E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarSEC'den Ripple'a 2 milyar dolarlık para cezası talebi---

SEC'den Ripple'a 2 milyar dolarlık para cezası talebi

SEC'den Ripple'a 2 milyar dolarlık para cezası talebi
26 Mart 2024 - 09:24 borsagundem.com

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple Labs’a karşı XRP satışları nedeniyle 2 milyar dolarlık para cezası talep ediyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) Ripple Labs'a karşı kripto para birimi XRP'nin satışı nedeniyle açtığı davada toplam 2 milyar dolarlık para cezası talep ettiği bildirildi.

Ripple Baş Hukuk Sorumlusu Stuart Alderoty, sosyal medya platforum X üzerinden yaptığı paylaşımda, SEC'in Manhattan'daki ABD Bölge Yargıcı Analisa Torres'ten cezaları istediğini söyledi. .

Alderoty, "SEC, yasaları sadakatle uygulamak yerine, Ripple'ı ve genel olarak sektörü cezalandırmak ve sindirmek istemeye devam ediyor" dedi.

Yargıç Torres Temmuz ayında, blockchain şirketinin hedge fonlara ve diğer sofistike alıcılara 728,9 milyon dolar değerinde XRP satışının kayıtsız menkul kıymetlerin yasadışı satışı anlamına geldiğine karar verdi.

Ripple'ın Nisan ayında bir yanıt sunması planlanıyor.

SEC, 2020 yılında Ripple, CEO'su Brad Garlinghouse ve kurucu ortağı Chris Larsen'e dava açarak onları XRP satarak kayıtsız bir menkul kıymet arzında yasadışı olarak 1,3 milyar dolardan fazla para toplamakla suçladı. SEC, Garlinghouse ve Larsen aleyhindeki diğer iddialarını Ekim ayında geri çekti.

Dava, SEC tarafından kripto para birimi alanında açılan en büyük davalardan biri olduğu için oldukça dikkatle izlendi.

SEC davayı kısmen kazanmış olsa da Torres, halka açık kripto para borsalarında satılan XRP Ripple'ın bir menkul kıymetin yasal tanımını karşılamadığına karar verdiğinde düzenleyiciye yüksek profilli bir gerileme yaşattı.

SEC, Ripple Labs yöneticilerinin suçlamalarını geri çekti

 

Ripple davasında kritik karar: XRP uçuşa geçti

 

SEC Ripple kararını temyiz için yargıçtan izin istedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)