şubat ayı tüketici fiyat endeksi, enflasyonun yıllık bazda %3,2'ye yükseldiğini gösterdi. Ocak ayı TÜFE verilerinde bu oran %3,1 seviyesindeydi. FED’in para politikası toplantısından bir hafta önce yayınlanan enflasyon rakamları hâlâ enflasyon hedefinin yukarısını gösteriyor. Zira FED'in yıllık enflasyon hedefinin %2 olduğu biliniyor.

Faiz indirimleri beklentileri devam ederken yapay zeka teknolojileri etrafındaki coşku hisse senetlerini yükseltmeyi de sürdürüyor. Salı günü %7,2 yükselen Nvidia hisselerinin liderliğinde Muhteşem Yedili hisselerinin altısında kaydedilen artışlar dün S&P 500 Endeksi’ni yeni bir rekor kapanışa itti.

Ancak Sterling önümüzdeki birkaç çeyrekte ABD borsalarında daha geniş tabanlı bir rallinin şekilleneceğini öngörüyor. Hisse senetleri piyasaları dev teknoloji hisselerinin ötesinde hisse senedi seçmeye odaklanan yatırımcıların kâr edeceği bir biçimde şekillenebilir.

FactSet’in Kıdemli Bilanço Analisti John Butters da geçtiğimiz günlerde S&P 500 için yıllık bilanço büyüme beklentilerinin 31 Aralık’taki %5,6 seviyesinden %3,4’e düştüğünü belirtti.

Amundi’den Sterling S&P 500 Endeksi’nin eşit ağırlıklı versiyonunun büyüme odaklı hisse senetlerine göre daha iyi performans göstereceğini öngörüyor. Borsa uzmanı, “Piyasanın geri kalanı tekrar bilanço artışı göstermeye başlaması bir ila üç çeyrek uzakta olabilir” dedi. Sterling bunun inişlerin ve çıkışların olduğu engebeli bir süreç olmasını bekliyor.

Wall Street enflasyona rağmen nasıl yükseldi?

 

Ünlü milyarderden FED’e uyarı: Acele etme

 

Enflasyondaki yatay seyir Fed’i faiz indirmekten alıkoyabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)