E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa‘Satın’ tavsiyesi sonrası Twitter hesabını kapattı---

‘Satın’ tavsiyesi sonrası Twitter hesabını kapattı

‘Satın’ tavsiyesi sonrası Twitter hesabını kapattı
02 Şubat 2023 - 12:15 borsagundem.com

Ünlü yatırımcı Michael Burry bu kez yanıldı. Yatırımcıları varlıklarını satmaları yönünde uyaran Burry, Fed kararı sonrası Twitter hesabını kapattı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fed’in faiz kararı öncesi yatırımcılarını Twitter aracılığıyla satış yönlü uyaran ünlü yatırımcı Michael Burry, Fed kararı sonrası piyasaların yükselmesiyle hesabını kapattı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ‘Big Short’ isimli filme de konu olan ve 2008 konut krizini öngörmesiyle tanınan ABD’li ünlü yatırımcı Burry, Twitter hesabını kapattı. Bunda, Fed kararı öncesi satış yönlü pozisyon alma tavsiyesinde bulunan Burry’nin yanılmış olmasının büyük rolü var gibi gözüküyor.

Fed, Burry’yi yanılttı

U Today’den Arman Shirinyan’ın haberine göre, ünlü yatırımcı Michael Burry, Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı öncesinde, kendisinde alışık olunan tarzdan uzak bir şekilde pek de şifreli olmayan bir piyasa tahmini paylaşmıştı: “Sell.” Satış yönlü bu tahmin sonrası Burry, Fed’in 25 baz puanlık faiz artırımını piyasaların olumlu karşılamasıyla Twitter hesabını kapattı.

Burry'nin tek kelimeden oluşan “Sat” tweet'i, Fed'in yüzde 0,25'lik faiz artırımı açıklamasının ardından hem kripto para biriminde hem de geleneksel piyasalarda ani bir tersine dönüş yaşanmasından önce paylaşıldı.

Burry'nin tweet'i, özellikle Ocak ayında başlayan kısa vadeli tersine dönüşün ardından aşırı ısınan kripto para piyasasında yatırımcılara kar elde etmeleri ve olası bir piyasa düzeltmesine hazırlanmaları için bir sinyal niteliği taşıyordu. 2008 konut krizini tahmin eden ve aynı zamanda bir hedge fon yöneticisi de olan Burry, birçok yatırımcının mutlaka fikrine başvurduğu bir yatırım uzmanı olarak kabul ediliyor.

Kripto da faiz artışına olumlu tepki verdi

Piyasa değerine göre dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, oran artışından birkaç saat sonra yüzde 3,5'un üzerinde yükseldi. Ethereum ve Binance Coin gibi diğer büyük kripto para birimleri de önemli kazanımlar gördü.

Burry'nin piyasa tahminini yayınladıktan sonra Twitter hesabını silme kararı, finans camiasında spekülasyonlara neden oldu. Bazıları, yükseliş eğilimi gösteren yatırımcıların aşırı ilgisinden kaçınmak için hesabını silmiş olabileceğine inanırken, diğerleri, daha önce hesabını ve tüm içeriğini birçok kez sildiği için Burry’nin sosyal medyaya olan ilgisini kaybetmiş olabileceğine inanıyor.

Bazı analistler, Jerome Powell'ın faiz artırım döngüsünü durdurmama konusundaki duruşuna rağmen, 25 baz puanlık artış hamlesini ‘güvercin’ olarak görüyor. Bir dizi sabit 25 baz puanlık artıştan bağımsız olarak, beklenmedik derecede olumsuz makroekonomik veriler açıklanmadığı sürece piyasanın yükseliş eğilimini sürdürmesi ise muhtemel kabul ediliyor.

Michael Burry yatırımcıları uyarıyor: Satın

 

Michael Burry: Borsalardaki yükseliş bir ‘illüzyon’

 

Fed piyasaları şüphe içinde bırakmak istiyor

 

Fed güvercini uçurdu

 

Küresel piyasalarda Fed sonrası pozitif hava

 

Bitcoin'de Fed coşkusu

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FİNANS DÜNYASI02 Şubat 2023 12:39

    Adam doğru söylediği için belkide üst akıl ölümle tehdit etmiş olabilir.o da ne yapsın öyle yapacaktır.