E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street kâhininden bir iyi bir kötü haber---

Wall Street kâhininden bir iyi bir kötü haber

Wall Street kâhininden bir iyi bir kötü haber
18 Aralık 2020 - 13:44 borsagundem.com

Teknik analizlerle elde ettiği isabetli tahminler sayesinde ünlenen Tom DeMark borsaların iki haftalık süreçte %5 yükseleceğini ancak 2021’in ilk yarısında zirveye ulaşıp düşüşe geçeceğini öngörüyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsa tahminleriyle ünlenen Tom DeMark ABD borsalarının önümüzdeki iki hafta içerisinde %5 yükseleceğine ilişkin kendinden çok emin konuştu. Ancak teknik analist 2021’in ilk yarısında düşüş bekliyor

DeMark’ın Wall Street’teki ünü borsa tahminlerinde aşırı derecede teknik bakış açısından geliyor. Teknik analist tahminlerinde S&P 500’ün kapanı seviyelerini günler ve haftalar öncesindeki seviyelerle karşılaştıran ve bunun yanı sıra diğer karmaşık göstergeleri de kullanılan bir momentum formülü uyguluyor.

MarketWatch’a verdiği röportajda DeMark S&P 500 Endeksi’nde yıl sonu hedefi için, “Kasım ayından bu yana 3.907’ye ulaşılacağı konusunda dik başlı ve inatçı olmayı sürdürüyorum” ifadelerine yer verdi.

Söz konusu seviye S&P 500’ün yıl sonuna ulaşılmadan gelecek iki hafta içerisinde %5 oranında yükseleceğini belirtiyor. Endeks 2020 yılında şu ana kadar halihazırda %15 oranında yükseldi. Dow Jones Endeksi yıl boyunda %6’lık bir yükseliş yakalarken Nasdaq Endeksi ise %42 oranında keskin bir artış gerçekleştirdi. Söz konusu yükselişler ABD ekonomisi korona virüs etkisiyle oluşan rekor bir düşüşe rağmen gerçekleşti.

DeMark’ın borsa zamanlama modeli endekslerin yukarı yönlü harekette bir miktar daha alanı olduğunu gösteriyor.

Teknik analist gelecek yılın ilk yarısında S&P 500’ün en popüler borsa yatırım fonlarından SDPR S&P 500’ün 390,50 seviyesine ulaşacağını ve Nasdaq Endeksi’nin de 13.240 seviyesinde işlem göreceğini düşünüyor.

Ancak DeMark’ın yıl sonu hisse senetleri rallisine ilişkin bir sorun var. DeMark teknik modellerine ve varlıkların düşüş sürecindeki doğal eğilimlerine dayandırdığı çalışmasında bu rallinin tepe noktasını göstereceğini ve S&P 500’ün 2021’in ilk yarısında %5 ila %11 arasında bir düşüş gerçekleştireceğini öngörüyor.

DeMark, “Günlük ve haftalık trendleriyle de onaylanan çalışmamız potansiyel bir pik seviyesini işaret ediyor. 2021 yılının ilk yarısında sert bir düşüş var” dedi.

ABD Kongresi’nden gelen korona virüs mali teşvik paketi borsalarda ilerleme oluşturup hisse senetlerinin yukarı yönlü yardımcı olabilir. Ancak DeMark ekonomik verileri ve şirket değerlemelerini dikkate almıyor.

Teknik analist, “Ben temel verileri takip etmiyorum” dedi. DeMark şaka yollu bir dille, ünlü ‘yetkili finansal analist’ (CFA) unvanına atıfta bulunarak kendisinin yetki ve finans konusunu karşıladığını fakat hiçbir zaman analist olarak hissetmediğini belirtti.

DeMark 2021’nin ilk yarısına ilişkin modellemelerini esas alarak borsadaki alım sürecinin bir noktadan sonra duracağını belirtiyor. Teknik analist, “Güçlü olunduğu zaman satış yapmak ve zayıflık sırasına alım yapmak istersiniz. Borsalarda zirve seviyesine çok zeki satıcılar nedeniyle değil son alıcının tükenmesi sebebiyle ulaşılır” ifadelerine yer verdi.

Yatırımcıların tercih etmediği hisseler neden yükseliyor?

 

Borsalarda yüksek değerlemeler korkutmamalı

 

Küresel hisse senetleri Brexit ve teşvik paketiyle yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)