E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÜnlü milyarderden FED’e uyarı: Acele etme---

Ünlü milyarderden FED’e uyarı: Acele etme

Ünlü milyarderden FED’e uyarı: Acele etme
13 Mart 2024 - 11:46 borsagundem.com

ABD’nin şubat ayı enflasyonu beklentileri aştı. Yükselen enflasyon FED’in faiz politikasını da etkileyebilir. Milyarder yatırımcı Ken Griffin FED’in faiz indirimleri için hızlı davranamaması gerektiğini söyledi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Citadel’in Kurucu CEO’su Ken Griffin ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz indirimleri konusunda erken davranmaması gerektiğini söyledi.

CNBC’nin haberine göre Griffin, Florida’da gerçekleştirilen bir konferansta FED yetkilileri için, “Ben onların yerinde olsaydım faizleri indirmek için çok hızlı davranmazdım. Yapabilecekleri en kötü şey faizleri indirmek, sabit tutmak ve ardından daha yüksek oranlara doğru yön değiştirmek olacaktır. Benim görüşüme göre bu izleyebilecekleri en yıkıcı hareket biçimi olacaktır” dedi.

Milyarder yatırımcı, “Dolayısıyla faiz oranlarını düşürme konusunda insanların iki ay önce beklediğinden daha yavaş davranacaklarını düşünüyorum. Sanıyorum bunun gerçekleştiğini de görüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Griffin’in yorumları ABD şubat ayı tüketici fiyat endeksi verilerinin açıklanmasıyla da desteklendi. ABD enflasyonu şubat ayında yeniden yükseliş gösterdi. Fiyat artışlarının beklentileri aşması FED’in faiz oranlarını düşürmeye başlamadan önce en azından yaza kadar beklemesine neden olabilir.

Milyarder yatırımcı fiyatların yüksek tutulmasında rol oynayan önemli enflasyonist güçler olduğunu da belirtiyor.

Griffin, “Hâlâ muazzam derecede yüksek hükümet harcamaları yapılıyor. Bu enflasyon yanlısı bir durum. Aynı zamanda küreselleşmenin sona erdiği bir döneme giriyoruz. Yani enflasyon anlatısını desteklemeye devam eden iki büyük ve önemli destek rüzgarı var” uyarısında bulundu.

ABD enflasyon 2022 ortasındaki zirvesinden çok uzak olsa da hâlâ FED’in %2 hedefinin oldukça üzerinde FED yetkilileri son haftalarda faiz indirimlerinin bu yıl bir noktada gerçekleşeceğinin sinyalini verdi. FED yönetimi yükselen fiyatlarla mücadeleden çok erken vazgeçme konusunda temkinli olduklarını belirtiyor.

Yapışkan enflasyon

 

ABD enflasyonu açıklandı

 

Altındaki hızlı yükselişe enflasyon ayarı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)