E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRobinhood’a yanıltıcı bilgiden 65 milyon dolarlık ceza---

Robinhood’a yanıltıcı bilgiden 65 milyon dolarlık ceza

Robinhood’a yanıltıcı bilgiden 65 milyon dolarlık ceza
18 Aralık 2020 - 17:25 borsagundem.com

Komisyonsuz borsa ticareti uygulaması olarak ünlenen Robinhood müşterileri yanılttığı gerekçesiyle SEC tarafından 65 milyon dolarlık tazminat ödemeye mahkum edildi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Menkul Kıymetler Borsa Komisyonu’nun yaptığı açıklamaya göre popüler borsa ticaret uygulaması Robinhood müşterilerini yanılttıkları gerekçesiyle 65 milyon dolarlık tazminat ödemeyi kabul etti.

Federal piyasa denetleyicisi, 2015 ile 2018 arasında müşterileriyle uygulama veya internet sitesi üzerinden yaptığı iletişimde en büyük gelir kaynağı olan müşteri emirlerini borsa yatırım şirketlerine göndererek bu şirketlerden para talep etmesi diğer bir deyişle “sipariş akışı ödemesi” gerçekleştirmesi hakkında yanıltıcı veya yanlış bilgi vermekle suçluyordu.

Robinhood müşterilerine yaptığı reklamlarda kendilerini “komisyon ücreti almayan” borsa ticaret hizmeti olarak tanıtıyordu. Ancak SEC sipariş akışı ödemesiyle müşterilerden 34,1 milyon dolar elde ettiğini açıkladı.

Şirket, Ekim 2018'den Haziran 2019'a kadar hızla büyüdü ve bu süre zarfında internet sitesindeki sıkça sorulan sorular biriminde uygulama kalitesinin rakipleriyle eş birimde olduğunu veya geçtiğini iddia etti. SEC bu ibareleri yanlış ve yanıltıcı olarak kategorize etti.
.
SEC'in Yaptırım Bölümü Pazar İstismarı Birimi Başkanı Joseph Sansone yaptığı basın açıklamasında, "Robinhood müşterileri siparişlerini yerine getirirken mevcut en iyi şartları elde etmeyi başaramadı ve bu da müşterilerin on milyonlarca dolar kaybetmesine yol açtı" dedi. Sansone, “Bugünkü eylem, Komisyon'un borsa ticaret firmalanın müşterilere karşı yükümlülüklerini göz ardı etmelerine izin vermeyeceğine dair açık bir mesaj göndermektedir" ifadelerine yer verdi.

Robinhood iddiaları kabul veya reddetmeden 65 milyon dolarlık tazminatı ödemeyi kabul etti. SEC açıklamasında ayrıca, federal dolandırıcılıkla mücadele ve kayıt tutma hükümlerini ihlal edilmesi halinde faaliyetten menetme emrine uyulacağı da belirtildi. SEC ayrıca, şirketin bağımsız bir müfettiş üzerinden müşteri iletişimi, sipariş akışı için ödeme ve müşteri siparişlerinin en iyi şekilde yürütülmesine yönelik politika ve prosedürlerini gözden geçireceğini de belirtti.

Dünyaca ünlü borsa uygulamasına manipülasyon suçlaması

 

Yatırımcıların tercih etmediği hisseler neden yükseliyor?

 

Wall Street kâhininden bir iyi bir kötü haber

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hamido19 Aralık 2020 00:15

    Abd spk'sına(sec) gıpta ettik, imrendik. İşte böyle suçları, kabahatleri veya hataları affetmediği için güveniliyor, tüm dünyadan yatırımcı çekiyor, para oluk gibi ABD'ye akıyor.