E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası güne yatay başladı---

New York borsası güne yatay başladı

New York borsası güne yatay başladı
01 Mart 2024 - 18:33 borsagundem.com

New York borsası haftanın son işlem gününe yatay seyirle başladı.

New York borsası açılışında Dow Jones endeksi, yüzde 0,02 azalışla 38.989,51 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,04 artışla 5.098,51 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,11 artarak 16.109,83 puana çıktı.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksindeki yavaşlamanın devam ettiğini gösteren verilerin ardından dün pozitif seyrin hakim olduğu pay piyasalarında bugün açılışta yatay bir seyir izlendi.

Ülkede dün açıklanan ve Fed'in enflasyona ilişkin yakından takip ettiği verilerin başında gelen çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi, ocakta beklentiler dahilinde aylık yüzde 0,4 ve yıllık yüzde 2,8 artmıştı. Endeksteki değişim yıllık bazda Mart 2021'den bu yana en düşük artış olarak kayıtlara geçmişti.

Yatırımcıların enflasyonist baskılara ilişkin endişelerinin bir miktar hafiflemesini sağlayan veri, Fed'in yılın ilk yarısında faiz indirimlerine başlayabileceğine dair beklentileri de kuvvetlendirdi.

Enflasyon baskılarının nispeten yavaşladığına işaret eden veriler sonrası dün düşüş kaydeden ABD'nin 10 yıllık hazine tahvil faizi bugün yaklaşık 4 baz puan artışla yüzde 4.29'a tırmandı.

Analistler, ABD'de bugün ise imalat sektörünün durumuna ilişkin bilgi sağlayacak imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini belirtti.

Kurumsal tarafta ise ocak ayı sonunda yayımladığı bilançosunda sürpriz zarar açıklamasından bu yana yüzde 50'nin üzerinde değer kaybeden New York Community Bank'ın hisseleri, bankanın dün Üst Yönetici (CEO) değişikliğine gitmesi ve iç kontrollerindeki sorunları açıklaması sonrası yüzde 24'ün üzerinde düştü.

Borsa günü düşüşle tamamladı

 

Ünlü milyarder açıkladı: Balon piyasasının 6 kriteri

 

Yatırımcıların yüzde 90’ı neden kaybediyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)