E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası sert düşüşle açıldı---

New York borsası sert düşüşle açıldı

New York borsası sert düşüşle açıldı
11 Haziran 2020 - 16:35 borsagundem.com

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları kademeli düşmesine rağmen New York borsası FED toplantısı sonrası keskin düşüşle açıldı

Açılışın ardından Dow Jones endeksi yüzde 3.33 , S&P 500 endeksi yüzde 2.76 ve Nasdaq endeksi yüzde 2.28 geriledi.

ABD'de işsizlik maaşından yararlanmak için başvuranların sayısı geçen hafta, işletmelerin yeniden açılmaları ile birlikte kademeli düşüşünü sürdürdü. Bu durum, korona virüs pandemisinden kaynaklanan uzun vadeli iş gücü piyasası zorluklarının altını çiziyor.

İşsizlik maaşı başvuruları 6 Haziran'da biten haftada 1.54 milyon doldu. Başvurular önceki hafta 1.9 milyon seviyesindeydi. Başvurular Mart ayının sonunda zirve yaptıktan sonra kademeli olarak düştü, ancak haftalık başvuru adedi toplamının boyutu halen Büyük Resesyon dönemindeki en kötü haftanın iki katından fazla.

ABD Merkez Bankası FED Başkanı Jerome Powell, getiri eğrisi kontrolünün hala açık bir soru niteliğinde olduğunu belirtti. Piyasanın beklentisi politika yapıcıların Haziran toplantısında getiri eğrisi kontrolünü tartışmasını bekliyordu.

Ekonomik toparlanmanın yılın ikinci yarısında başlamasının beklendiğini belirten Powell, sonraki toplantılarda ekonominin yönüne ilişkin daha fazla ipucu olacağını ifade etti. "Getiri eğrisi kontrolünü önümüzdeki toplantılarda konuşacağız." dedi.

Ekonomide ciddi belirsizliklerin olduğunu söyleyen Powell, para politikasının iyi bir konumda olduğunu belirtti. Fed Başkanı, "Mayıs istihdam verileri ne kadar belirsiz bir durumda olduğumuzu gösterdi." dedi. Mayıs istihdam rakamlarının olumlu olduğunu ancak dönüş yolunun uzun olacağını söyledi.

ABD-Çin gerginliği borsaları etkilemeyecek

Nasdaq kritik eşiği aştı

Borsalarda yaz satışına hazır olun

ABD'de işsizlik başvuruları 355 bin azaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kral Çıplak11 Haziran 2020 20:57

    Floyd öldü ve korkudan önce beyaz ABD lilere KIRMIZI gömlek giydirdiler. Malum SARIKAFA nın askerleri kan almaya alışıkta verince renk atıyorlar. Ama iş bununla kalsa iyi. Şimdi de KAHVERENGİ pantalon giydirecekler. Eeeeee ne de olsa domuzun dışkısı bir garip olur daaaaaa kokusunu nasıl kamufle edecekler işte orası muamma !!!!