E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMichael Burry yatırımcıları uyarıyor: Satın---

Michael Burry yatırımcıları uyarıyor: Satın

Michael Burry yatırımcıları uyarıyor: Satın
01 Şubat 2023 - 09:57 borsagundem.com

Fed’in faiz kararı öncesi ilk ciddi sinyal ünlü yatırımcı Michael Burry’den geldi: Satın

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bugün piyasalar için büyük bir gün. Fed toplantısı öncesi hemen herkes tetikte bekliyor. Genel kanaat Fed’in 25 baz puanlık bir faiz artışına gideceği yönünde olsa da karamsar senaryolar da yok değil.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, piyasalar Fed’in bugün yapacağı açıklamalara odaklanmış durumda. Yılın ilk faiz kararının netleşeceği bugün, piyasalar Fed Başkanı Jerome Powell’ın neler söyleyeceğine de odaklanacak.

‘Satın’

Fed’in 25 baz puanlık bir faiz artışına gitmesine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Yılbaşından bu yana yapılan tahminler bu olasılığın yüzde 98 civarında olduğunu gösteriyor. Bunda enflasyondaki yavaşlama eğiliminin dışında ABD ekonomisinin bir resesyondan kaçınarak ‘yumuşak iniş’ gerçekleştirme olasılığının yükselmesinin de etkisi bulunuyor.

Ancak piyasalara hakim olan bu açık iyimserliğe ABD’li ünlü yatırımcı Michael Burry katılmıyor gözüküyor. Attığı tweet’le bunu belli eden Burry, yatırımcıları büyük bir felakete karşı korumak istiyor gözüküyor.

Burry, tek kelimelik paylaşımında yatırımcılara “Satın” (Sell) diyor. Big Short lakaplı ünlü yatırımcı, 2008 krizinde de benzer bir kehanette bulunmuş ve haklı çıkmıştı.

‘Belki’

Kısa süre önce piyasalarla ilgili karamsar paylaşımlar yapan Burry, öngörülerinde bir değişikliğe gitmemiş hatta daha savunmacı ve olumsuz bir pozisyona geçmiş görünüyor.

Hatırlanacağı üzere Burry, borsalarda yılbaşından bu yana yaşanan ralliyi bir ‘illüzyon’a benzetmiş ve piyasaları çok zor bir dönemin beklediğini öne sürmüştü. Kendini genellikle şifreli mesajlarla ifade eden Amerikalı yatırımcı, 23 Ocak'ta S&P 500'ün Eylül 2000'den 2003'ün başına kadar olan dönemini, bir başka deyişle dot-com balonu ve 11 Eylül sonrasını gösteren bir grafik paylaşmıştı. Burry, Eylül 2001'den Nisan 2002'ye kadar olan dönemi ise daire içine almıştı. Burry, düşüş öngörüsünde bulunduğu bu paylaşımını tek bir kelimeyle yorumlamıştı: “Belki.”

Daha sonra gönderisini silen Burry, eski bir rutinini de yeniden canlandırmış olmuştu. Oysa Burry, Elon Musk 27 Ekim'de Twitter'ı devraldığında gönderilerini silmeyi bırakmıştı. Ancak Burry’nin Twitter üzerinden yaptığı ve “Satın” mesajını içeren son paylaşımını hala silmediği görülüyor.

Michael Burry: Borsalardaki yükseliş bir ‘illüzyon’

 

2008 krizi kahininden resesyon yorumu

 

Ünlü borsa uzmanı: Resesyon yıllar sürebilir

 

2008 Finans Krizi’ni bilmişti… Piyasaları karıştıracak açığa satış

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)