E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarMobius: Bitcoin’i Ruslar yükseltiyor---

Mobius: Bitcoin’i Ruslar yükseltiyor

Mobius: Bitcoin’i Ruslar yükseltiyor
02 Mart 2022 - 10:18 borsagundem.com

Bitcoin’de son bir haftadır görülen yükseliş Batı’nın Rusya’ya yaptırımları sonucu gerçekleşiyor olabilir. Ünlü borsa uzmanı Mobius şu anda Bitcoin almayacağını ama Ruslar için en doğru hamlenin bu olduğunu söyledi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Tecrübeli yatırımcı Mark Mobius, Bitcoin’deki son rallinin nedeni olarak Rusların kripto para birimine yönelmesini gösteriyor.

Mobius CNBC’deki açıklamasında, Bitcoin için, “Ben almazdım. Ancak eğer bir Rus olsaydım satın alırdım” ifadelerine yer verdi.

Servet yönetimi firması Mobius Capital Partners’ın Kurucu Ortağı Mobius, “Bitcoin’in şu anda bir miktar güç göstermesinin sebebinin bu olduğunu söyleyebilirim. Zira Ruslar paralarını dışarı çıkarmanın, servetlerini dışarı çıkarmanın bir yolunu buldu” dedi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Rusya’nın Ukrayna'yı işgaline tepki olarak bankalar da dahil olmak üzere Rus kurumlarına uygulanan yaptırımlar sırasında Pazartesi gününden bu yana Bitcoin %10 değer kazandı.

Kripto araştırmaları firması Kaiko, geçtiğimiz hafta Perşembe günü başlayan işgalden bu yana Rus Rublesi’nden ve Ukrayna Grivnası’ndan Bitcoin’e geçişlerin aylardır görülen en yüksek seviyeye ulaştığını gösterdi. Bitcoin Çarşamba günü itibariyle 44 bin 250 dolar civarında işlem görüyor.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmeye başladığı Perşembe gününden bu yana Batı devletleri Rusya’nın merkez bankasına, özel bankalarına, devlet tahvillerine, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’a ekonomik yaptırımlarda bulunuyor.

Hafta sonu boyunca ABD, Avrupa ülkeleri ve Kanada Rusya bankalarının SWIFT’e erişimini engellemeyi onayladı. Bankaların iletişim ağı olan SWIFT, 200’den fazla ülke ve bölgede, 11 binin üzerindeki banka ve finansal kurumu birbirine bağlıyor.

ABD ayrıca Rus milyarderlerin kişisel servetlerinin de peşine düştü. Beyaz Saray söz konusu kimselerin yatları ve malikaneleri de dahil olmak üzere kâr getiren varlıklarını hedef alacak bir görev gücü oluşturacaklarını duyurdu.

Mobius Bitcoin’in olmasaydı Rusların paralarını transfer etmek için farklı yollar bulmak zorunda olacaklarını ve “başlarının ciddi anlamda dertte olacağını” söyledi.

Blockchain istihbarat şirketi TRM Labs’ten Ari Redbord konuyla ilgili açıklamasında Rusya’nın yaptırımlardan kaçınmak amacıyla kripto para birimlerine yöneleceğini belirtiyor. Firmanın hukuk ve devlet işleri araştırmalarından sorumlu başkanı olan Redbord, yine de kripto paraların “yaptırım sorununu çözebilecek ölçekte kullanılamayacağını” söyledi.

Redbord, “Rusya’nın şu anda karşı karşıya olduğu durum göz önünde bulundurulduğunda gerçekten bir boşluk yaratabilecek hiçbir likidite yok” dedi.

Kripto istihbarat uzmanı ayrıca likiditenin büyük çoğunluğunun mali kontrolleri artırma baskısına maruz kalan büyük kripto borsalarında olduğunu da sözlerine ekledi.

Jeopolitik gerilim artarken nereye yatırım yapmalı?

Mobius, jeopolitik gerilimlerin piyasalara taşması sebebiyle yatırımcıları portföylerini çeşitlendirmesi gerektiğini ve bir miktar altın almalarını tavsiye etti.

Ünlü borsa uzmanı, “Altın bulunulması gereken bir konum. Uzun zaman önce de bahsettiğim gibi bir miktar fiziksel altına sahip olmak çok önemli” dedi.

Belirsizlik zamanlarında geleneksel olarak güvenli liman yatırımı biçiminde değerlendirilen altın şubat ayından bu yana %6’nın üzerinde yükseldi. Spot altın Çarşamba günü itibariyle ons başına 1.938 dolardan işlem görüyor.

Mobius ayrıca Avrupalı yatırımcılara Avrupa'dan ABD ve bazı Asya pazarlarına çeşitlendirmeye başlamalarını tavsiye etti. Borsa uzmanı Ukrayna krizinin piyasalara etkileriyle alakalı "Bu, çeşitlendirme konusunda çok iyi bir derstir" dedi.

FactSet verilerine göre Avrupa borsalarında STOXX 600 Endeksi son bir ayda %4,6 düştü. Almanya'nın DAX Endeksi aynı dönemde %5,6 azaldı.

Bitcoin’de sert yükseliş

 

Eğlence sektörü de Rusya ile ilişkilerini kesti

 

Buğday fiyatları yükselişini sürdürüyor

 

Petrolün fiyat artışında ivme yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran02 Mart 2022 22:02

    Sen de şu keline bir merhem  sür de belki saç çıkar. 

  • Yorum02 Mart 2022 16:23

    Mobius bu işi çözmüş özellikle fun tokenlarda haciim çok yüksek ruslar alıp yazın türkiyede nakte çevirecekler başka yolu yok

  • Mucise Reis ;)02 Mart 2022 11:50

    Ya bırak mobiusu, yıllardır dişyoruz. Savaş vb olunca insanlar en rahat biçimde paralarını yanlarında götürebilir, rahatlıla gittikleri yerde paralarını kullanbilir. el koyma yok, ambargodan kaçırma şansın var, arkadaşlarına ailene transfer imkanı var. gizlilik var. ne olacak tı ? Afganistan geriliminde bunu gördük. Gelen yeni projeleri biliyoruz. Bu işten iyi sıyrılacak coinler mevcut