E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed güvercini uçurdu---

Fed güvercini uçurdu

Fed güvercini uçurdu
02 Şubat 2023 - 09:27 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

Fed, piyasa beklentileri dahilinde politika faizini artırarak %4,50’den %4,75 seviyesine yükseltti. Karar sonrasında dolar endeksinde güçlenme ve altında bir miktar baskı gördük. Ancak, soru cevap kısmında Powell’ın dezenflasyon sürecinin başlamış olduğunu söylemesinin ardından piyasalarda tablo tam tersine döndü. ABD endeksleri yönünü yukarı çevirirken altın 1942$ seviyesinden işlem görmeye başladı. ABD 10 yıllık tahvil getirileri %3,47’den %3,41 seviyesine gevşedi.

ABD endekslerinde Nasdaq önderliğinde %2’ye varan yükselişle günü tamamladı. ABD vadelilerde karışık bir görünüm hakim. Nasdaq pozitif işlem görüyor ve nedeni Meta’nın bilançosunun beklentiyi aşması ve hisse geri alım programı açıklaması.

Avrupa endekslerinde karışık bir görünümü takip ettik. Bölgedeki veri akışında Euro Bölgesi enflasyonu enerji fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle %8,5 seviyesine geriledi. Çekirdek enflasyon ise %5,2 ile zirvede kaldı.

BIST100 Endeksi dünü 263.16 (% 5.29) puanlık düşüş ile 4.713 seviyesinden ve 78.724 milyon

TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da sert düşüş devam ediyor. Düşüş dün genele yaygınlık gösterdi. Piyasa gelen satışları karşılayamadı. Döviz kurlarında yatay seyir sürüyor.

Asya endekslerinde Fed etkileriyle pozitif işlem görüyor.

Bugün AMB ve BOE’de faiz kararlarını takip edeceğiz.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Küresel piyasalarda Fed sonrası pozitif hava

 

Borsada kazandıran tek sektör var

 

Bakır fiyatları doların zayıflamasıyla toparlandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)