E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMorgan Stanley’den 3 farklı senaryoya uygun 3 yatırım stratejisi---

Morgan Stanley’den 3 farklı senaryoya uygun 3 yatırım stratejisi

Morgan Stanley’den 3 farklı senaryoya uygun 3 yatırım stratejisi
09 Ocak 2024 - 17:46 borsagundem.com

Morgan Stanley Yatırım Şefi Mike Wilson, 3 ekonomik senaryoya göre yatırımcıların borsada nasıl bir yol izlemeleri gerektiğine odaklanıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarındaki sürpriz ralli, resesyon beklentileri ve yüksek enflasyona rağmen dirençli kalmayı sürdüren ekonomiye paralel seyretti. Ancak ABD ekonomisini bu yıl nelerin beklediği hala belirsizliğini koruyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Morgan Stanley'nin yatırım şefi Mike Wilson’a göre 2024'te borsa yatırımcıları için 3 seçenek bulunuyor.

3 senaryo

Insider’dan Aruni Soni’nin haberine göre, ekonominin 2024'te başarılı olabileceği üç yol var ve Morgan Stanley Baş Yatırım Sorumlusu Mike Wilson, bu üç senaryonun her biri için bir borsa taktiği öneriyor. Mike Wilson, paylaştığı notta, “Bu sonuçlar arasındaki olasılık dağılımı dengeli, ancak her birinin farklı yatırım sonuçları var” diyor.

Senaryolardan biri, zayıf büyümeyle birlikte yumuşak iniş. Bu, yatırımcıların daha geniş piyasa eğilimleri yerine bireysel hisse senetlerini incelemesi gerektiği anlamına geliyor. Wilson’ın senaryosuna göre, kamu hizmetleri gibi defansif sektörler ve konjonktürel sektörler bu senaryoda daha iyi performans gösteriyor ve büyük sermayeli hisse senetleri gibi daha az değişken Hisse senetlerine sahip olmak makul bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Bir diğer olası sonuç ise ekonomide yeniden hızlanma ile birlikte bir yumuşak iniş gerçekleşmesine dayanıyor. Wilson bunun boğa senaryosu olduğunu belirtiyor ve Aralık ayındaki Fed toplantısından sonra bu olasılığın yükseldiğini belirtiyor. Wilson, “Bu yapı sonuçta oranlarda başka bir artışa yol açabilir ancak büyüme gelişiyorsa bu risk yine de alınabilir çünkü bu senaryoda hisse senedi getirileri de güçlüdür” diyor.

Wilson, bu senaryoda küçük ölçekli hisse senetlerinin öne çıktığının altını çiziyor ve döngüsel ve ekonomik açıdan hassas endüstriler olan restoranlar ve eğlence gibi alanların daha başarılı olacağını öne sürüyor.

Tek kaygı verici senaryo

Son ve kaygı verici bir diğer senaryo ise resesyon olarak öne çıkıyor. Wilson, “Ekonomistlerimiz önümüzdeki 12 ay içinde sert iniş ihtimalini yüzde 30 olarak belirliyor. Bu da büyük ölçüde alıcıların beklentileriyle uyumlu bir oran” diyor.

Genellikle ekonomi kötüye gittiğinde sağlık ve kamu hizmetleri gibi defansif hisselerin iyi performans gösterdiğini belirten Wilson, “Bu aynı zamanda daha istikrarlı olan büyük çaplı hisse senetlerinin küçük çaplı hisselerden daha iyi performans gösterdiği bir senaryodur” diyor.

Morgan Stanley, Wall Street'te daha mütevazı bir yükseliş öngören tarafta yer alıyor ve diğerlerinin 5.000 puanın üzerindeki tahminlerine rağmen S&P 500'ün bu yılı 4.500 puanda bitireceğine ilişkin tahminini koruyor.

WSJ’den borsa tahmini: 2024 rekor, sonrası meçhul

 

2024’te yatırımcılar neden boğa piyasası bekliyor?

 

JPMorgan: 2024’te hisse iştahı azalabilir

 

2024 yılında küresel piyasalara yön verecek 5 dinamik

 

2024’in ilk üç işlem günü yatırımcılara ne anlatıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)