E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGameStop’la ilgili bilmediğimiz 1 büyük gerçek---

GameStop’la ilgili bilmediğimiz 1 büyük gerçek

GameStop’la ilgili bilmediğimiz 1 büyük gerçek
02 Şubat 2021 - 10:44 borsagundem.com

GameStop’ta yaşanan ralliyle ilgili hala bilmediğimiz 1 büyük gerçek

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Gözden düşmüş hisselerin fiyatlarını yükseltmeye çalışan bir grup amatör yatırımcı Wall Street’in gündemine bomba gibi düştü ve tüm dünyanın dikkatini çekti. Yatırımcılar daha yüksek volatiliteye hazırlanırken sorulması gereken bir önemli soru bulunuyor: Wall Street’teki hareketlilikte büyük bankalar ve diğer finans devleri ne yapıyor?

Geçtiğimiz haftanın öne çıkan olayı, borsada günlük işlem yapan yatırımcıların, Reddit ve Discord gibi platformlarda bir araya gelerek, GameStop ve AMC Entertainment gibi gözden düşmüş şirketlerin hisselerini alarak fiyatların düşeceğini tahmin etmiş olan serbest fonları sıkıştırması oldu.

Yine de Wall Street piyasalardaki volatiliteyi kendi çıkarı için kullanmasıyla bilinir ve bu süreçte geri çekilip Reddit’in tüm eğlenceyi yönetmesine izin vermeyecektir. Americans for Financial Reform’un Politika Analisti Alexis Goldstein, “Redditçilerin ne yaptığını biliyoruz” dedi. Açıklamasının devamında, “Wall Street’in geri kalanı ne yapıyor? Bence bunu hala bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yatırımcıların GameStop hisselerine akın etmesinin, Ocak ayında birincil hedeflerden biri olmasının ardından yatırımlarının %53’ünü kaybeden Melvin Capital gibi bazı serbest fonlar için zorluklar yarattığı ortada. Ancak diğer fonlar momentumu görüp, GameStop hissesi alabilirdi. Bu durum sonucunda ise son dönemde gerçekleşen bazı fiyat hareketleri daha da kızışabilirdi.

Goldstein, “fiyattaki artışa neyin neden olduğu hala belirsizliğini koruyor” dedi. Açıklamasında “hikayenin bir kısmının Reddit olduğunu biliyoruz. Ancak bunun hikayenin tamamı olduğunu düşünmüyorum” ifadesini kullandı.

Önde gelen Wall Street eleştirmenlerinden Senatör Elizabeth Warren, hafta sonunda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) düzenleyicilerine müdahale etmeleri konusunda çağrıda bulundu.

Warren CNN’e yaptığı açıklamada, “bunun içindeki tüm oyuncuların kimler olduğunu bilmiyoruz. Her iki tarafta da büyük paralar olabilir” dedi. Devamında, “bu nedenle SEC’in inceleme başlatmasını istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Wall Street’in geçtiğimiz hafta %1,625 artış gösteren GameStop hisselerinin hareketlerinde muhtemelen parmağı olduğu düşüncesi, geçtiğimiz hafta küçük yatırımcıların Robinhood gibi borsa uygulamalarından hissesi almasının kısıtlanmasıyla ortaya çıktı. ABD’nin perakende borsa işlem hacminin %40’ından fazlasını yürüten Citadel Securities’in verilerine göre, perakende yatırımcılar geçtiğimiz hafta Salı ve Çarşamba günleri GameStop hissesi sattı. Ancak hisse yükselmeye devam etti.

GameStop rallisine büyük kurumsal oyuncuların dahil olmuş olma ihtimali hikayeyi karmaşıklaştırıyor. Bu cephedeki bilinmezlik ise GameStop hisselerini satmamış olan küçük yatırımcılar için büyük bir risk oluşturuyor. Finansal reform grubu Better Markets’ın CEO’su Dennis Keller, “GameStoptaki çılgınlık ve balon patlayacak ve birçok küçük yatırımcı servet kaybedecek” dedi. Açıklamasının devamında, “mesele bunun olup olmayacağı değil, ne zaman olacağı” ifadesini kullandı.

Küreseldeki pozitif hava ile borsa güne alıcılı başladı

 

Fiyatlamalar üzerinde neler etkili oluyor?

 

O hissede açık pozisyonlar azaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)