E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD-Çin gerginliği borsaları etkilemeyecek---

ABD-Çin gerginliği borsaları etkilemeyecek

ABD-Çin gerginliği borsaları etkilemeyecek
11 Haziran 2020 - 16:08 borsagundem.com

ABD başkanlık seçimlerinin yaklaşması ve artan ekonomik riskler ABD-Çin gerginliğinin tırmanmasını engelleyecek

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İsviçre varlık yönetim devi UBS'ye göre, ABD ve Çin arasındaki gerilimlerin tekrardan tırmanması artan risklerle beraber zorlaştı.

Bankanın Baş Yatırım Sorumlusu Kelvin Tay, ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin karşıtı söylemlerini hiçbir zaman hayata geçiremeyeceğini düşünüyor. CNBC’nin Squawk Box programına konuşan isim, ABD’de başkanlık seçimlerinin yaklaştığını ve ülke ekonomisinin resmi olarak resesyona girmesi nedeniyle ABD-Çin gerginliklerinin tekrardan artırılmasının göze alınmayacağını belirtti.

Bu nedenle ABD’nin Çin’e karşı atacağı adımlar sembolik olacağından dolayı borsaların yükselmesi için bir engel olmayacak.

İki ülke arasında Hong Kong gerilimi sürmekte. Çinli, yasa yapıcıların Hong Kong’da ‘vatana ihanet, ayrılıkçı eylemler, isyana teşvik ve hükümeti devirme eylemlerine yönelik yaptırımları içeren yasanın tamamlanmasını görüştüğü bildirildi. Ardından Çin'in Ulusal Halk Kongresi de detaylandırmadan bu planı teyit etti.

ABD Başkanı Donald Trump Hong Kong'daki protestoların ve demokratik hareketlerin bastırılmasına yönelik planın çok sert bir şekilde cevaplanacağını bildirdi. Trump Beyaz Saray'da gazetecilere yaptığı açıklamada, " Şu an ne olduğunu kimse bilmiyor, ben de bilmiyorum. Olası Çin hamlesi çok güçlü bir cevap bulacaktır" dedi. Çin'deki bu girişimin, geçen yıl aylarca demokrasi yanlısı protestolara sahne olan Hong Kong'da ve uluslararası alanda tepkiye yol açması beklenirken, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamalarıyla tekrar gündeme gelen ABD-Çin gerilimine ilişkin endişelerin artmasına da neden oldu.

ABD'de işsizlik başvuruları 355 bin azaldı

Nasdaq kritik eşiği aştı

Borsalarda yaz satışına hazır olun

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)