E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMSCI Dünya Endeksi'nde Biden rekoru---

MSCI Dünya Endeksi'nde Biden rekoru

MSCI Dünya Endeksi'nde Biden rekoru
09 Kasım 2020 - 11:25 borsagundem.com

ABD başkanlık seçimlerinin Biden'ın zaferi ile sonuçlanması sonrası küresel piyasalar yeni haftaya yükselişle başladı. MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi gün içi işlemlerde rekor seviyeye tırmandı.

ABD'de başkanlık seçiminde Demokrat aday Joe Biden'in kazandığının açıklanmasının ardından haftanın ilk işlem gününde Asya borsalarında, ABD ve Avrupa vadeli endekslerinde güçlü yükselişle izleniyor.

Asya'da Tokyo Nikkei 225 Endeksi yüzde 2'nin üzerinde yükselirken, Seul'de Kospi yüzde 1,50 civarı, Hong Kong'da Hang Seng yüzde 1,5'i aşan yükselişler kaydediyor. Çin'de Shanghay Bileşik Endeksi ise yüzde 2'ye yakın artıda işlem gördü. Asya'da yaşanan bu yukarı harekette Biden yönetimi ile birlikte ABD ile Çin arasındaki gerilimin azalacağı, ticaretin normalleşeceği beklentileri etkili oluyor. ABD vadelileri ise 1,5-2 oranında primli işlem görüyor. 

Dolar Endeksi düşüşünü sürdürüyor

ABD Doları'nın ABD'nin önde gelen ticari ortaklarının para birimlerinin oluşturdukları sepet karşısındaki değerini yansıtan Dolar Endeksi, 92,00 seviyesine doğru geri çekilmeye devam ediyor. Dolar Endeksi, bu sabah 92,134'e kadar gerileyerek eylül ayından bu yana görülen en düşük seviyeyi test etti. Şu sıralarda 92,20 civarında işlem görüyor.

"Toparlanma ABD seçiminden çok pandemiye bağlı"

ABD'li finans kuruluşu Citi, global ekonomik toparlanmanın hızının, politik netlik bazı belirsizlikleri kaldıracak olsa da, ABD seçim sonuçlarından çok pandeminin ne kadar kontrol altına alınabileceğine bağlı olacağını savundu.

"Kovid-19 sorununa sağlık sistemi içinde bir çözüm bulunması ABD'de yaşanacak herhangi bir siyasi değişiklikten çok daha önemli bir global ekonomik katalizör olacak" değerlendirmesini yapan Citi analistleri, seçim sonuçları konusunda Başkan Trump'ın atacağı adımların hala reel ekonomi ve finansal piyasalar için risk oluşturabileceğini de vurguladılar.

Citi analistleri ayrıca, Senato'da çoğunluğun Demokratlar tarafından elde edilememiş olması nedeniyle gelecek yıla kadar yeni bir koronavirüs yardım paketinin gelmesinin muhtemel görünmediğini ve bunun ekonomik toparlanmanın gücü üzerinde baskı yaratabileceğini de ifade ettiler.

Altında kritik seviye

Borsalarda Biden rallisi ne anlama geliyor?

Buffett’tan 9 milyar dolarlık geri alım çılgınlığı

Kurdaki düşüş yüzde 4'e yaklaştı

Borsa İstanbul haftaya güçlü başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)