E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNasdaq kritik eşiği aştı---

Nasdaq kritik eşiği aştı

Nasdaq kritik eşiği aştı
11 Haziran 2020 - 14:02 borsagundem.com

Nasdaq Kompozit Endeksi yarım yüzyıllık tarihinde ilk 10 bin seviyesinin üzerinde kapanarak kritik eşik noktasını aştı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korana virüs pandemisinin getirdiği kısıtlamalar birer birer kalkarken teknoloji hisselerindeki kuvvetli toparlanma teknoloji ağırlıklı Nasdaq Kompozit Endeksinin geçtiğimiz gün önemli bir eşik noktasını geride bırakmasını sağladı.

Virüs nedeniyle resmi olarak resesyona giren ABD ekonomisine rağmen, borsalar Mart ayında dip seviyesini gördükten sonra güçlü şekilde toparlandı. Nasdaq Kompozit Endeksi çoğunlukla teknoloji hisselerinden oluştuğu için hükümetlerin “evde kal” çağrılarından en az şekilde etkilendiler.

Endeksteki en büyük toparlanma tahmin edileceği gibi Facebook, Apple, Amazon, Netflix ve Google’ın çatı şirketi Alphabet gibi ABD dev teknoloji şirketlerinde oldu.

Ölümcül virüsün yanı sıra siyahi ABD vatandaşı George Floyd'un polis şiddeti sonucunda başlayan sokak gösteri siyasi ve ekonomik riskleri artırırken Nasdaq’ın 10 bin puanı aşması borsalara karşı iyimserliği artıracaktır.

124 yıllık Dow Jones endeksi ise ilk kez dot-com balonu patlamadan önce 29 Mart 1999’da 10 bin puanı aştı. 1971’de Nasdaq Kompozit Endeksi ise bu eşiğe gelmesi yarım yüzyıl sürdü.

Diğer ana endeksler ise ABD'de ikinci dalga korona virüs salgınlarına ilişkin korkular ve Fed'in Haziran toplantısındaki temkinli duruşunun etkisiyle Perşembe günkü işlemlerde geri çekildi. Melbourne'de JPMorgan Asset Management küresel piyasalar stratejisti Kerry Craig, "Fed tarafından pek bir sürpriz olmadı. Net bir mesaj vermeye odaklandılar: Faizlerde uzun bir süre bir hareket olmayacak. Komitedeki görüşlerin dağılımı ekonominin Covid sonrasında nasıl olacağına ilişkin belirsizliği güçlendiriyor." dedi.

Borsa İstanbul küresel piyasalardan ayrışır mı?

Borsalarda yaz satışına hazır olun

Aşı bulunmazsa borsalarda ralli durur

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)