E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda yaz satışına hazır olun---

Borsalarda yaz satışına hazır olun

Borsalarda yaz satışına hazır olun
11 Haziran 2020 - 10:53 borsagundem.com

Ekonomilerin tamamen açılmasıyla oluşacak kar satışları borsaların yazın düşmesine sebep olacak

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

The Bleakley Advisory Group’un stratejisti Peter Boockvar, yatırımcıların borsalardaki ralliye karşı hevesini kıracak açıklamalar yaptı. Stratejiste göre borsalar yazın %10 veya daha fazla satışa karşı korumasız.

Şirketin baş yatırım sorumlusu olan isim CNBC’ye verdiği röportajda borsaların önemli bir dönüm noktasında olduğunu ve yatırımcıların verdiği kararları gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.

Boockvar’a göre piyasalar, korona virüs kaynaklı kısıtlamaların ortadan kalkmasına birlikte ekonominin iyileşmesine o kadar odaklandı ki diğer tüm kötü haberleri görmezden geliyor.

Borsaların önümüzdeki birkaç ay boyunca yatay seyir edeceğini düşünen isim ekonomilerin çoğu yeniden açıldığında karını alıp çıkanların oluşturduğu dalganın hisse senetlerini vuracağını düşünüyor.

Teknoloji hisselerinin çok pahalı kaldığını düşünen isim bu durumun S&P 500 ve Nasdaq endekslerinde ikilem yarattığını söyledi. S&P 500 endeksindeki teknoloji hisselerinden oluşan borsa yatırım fonu Technology Select Sector SPDR Fund, 23 Mart’taki dip seviyesinden %46 yükselirken aynı zaman diliminde S&P 500’den %7 daha iyi performans gösterdi. Aynı zamanda teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi geçtiğimiz seansta ilk defa 10.000 puanın üzerine çıkmayı başardı.

Boockvar, ABD Merkez Bankası FED’in benzeri tarihte görülmemiş bir şekilde teşvik programları ve likide enjekte etmesinin borsalardaki rallinin ana itici gücü olduğunu kabul ediyor. Ayrıca korona virüsün köşeye sıkıştırıldığı algısı borsaların rallisini destekliyor.

Borsalarda geri çekilmeler olacağını düşünmesine rağmen Boockvar hala petrol, altın, gümüş, bakır ve gübre hisselerinde fırsat görüyor.

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

Borsa İstanbul küresel piyasalardan ayrışır mı?

Kar satışları etkili oluyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)