E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRiskli fon yöneticileri isyan etti---

Riskli fon yöneticileri isyan etti

Riskli fon yöneticileri isyan etti
02 Şubat 2021 - 15:52 borsagundem.com

Açığa satış pozisyonları hedef alınan riskli fon yöneticileri GameStop çılgınlığı bittiğinde rekor kayıplar vermelerini kutlayanlar dahil olmak üzere herkesin onlarla birlikte kaybedeceği uyarısında bulunuyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel riskli fonlar sektörünün çıkarlarını temsil eden Londra merkezli kurum Alternatif Yatırım Yönetimleri Derneği’nden (AIMA) yapılan açıklamada GameStop çılgınlığı sonrasında perakende yatırımcıların büyük kayıplara maruz kalacağı uyarısı yapıldı.

Üyelerinin toplamda 2 trilyon dolarlık varlığı yönettiği kurumun CEO’su Jack Inglis GameStop çılgınlığıyla ilgili üyeleriyle paylaştığı mektubunda, “Partiye geç kalan bazı perakende yatırımcılar büyük ihtimalle zarar görecekler” uyarısında bulundu.

Ünlü riskli fon şirketi Melvin Capital’ın da dahil olduğu GameStop’taki açığa satış pozisyonları Ocak ayının başından itibaren Reddit üzerinden organize olan bireysel yatırımcı ordusuyla karşı karşıya kaldı.

Dev riskli yatırım fonu yüzde 53 küçüldü

 

Financial News’in haberine göre 1 Şubat tarihinde AIMA CEO’su Inglis dernek üyelerine gönderdiği mektupta, “Bu keskin hisse senedi fiyat hareketliliklerine maruz kalan riskli fonların talihsizliklerini sevinçle alkışlayanlar için şunu söylemek isteriz: Geçen hafta tanık olduğumuz şey hem verimli piyasa işleyişinde hem de gerçek fiyatların belirlenmesinde büyük bozulmalara yol açan bir oyundur. Eğer bu devam ederse en yüksek sesle alkışlayanlar da dahil olmak üzere hepimiz daha fakir hale geleceğiz” uyarısında bulundu.

Açığa satış sıkıştırmasıyla koordineli hareket eden “pompala ve terk et” stratejisinin yeni olmadığını belirten Inglis, “Bu ticaret çılgınlığıyla birlikte tehlikeli olan perakende yatırımcıların aklı başında değerlemeleri çoktan geçen fiyatların peşinde koşması ve bu nedenle birçokları büyük kayıplar verecekler” dedi. Inglis açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

“Riskli fon yöneticileri açığa satış pozisyonlarının asimetrik riskine iyi bir uyum sağladı. Zarara uğrayan firmalarsa eleştirilere göğüs gerecek ve birikimlerini yönettikleri müşterilerinin kayıplarını kontrol altına almak için adımlar atmaya devam edeceklerdir.”

Inglis ABD mali düzenleyici kurumlarının ve diğer organların GameStop hissesinde yaşanan %230’u aşan artışlarla ilgili herhangi bir soruşturmasını memnuniyetle karşılayacaklarını bildirdi. GameStop hisseleri Ocak ayından bu yana %1.780 oranında yükseldi.

Ünlü yatırımcıdan borsalarda kırılganlık uyarısı

 

Spekülatif yatırımcılar gerçeklerle karşılaşacak

 

GameStop’la ilgili bilmediğimiz 1 büyük gerçek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yakup Çetin04 Şubat 2021 21:00

    Böyle olmaması için yatırımcı blokajını köy hissene sahip çık

  • Okie Dokie02 Şubat 2021 17:16

    İsyancıların tez kellesi alına.

  • Avci02 Şubat 2021 16:22

    Aciga satıp alttan alırken iyiydi demi tosunum

  • Yorum02 Şubat 2021 16:12

    Hedge fon yöneticileri dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmuşlar hadi yürü bunlara ne yapsanız az bu reddit çiler iyi bir ders vermeli batırmalı bunları hep ky la dalga geçerler iki günde zengin mi olacan diye şimdi bu hedge fonlar iki günde Açıga satıp zengin mi olacaktınız şimdi yüzüne bakılmayan turizm hisselerinde sıra

  • TAKUNYE TAK TUK FONİŞH BAK BAK 02 Şubat 2021 21:43

    FON YÖNETİCİLERİNİ, KÜCÜK YATIRIMCI TERS KÖŞE ETTİ  ANLAŞILAN ve FON YÖNETİCİLERİ BU DURUMA  UYUM SAĞLAYAMAYINCA BASTILAR YAYGARAYI ÇÜNKİ FON GETİRİLERİ ÇALKALANIYOR GÜVENSİZLİK VE BECERİKSİZLİKLERDEN sanırım.YTD.