E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDünyaca ünlü borsa uygulamasına manipülasyon suçlaması---

Dünyaca ünlü borsa uygulamasına manipülasyon suçlaması

Dünyaca ünlü borsa uygulamasına manipülasyon suçlaması
17 Aralık 2020 - 18:25 borsagundem.com

Komisyonsuz borsa ticaretine izin veren dünyaca ünlü perakende borsa uygulaması Robinhood ABD Massachusetts piyasa düzenleyicisi tarafından borsa manipülasyonuyla suçlandı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Massachusetts menkul kıymetler piyasa düzenleyicisi online ticaret uygulaması Robinhood’a karşı yasal işlem başlattı. Piyasa düzenleyicisi Robinhood’u yatırım yapmayı “oyunlaştırmakla” ve deneyimsiz yatırımcıları korumak için gerekli kontolleri ihmal etmekle suçladı.

Financial Times'ın haberine göre çarşamba günü sunulan şikayet metninde, Massachusetts Menkul Kıymetler Birimi Robinhood’un "müşterilerinin çıkarları için bakılmaksızın" agresif bir şekilde kendini yatırımcılara pazarladığını devlet yasa ve yönetmelikleri ihlal ettiğini açıkladı.

İcra dairesi, Robinhood'un opsiyon ticareti yapmayı onayladığı Massachusetts halkının büyük bir bölümünün çok az yatırım bilgisine sahip olduğunu ve şirketin kendi politikalarını ihlal ederek bazı yeni yatırımcılara yeşil ışık yaktığını tespit etti.

Piyasa düzenleyicisi ayrıca Robinhood'un şişen müşteri tabanı altyapısını koruyamadığını ve sistemde ocak ve kasım ayları arasında 70 kadar kesinti veya bozulma yaşandığını iddia etti.

Söz konusu ticari aksaklıkların mart ayındaki satış dalgası süreci de dahil olmak üzere borsaların aşırı değişken dönemlerinde finansal piyasaların dışarısına itilen yatırımcıların şikayetlerine yol açtı.

Massachusetts Eyalet Sekreteri William Galvin, “Bir komisyoncu ve aracı firma olarak, Robinhood’un müşterilerini ve paralarını korumak gibi bir görevi vardır. Buna bir oyun gibi davranmak ve genç ve deneyimsiz müşterileri daha fazla işlem yapmak için cezbetmek sadece etik olmamakla kalmıyor. Aynı zamanda Massachusetts'te ihtiyaç duyduğumuz standartların çok altında kalıyor" dedi.

Manipülasyon suçlaması

Piyasa düzenleyicisinden yapılan açıklamada Robinhood’un uygulama üzerinden en çok hangi hisselerin ticaret edildiğine dair popüler menkul kıymetlerin bir listesini sağladığına dikkat çekiliyor. Şikayetçilerden birisi uygulamayla ilgili olarak, “Bu bir borsa komisyon acentesinin bir müşteriye seçilmiş bir menkul kıymetler listesini göstermesi, müşterinin o listeden menkul kıymetler satın aldığında da şaşırmış gibi davranması veya müşteriye hiçbir tavsiyede bulunmadığını beyan etmesi gibi bir durumdan farklı değil” ifadelerine yer verdi.

Robinhood suçlamaları reddettiğini belirterek kendini savunan bir bildiri yayınladı. Bildiride, "Sistemlerimizin ölçeklendirildiğinden emin olmak için özenle çalıştık ve insanlar ihtiyaç duyduğunda kullanılabilir durumdayız. Ayrıca, güvenlik önlemleri ve gelişmiş eğitim materyalleri ekleyerek seçeneklerimizde önemli iyileştirmeler yaptık." ifadesi yer aldı.

Borsa İstanbul'da 1.400'e bir adım

 

Temettü yatırımlarıyla ilgili bilmeniz gerken 3 konu

 

Zoom yılbaşı kutlamaları için sınırsız olacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)