E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolün fiyat artışında ivme yükseldi---

Petrolün fiyat artışında ivme yükseldi

Petrolün fiyat artışında ivme yükseldi
02 Mart 2022 - 09:15 borsagundem.com

Petrolün fiyat artışında yükselen bir ivme yaşanıyor.

BORSAGUNDEM.COM

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesiyle birlikte petrol fiyatlarındaki artış yeni bir aşamaya geçti. Bir haftalık yükseliş yüzde 10’un üzerinde.

Brent petrol OPEC+ toplantısı öncesi ve Uluslararası Enerji Ajansı’nın küresel enerji güvenliğinin tehdit altında olduğu açıklaması sonrasında 110 doların üzerine çıktı. Petrol fiyatlarındaki eşikler hızlı aşılırken fiyat artışı da ivme kazanmış görünüyor.  

Ham petrol 110 dolar

Bu sabah Brent petrolün mayıs vadeli kontrat yüzde 4,83 yükselişle 110 dolardan, WTI nisan kontratı yüzde 5,1 yükseliş ile 108,5 dolardan işlem görüyor.

Petrol piyasasındaki çalkantıya karşı Uluslararası Enerji Ajansı üyeleri koordineli bir şekilde 60 milyon varil petrol rezervini serbest bırakma konusunda anlaştı.

Goldman Sachs uyarısı

Goldman Sachs analistleri piyasanın sıkılaşan arz tehlikesini hafife aldığı düşüncesinde. Buna rağmen yatırımcılar ise bugünkü OPEC+ toplantısından ılımlı bir arz artışı bekliyor. 23 üyeli OPEC+’ın nisanda petrol arzını 400 bin varil daha artırmada anlaşması yüksek olasılık olarak tahmin ediliyor. 

Petrol, piyasaları derin vuruyor

ABD stratejik petrol rezervlerini kullanıma açıyor

Brent petrolün varil fiyatı 110 doları aştı

Petrol fiyatları yükseliyor

Petrol şirketleri Rusya yaptırımlarına uymaya başladı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)