E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalara aşırı hırs yön veriyor---

Piyasalara aşırı hırs yön veriyor

Piyasalara aşırı hırs yön veriyor
25 Kasım 2020 - 17:48 borsagundem.com

Aşı cephesinden gelen olumlu haberler ve ABD başkanlık seçimlerinin yarattığı belirsizliğin ortadan kalkması boğa piyasası taraftarlarının piyasalardaki hakimiyet dönemini başlattı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Aşı cephesinden gelen olumlu haberlerle birlikte, piyasalarda boğa piyasası taraftarlarının hakimiyet dönemi başladı. S&P 500 gibi son dönemde rekor kıran endekslerin, önümüzdeki yıl da yükselişine devam edeceği yönündeki beklentiler arttı.

Piyasa algısını takip eden, CNN Business Korku & Açgözlülük Endeksi şimdi “aşırı açgözlülük” alanında ve geçtiğimiz hafta yükseliş gösterdi.

Stratejistler, önümüzdeki yıl hisse piyasalarının performansına yönelik iddialı hedefler ortaya koyuyor ancak aşının dağıtımı konusunda herhangi bir kesinlik sağlanmış değil.

Yardeni Research Başkanı Ed Yardeni, Salı günü müşterilerine yaptığı açıklamada, S&P 500’ün 2021’in sonunda 4,000 puana ulaşabileceğini düşündüğünü söyledi ve birçok şirketin kar beklentilerini revize ederek yükselttiğine dikkat çekti. Bu, endeksin Pazartesi günkü kapanışından %12’lik bir yükselişe işaret ediyor.

Yardeni, “2020’deki ortak kazanç beklentilerindeki canlanma, pandemi koşullarında oldukça dikkat çekici” dedi. 

Goldman Sachs daha da cesur davranarak, S&P 500’ün 2021 yılının sonunda 4,300 puana ulaşacağını söyledi. Bu da mevcut seviyelerden %20’lik artış anlamına geliyor.

Bu yılın büyük bir bölümünde piyasalara yön veren etken çoğunlukla umut olsa da, Goldman rallinin gelecek aşamasının daha dengeli olacağını düşünüyor. Goldman stratejistleri yaptığı açıklamada, “piyasa perspektifinden bakıldığında, ABD seçimleri sona erdiği için, büyümenin ne olacağı önemli bir soru” dedi. Stratejistler açıklamanın devamında, “bu korona virüs aşısına son derece bağlı” ifadesini kullandı.

Zombi şirketler Wall Street’i ele geçiriyor

 

Borsalardaki rekor Trump’ı hayal kırıklığına uğrattı

 

Küçük yatırımcı pandemi döneminde 12’den vurdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)