E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalardaki rekor Trump’ı hayal kırıklığına uğrattı---

Borsalardaki rekor Trump’ı hayal kırıklığına uğrattı

Borsalardaki rekor Trump’ı hayal kırıklığına uğrattı
25 Kasım 2020 - 15:23 borsagundem.com

Borsalar Biden’ın seçilmesinin ardından, Trump yönetimini geride bırakarak hızla yükselişe geçti

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dow Jones Industrial Average Salı günü 30,000 seviyesinin üzerine çıkarak, 30,046 puanla kapanış yaptı. Öğleden sonra ABD Başkanı Donald Trump endeksin bu rekoru kırmasıyla ilgili kısa bir açıklama yaptı ve sorulara yanıt vermeden hızla Beyaz Saray’ın basın odasından ayrıldı.

Trump’ın endeksteki bu rekor yükselişi övmesi şaşırtıcı değil, zira Trump başkanlığı boyunca bunu yaptı. Ancak hisselerde son dönemde görülen yükseliş aşı cephesinden gelen birden fazla olumlu haberden ve Joe Biden’ın 20 Ocak’ta ABD Başkanlığı görevine başlayacağının belirlenmiş olmasından kaynaklanıyor.

Forbes'un haberine göre, Trump 8 Kasım 2016’da seçildiğinden bu yana borsaların performansı hakkında konuşmayı oldukça sevdiği için, Dow Jones Industrial Average’ın Biden’ın seçilmesinin ardından geçen üç haftada, Trump’ın seçilmesinin ardından geçen üç haftaya kıyasla daha güçlü hale gelmesi ilgi çekici.

Dikkat çeken üç zaman dilimi

Trump ve Biden’ın seçilmesinden bir gün sonrasından başlayarak, 8 Kasım 2016 ve 3 Kasım 2020’den sonra, Trump Dow Jones’ta %4,3’lük bir artış görürken, Biden seçimin ardından geçen üç haftada, endekste %9,3’lük artış gördü.

Ancak bu yıl yapılan seçimlerde, seçimin ertesi günü kimin seçildiği belli değildi ve o dönemden bu yana aşı cephesinden birden fazla olumlu haber geldi. Bu yüzden en azından iki zaman dilimini gözden geçirmekte fayda var.

Bunlardan birincisi, seçimin ardından gelen ilk Cuma günü. O hafta sonu Biden’ın Trump karşısında zafer kazandığı açıklansa da, Trump seçimlerde kapsamlı hilelerin yapıldığını öne süren Tweet’ler atıyordu. Ancak bu iddialar o dönem tartışılsa da, herhangi bir kanıt bulunamadı. Biden’ın seçimin ardından geçen üç haftada endekste yaşanan yükseliş, Trump’ın seçilmesinin ardından endekste yaşanan yükselişten daha fazla oldu.

Dört yıl önce Trump seçildiğinde endekste günlük %0,2’lik düşüşler görülürken, bu hafta birçok eyalette sonuçların açıklanması ve Biden’ın zaferinin kesinleşmesiyle birlikte, haftanın ilk iki gününde endekste %2,7’lik artış görüldü. Biden’ın başkanlığının Trump’tan farklılık göstereceği alanlardan bir tanesinin de, Biden’ın borsaların kırdığı her rekoru Tweet atmasının beklenmemesi.

Küçük yatırımcı pandemi döneminde 12’den vurdu

 

Dow Jones’un yükseliş sevinci tahvil yatırımcılarına yansımadı

 

Borsalardaki yükseliş hız kesmeyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)