E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisMehmet Akdere gözaltına alındı---

Mehmet Akdere gözaltına alındı

Mehmet Akdere gözaltına alındı
02 Ekim 2022 - 11:48 borsagundem.com

Borsada bankacılık hisselerinde yapılan işlemlerin sorumlusu olarak gösterilen Mehmet Akdere gözaltına alındı

BORSAGUNDEM.COM/ ÖZEL HABER

Borsa tarihinin ilk vadeli işlemler krizinin sorumlusu olarak gösterilen Mehmet Akdere,  Ahmet Can Teoman ve Bekir Sani Karayal'ın eşi başta olmak üzere 8 isim gözaltına alındı.
4 ilde 17 adreste sabah erken saatlerde düzenlen operasyonda  M.A. (53), T.K. (23), E.K. (54), N.K.K. (44), A.C.T. (55), B.A. (45), H.G. (65) ve B.A. (23) isimli 8 şüpheli yakalandı.
Borsa İstanbul’da başta bankacılık hisseleri olmak üzere bazı hisseler yüzde 100’ün üzerinde değer kazanmış, ardından ciddi ralliler yaşanmıştı.

Akbank’ta yaşanan ortak satışı sonrası bankacılık sektörü hisselerinde sert düşüşler başladı.

Türkiye sermaye piyasaları ilk vadeli işlemler kriziyle karşı karşıya. kaldı. Vadeli işlemler ve opsiyon borsasında bankacılık hisseleri üzerinde yapılan yüksek hacimli kaldıraçlı işlemlerle spot piyasadaki hisselerin fiyatını oynatan yatırımcılar tavan tavan günlerinin ardından 12 Eylül’deki zirvesinden bu yana sert düşüşler yaşandı. Yüksek kaldıraçlar sonrasında sert hisse hareketleri nedeniyle yaşanan teminat tamamlama çağrıları yatırımcıların yanı sıra aracı kurumları da zor durumda bıraktı. Sermaye Piyasası Kurulu zor durumda kalan aracı kurumlar ve diğer düzenleyici kurumlarla toplantı yaptı.
Takasbank devreye girerek büyük krizi önledi. Önümüzdeki süreçte Takasbank aracı kurumlarla, kurumlar da işlemleri gerçekleştiren isimlerle hesaplaşacak.

Bu arada, Ahlatcı Yatırım’ın sahibi Ahmet Ahlatcı, kendilerinin sadece aracı kurum olduğunu belirterek Mehmet Akdere ismini kamuoyuna açıkladı.

BorsaGundem.com’a gelen bilgilere göre, Bekir Sani Karayal’ın kız kardeşinin aceleyle boşanması ekibin borçlarını ödememek için çeşitli yollara başvurmaya başlamasıyla emniyetin harekete geçtiği belirtiliyor. Özellikle Bekir Sani Karayal'ın mal kaçırmak için harekete geçmesi üzerine aracı kurumların şikayetçi olduğu belirtiliyor. Bekir Sani Karayal'ın üzerine bir hesap olmadığı için gözaltına alınan isimler arasında yer almadığı belirtiliyor. 10 kişilik gözaltı listesinde Sani Karayal'ın neredeyse tüm ailesinin gözaltına alındığı borsagundem.com'a gelen bilger arasında yer alıyor. 

HESAPLARINA EL KONULDU

Öte yandan operasyonun cuma günü mahkeme kararı ile başladığı ve çok sayıda hesaba bloke konulduğu belirtiliyor. Bazı aracı kurum hesapları da inceleme altına alındı.

2 KİŞİ YURTDIŞINDA

Söz konusu soruşturma kapsamında haksız kazanç sağladığı belirlenen 10 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi.

Bu kişilerin yakalanması için çalışma başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İstanbul, Ankara, Muğla ve Balıkesir’de belirlenen 17 adrese operasyon düzenledi.

Operasyonda 10 şüpheliden 8’i yakalanırken, 2 şüphelinin yurt dışında olduğu tespit edildi.

Öte yandan adreslerde, 6 adet dizüstü bilgisayar, 8 adet cep telefonu, 2 adet ajanda, 4 tane flash bellek, 1 adet masaüstü bilgisayar, 2 adet hard disk, 5 bin euro, 10 bin 70 dolar, 69 bin 800 lira para ele geçirildi.
Gözaltına alınan zanlılar, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Bugün gözaltına alınan Akdere ve beraberindeki 7 kişinin emniyetteki sorgulaması sona erdikten sonra hakim karşısına çıkması bekleniyor. 

10 soruda borsada neler yaşandı?

 

Borsadaki sert hareketler sonrası inceleme başlatıldı

 

SPK’dan borsa açıklaması

 

Takasbank 3 hissenin teminata alındığını açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (124)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Enteresan 04 Ekim 2022 13:28

    Bu dolandırıcılar tutuklanıyor ya Kervansaray gibi tahtaların hissesini alanlar da kendine pay biçiyor ümitlenip. Halbuki hiç bir alakaları yok.

  • semiz koyun03 Ekim 2022 21:38

    bu adamlara bir şey olmaz. foto da semiz koyun gibi bakıyor, daha taze otların hepsini yeni yemiş,bunu da 2 güne salarlar. salsınlar da kendi kağıdını götürsün millete para kazandırsın. içerde yatması zararlı.

  • Ahmet Ali03 Ekim 2022 20:15

    Bu tür manipülasyonların cezası kesinlikle idam olmalı. Adam kaçırdığı parayı yiyememeli. Yoksa bu türlü soyguncuların sonu gelmez.

  • Mustafa 03 Ekim 2022 23:33

    Bu mu götürdü o kadar bankayı kaç lira eder bı hesapla mantıklı düşünün. Suçlu lazımdı onu buldular

  • Musa03 Ekim 2022 18:27

    İş sattı 2 tl olursa şaşırma malym hisse

  • akif AN03 Ekim 2022 16:53

    Banka diyorsunuz arkadaşlar kervan holding 20-30 yıldır yatırımcıların anasını ağlattı bunlardan hesap soran yok 52 kuruşa turizm hissesi bu ne yatırımcılarla dalgamı geçiyorlar ne yapıyor göz yumuyor ya kottan atın ya gerçekleri söyleyin battıysa battı ne yapalım insanlar yatırım yaptı suçmu dolar alsaydık daha iyiydi bugün hisse değerlenmesi yapılsa bu hisse en az 50 tl olması lazım kısaca borsayı belirli kişiler parayı alıyor devletimiz seyrediyor kime güvenecek yatırımcı yazıklar olsun. 

  • İlginc04 Ekim 2022 11:12

    x rumuzlu kişi, boş yapma. Patronlara birşey olmuyor oh olsun diyene mi olacak? Almayın bunların hisselerini, dolandırıcı bunlar dedik. Küfür ede ede tepine tepine aldılar lotlari. Aldıktan sonra da uyardik. Yok yine dinlemediler. Patrona iyi, uyarana algici sıfatı yapıştırdılad. Uyardık hepsini. Oh olsun. Beter olsunlar o yüzden. Az bile söylüyorum. Sürüm sürüm sürünürler insallahhhhh.

  • x03 Ekim 2022 20:45

    Oh olsun diyene de kesinlikle benzeri bir durum yaşatılacaktır. Kimsenin ahı vahı ile alay edilemez.  hayat değirmeni herkesi öğütür.  

  • Akif'e03 Ekim 2022 19:12

    İlkokul mezunu adamların yorumlarına kanıp hisse alırsan böyle olur sonu işte.

  • İlginç 03 Ekim 2022 18:34

    Oh olsun.. beter olun . Sahtekarlığı aldıktan sonra mı farkettiniz. Bulaşmayın diyene burun kivirdiniz. Beter olun insalllahhhh

  • YATIRMACI03 Ekim 2022 12:17

    vakıfbank hakbnk ı manipile edenler nerde

  • TURAN 03 Ekim 2022 10:12

    spk başkanlığı bunlar olurken ne iş yapardı niye bunlara müsaade ettin yazıklar olsun bunlardan hiçmi hesap sorulmaz 

  • son durumn03 Ekim 2022 09:59

    SPK önce finansal tablo sorumluluk beyanlarında şirket çalışanı mali müşavir imzalaması zorunluluğu getirsin son yıllarda borsa şirketi olup torna tesviye mezunu finansal tablo sorumluluk beyanlarına imza atan müdürlerin olduğu şirketler var... sonra manüplasyon koca halka açık şirket tornacılara bilanco imzalayor uyanın millet

  • Gerçek03 Ekim 2022 09:35

    Hükümet, siyasiler vicdanlı, imanlı  bürokratlar, artık gerçek hisse yatırımcılarına ülke millet için, tedbir dışında  bir düzenleme yapın. Şirketler beyan ile bilançolarda giderlerini paravan yada yan şirketlere ve  gereksiz  borçlanma araçları ile karlarını çıkartıyorlar. Sonra hisse tarımcısına gerçek temettü verilmiyor. Artık temettü kar ve öz sermayesi ile büyüyen borçluluk nedenleri, finansal giderler vs bunlar ile bir düzenleme yapmalı. Teşvikler vergi ödülleri getirerek Hisse yatırımcısına ve ülke gelirlerine ÜRETİME katkı sunmalı... Bunlar yapılmazsa bu küresel sistem ve kanunlardan yararlan KENECİLER,  finans, faiz kur  üzerinden  riske girmeden paranızı alır ve sömürürler. UYANIN artık  (6) 

  • fafa03 Ekim 2022 08:59

    Vatana ihanetten yargılanmalı,zira yatırımcıyı kaçırdılar,ülkeyi zarara uğrattılar.Haksız kazanç elde ettiler.Borsa ,aracı kurumlar ve spk mensupları da yargılanmalı,çünkü bu suça hepsi göz göre göre  ortak oldular..

  • Mucise Reis : )03 Ekim 2022 08:22

    Ben anladım, spk ve elinde bir çok bilgi ye anlış ulaşan kişiler nasıl anlayamadı ? ...Düşüncem şu, bir bakanım ve devlet yetkililerin olaya çıkıp, işte ucuz kaldık, değeerimizi biliyorlar, anlıyor, vb açıklaması üzerine hiç bir yetkili, yetkisini kullanamadı. düşüncem bu yönde. biri çıkıpd aortaya yaa burda bi riş var incelicem dediğinde borsada oluşan o etkiyi hayal edin. kurum bir açıklama bit söylem yine bu kaçuşma sahnelerini ortaya çıkartacaktı. hiç bir devlet kamu çalışanı böyle büyük tabloda suçlu ve sorumlu olamazdı. o bakımdan spk görsede, bilsede , resmi kodamanların açıklamaları üzerine bişe yapamadı. oysa bazı sıkıştırmalar, daralatmalar, kural koymalar, anlık tedbirler ile bu iş çözülebilirdi. Ben oligartların işi diye yazdım. çöküşten 3 seans önce kaçtım. spk kadar bilgi veri görsem yapanıda görürdüm sanırım. Bu işler kolay, yazılım eklersin bulursun bumerang gibi paraların atıldı noktayı

  • horoz03 Ekim 2022 07:49

    Balıkesirde bu işle ilgili operasyon oluyor derin tavuk a dokunulmuyor hayret ? var bu işte bir iş 

  • İlahi adalet03 Ekim 2022 07:40

    Yıllarca küçük yatırımcı mağdur oldu, bir gün dahi şikayetleri dikkate alınmadı. Bence olayların bu raddeye gelmesinin tek nedeni büyükler ellerine yüzlerine bulaştırdılar. İlahi adaletin aslında insanları mağdur edenlere yıllarca sürünmelerine sebep olanlara ders vererek aynı pozisyona düştüklerini düsünüyorum. Tek farkımız onlara sahip çıkan bürokratlar var. Bizimde Allahımız hamd olsun!

  • kaportacı salim usta sanayiden03 Ekim 2022 07:39

    harika soygun.napsınlar yani soymasınlarmı .sazanlar çok .biz geçen hafta koşun koşun borsaya koşun talimatından sonra sattık hemen .sazanlara hisseleri verdik .şimdi altın ve euro ya yatırdık.kar etmeyede başladık. bile şimdiden .seçim sonrası milli mutabakat hükümetiyle beraber endeske tekrar .20 bin deniyo o dönem için .akapa gelirse ki imkansız zaten altın ve euro ucmaya devam halk son fakirkliğide yaşayıp artık fişlmlerdeki gibi açlık sefalet evsiz ve soğuk uzun bir yaşama bizde artık yurt dışından haerket ediyoruz nasılsa artık ab. de fırsatları kollacaz .bollukı içinde tabi .

  • Bik03 Ekim 2022 07:23

    Akdere'nin sicili o kadar bozuk ki, işlem yaptıran aracı kurumlar da suçlu. Geçmişte çok ceza almış kişilere işlem yaptıran aracı kurumlar da kapatılmalı.

  • fatıh03 Ekim 2022 06:12

    hayırlısı olsun sucu oln yansın

  • Aliş03 Ekim 2022 03:13

    Ünsal ban Zehra taşkesenlioğlu ne olacak onlar akpli değilmi

  • Veli03 Ekim 2022 01:34

    Çok yüklü ceza yiyecekler, bu cezaların yerine hisseleri devlete geçecek bide hapis yerler, birdahada kimse bu işlere girmez. Yarın tavan açar işgyo. Ytd

  • KARA BORSA03 Ekim 2022 01:28

    toplumdan çok tepki aldıkalrı için tutuklar gibi yapmışlar,aylardır niye sessiz kaldınız ,zengine bir şey olmaaaaz,56 yaşındayım ben bugüne kadar zengine bir şey olduğunu görmedim,buğüne kadar manüple ettikleri ,haksız kazançları da yanlarında kar kalacak,gündemden düştükten sonra tekrar piyaslara dönüp, Yine Tabut dümeni ile K / Y canına ot tıkayacaklar,

  • Şk03 Ekim 2022 01:13

    Akdereyi önce kahraman yaptılar şimdide yargılıyorlar. Helel olsun koca borsayı allakbullak etti borsa bukadar neden oynak açığını görmüş oldukları için akdereden ders alınmalı

  • Farklı bakış 03 Ekim 2022 01:00

    Yıllarca her yukarıya gittiginde vakıf ve halkbankı açığa satarak,baskı kurarak, manipüle ederek aşağıya getirdiler.Birileri çıkıpta hisseyi gerçek değerine getirince yok olmaz biz viopta bu hisseleri sattık,magdur olduk batıyoruz kurtarın bizi diye spk ya yalvardılar.Kim peki viopta açığa satan veya şort yapanlar. 5 tane aracı kurum.Bu 5 aracı kurum araştırsınlar,bunlar yıllarca k.y borsada her ceşit kurnazlık ile magdur eden ve her sene 2-3 Kat büyüyen aracı kurumlar.Gözaltına alınanlar şuçlu eyvallah peki karşı taraf,5 aracı kurum onlar suçsuz mu

  • Yaser03 Ekim 2022 07:14

    Asıl suç aracı kurumların. Hisse senetlerine açıga satışla kurulan kumpasın asıl failleri ortaya çıktığında örtbas edemeyecekler. Çünkü ilk defa hisseler değerine yaklasmıştı. Hazmedemediler. Öyle ya kurumların değer kazanmasını niye istesinler. İstediklerini yapabiliyorlar sonuçta.Yıllarca insanları sömürdüler. Ağlamayana meme yok deyimi vardır. Fazla taviz vatana millete ihanettir. Kendi görüşümdür. Hiç yok yere %70 2 haftalık zararım. Suçlu açığa satan aracı kurumlar mı? Mehmet Akdere mi? Benim param kimin cebinde.

  • ihsan can03 Ekim 2022 00:56

    burda yazilan yorumlar boş tur boş ati alan üsküdari gecmesini beklediler. sonra neymis cezalandirilacaklarmis neyin cezasi o verdiginiz cezalar speklerin cerez parasi bile degildir. TBORG hisesine bakin 4 yildir bu kagida kim takoz atmis? arkasinda kim cikacak neden baskiliyor. bunu SPK gormuyormu.? goruyorsa neden işemlerini incelemiyorlar!!

  • Erdem 03 Ekim 2022 00:04

    2022 borsa vurgunu #kzbgy hissesinde yapıldı hisse 2 sene önce 15.80 den yüzde 24 iskontolu arz olmuş bu enflayonist ortamda gayrimenkuller 3 katlamış hisse 96 liradan 19 liraya düştü 500milyar yatyrm yapanın 100 milyar parası kaldı yatırımcı perişan oldu

  • reis sedat03 Ekim 2022 11:41

    kzlbk hissesinde yatırımcıyı magdur eden borsanın feto ımamı mehmet ali ılıcak. sıra sanada gelecek herkez herseiyi biliyo...

  • Karameke02 Ekim 2022 23:44

    Böylelikle, o yere göğe sığdıramadığınız borsamızın tenekeden bir çöp tenekesi olduğunu anlamış olduk. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim.

  • Sss02 Ekim 2022 23:01

    Ulan benim 5 hissem kapalı. Kimsenin umurunda da değil yıllardır..kim kime ,dum Duma,nerde adalet...artıyatırım holding, esemspor asyab araştırılsın.

  • Cello04 Ekim 2022 13:49

    Batık mi

  • Bekçi02 Ekim 2022 23:14

    Araştırıyoruz

  • Battım. Yıllarca sürünüyorum.02 Ekim 2022 22:46

    İhlas grubu hisseleri yıllardır temettü dağıtmadı. Sürekli bedelli yaptı ve ortaklardan para topladı. Hisse kuruşlu fiyattan işlem görüyor olup geri alım yapmıyor. Bu vb şirket patronlarının Mal varlığı araştırılsın. Şirket temettü dağıtmadı, bu mal varlığı nereden oluştu diye hesap sorulmalı. İmtiyaz sahibi kaldırılmalı. Benim ocağımı ihlas grubu hisseleri batırdı.

  • Murat Göğebakan 03 Ekim 2022 02:49

    Boşver şu klarnetçileri

  • Harbici02 Ekim 2022 23:07

    İhlas grubu için böyle konuşma arkadaşım çarpılırsın hepside nurlu insanlar.

  • H O R U Z02 Ekim 2022 22:43

    acaba bu operesyon paraları yurtdışına kaçırılmışmıdır arkadaşlar.

  • Okuyucu 02 Ekim 2022 22:35

    İhlas grubu hisseleri batırdı beni. Niye bunlara operasyon düzenlenmiyor.

  • Naci Görür02 Ekim 2022 22:34

    Deli Bekir yıllardır bu işi yapıyor oturup tabela yapıyorlar bu işi temizliyeceksen selam verdiği bakkal konuştuğu otoyıkamacıya kadar alıp etkin pişmanlık yapıp , bu gözaltındakilerin mal varlığına şirketine donuna kadar el koy daha kimse hırsızlığa tenezzül etmesin!

  • Harbici02 Ekim 2022 22:33

    Atı alan Üsküdarı geçti siz hala izmi sürüyorsunuz.bu işin idamı 6 ay borsa yasağı birde para cezası.

  • Onur onur02 Ekim 2022 22:32

    Ee mehmet akdereye plaket vermek lazım fiye haberıde sız yapmıstınız

  • Harbici02 Ekim 2022 22:23

    Günah Keçileri toplanıyor ki,aptallar sussun ve rahatlasın. Böylece büyük baş hayvanlara zarar gelmesin.

  • VS02 Ekim 2022 22:12

    iki kıçı kırıkmı bizim borsayı bu duruma soktu vay bizim halimize

  • Harbici02 Ekim 2022 22:40

    Büyük kçıkırıklar kçını bu işten sıyırsın diye iki kçı kırığı günah keçisi olarak öne sürdülerki millet suskun.

  • FİNANS DÜNYASI02 Ekim 2022 21:53

    Yarın borsamız her şeye gebe bence .oldukca merak ediyorum.bu maniplasyonlar borsamızı nasıl etkileyecek.

  • Tufan02 Ekim 2022 21:47

    Hisse 5 tl'den 2-3 haftada 15 tl'ye geliyor ve sen bu hisseye giriyorsan kusura bakma da kaybedersiniz. Suçu onda bunda aramayın. Suç sizde. Köşeyi döneceğim diye birşeyden anlamadan borsada hisse alıyorsunuz sonra yandı gülüm keten helva. Hiç kusura bakmayın. Pazardan domates alır gibi hisse alıyorsanız netice bu olur. Bu adamlara da hiçbişey olmaz. Adam sistemin izin verdiğini yapmış da yapmış. Asıl bu işlemlere izin veren sistem ve aracı kurumlar suçludur. Ahlatcı ben aracıyım demekle işin içinden çıkamazsın. Suçsa suça aracılık ettin. Suç değilse zaten bu çakallarada bişey olmaz.

  • Hasan A03 Ekim 2022 15:33

    Neden suç yatırımcının? Fk sı düşük hisseye girilmeyecek devasa kar açıklayan holdinglere yatırım yapan iştiraklere katılım sağlanmayacak? Sen ne anlatıyorsun? Pazara gidiyorum 400 TL 1 hafta yetip yetmeyeceği belli olmayan ihtiyaçların temini. Hiç ev geçindirdin mi? 4 kişilik bir aileden bahsediyorum. Market haric. Okul giderleri, kırtasiye ve test kitapları hariç.Sen bu holdingleri bu fiyatlara alıyorsan şükret. Millet zararda beklerken, bu fiyatları izah edecek bir ekonomist ve yönetici varsa beni ikna edebilirse saygı duyarım. Borsa ne önce onu anlatmak lazım aracı kurumlara. Milleti mağdur etmek için kullanılamaz. Yıllardır sömürü ile kazandıklarına saysınlar. Kusura bakmayın. Borsanın doğasında kazanmakta kaybetmekte olsa, bu kadar kısa sürede zararı sindiremiyorum.

  • vatandaş 02 Ekim 2022 20:52

    kamu hisselerindeki insanlar intiharın eşiğine geldi küçük yatırımcıların mağduriyetlerini giderin

  • Harbici02 Ekim 2022 22:09

    Kazansaydın verecekmiydin? şimdi ağlamayın burası borsa unutmayın.

  • Zeki Duru02 Ekim 2022 20:24

    Peki Yeşil holding Yyapı ve Ygyo bu hisselerde dönen spek hareket hiç bir yerde yok.

  • ALİ KODUŞ02 Ekim 2022 21:51

    İhlas grubu hisselere ne dersin peki 20 sene önceki fiyatlarının aynısı.

  • Bir soru02 Ekim 2022 20:05

    Ülkemizde TL ye güvenmeyen yatırımcılar hep kazandılar, güvenenler ise hep kaybettiler. Borsa bir TL yatırımı olduğuna göre, yatırımcıların ( BY veya KY ) kaybetmesi normal değil mi?

  • Numan unalmis memsazede e ogrt02 Ekim 2022 20:00

    Yahu bu ulutaslar memsada yaptıklarını soracak bir babayiğit çıkmayacak mı ?bunların hamileri kimler dokunulmazliklarimi var pandemiyi bahane ediyordu 3 yıl geçti hala bilanço gönderecek değerlemesi neden yapılmıyor

  • Aydın02 Ekim 2022 19:50

    Küçük Yatırımcıya çemkiren çok bilmişler için yorumum.2017 yılı Eylül ayında Halkb hissesi aldım. O zaman 14,55 civarını gördü. Sonra düsmeye başladı. 2018 yılı seçimlerini düşünerek düzeleceğini düşündüm. Seçim geçti. Ama hiçbir şey düzelmedi. Cimere yaptığım şikayetler bile dikkate alınmadı.Şimdi yine bir Eylül ve 16 lardan dönen bir hisse. Ben zaten maliyetimde çıktım. Tek kuruş kazanamadım. Şimdi yeni alıcılar gelmiş. Seçimi beklemek boşa kürek çekmek. Çünkü sistemi şimdi düzeltmesi gerekenler seçimden sonra diyorsa daha kötüye gidiyor. İyileşme olacaksa şimdi olur. Zaten kanun çıkarmak varlık fonuna talimat vermek önlem almak için en ufak engelleri yok. Tek parti, tek sistem muhalef güçsüz, çaresiz. O nedenle kimse boşuna birşey beklemesin. Hepimizin geleceği için inşallah doğru kararlar alınır. Böyle giderse iktidarın değişmesi tek çıkış gibi görünüyor.

  • Aydın 02 Ekim 2022 20:21

    Eksi veren okur, borsa gündemi takip ediyorsan yılbaşından beri %1500 kazandıran hisse varmış? Bist 30 da bankalara yatırım yapanların suçu nedir? Saçma bir çarkın içerisinde bulunduğumuzu sadece zararda olan yatırımcılar mı görüyor?

  • borsacı02 Ekim 2022 19:46

    binlerce küçük yatırımcı çoluk çocugunun rızkını kaptırdı .

  • Halil03 Ekim 2022 07:22

    Nerde arasınlar, dolarda faizde altında mı? Bir kazıkta ülkeye küçük yatırımcı atsın. Bu ülke iyi niyetli insanlar sayesinde felaketten kurtuluyor. Yönetmelikler izin verse bile Sizin gibiler her el attığınızı casino yada kumara cevirdiginiz için insanlar mağdur oluyor. Doymuyorsunuz? İki üç kuruş kazanan gariban vatandaşa kafa atıyorsunuz.

  • Harbici02 Ekim 2022 22:14

    Çoluk çocuğun rızkını borsada arayana acımam.Borsada rızık aramak casino da rızık aramaya benzer bunu unutma.

  • Ahmet02 Ekim 2022 19:43

    Açığa satışı komple kaldır, borsada işlem yasağı alan yatırımcının hisselerini virmanlamasına da izin verme, bloke koy, bak bakalım manipülasyon yapılıyor mu! Suç bizim spk da

  • Harbici03 Ekim 2022 09:38

    Ey Ahmet sonuçta ikiside vurgun değilmi?unutma ki bilgiçlik aptallara mahsus bir özelliktir. Tıpkı senin gibi.

  • Ahmet03 Ekim 2022 07:53

    Harbici, sen önce manüplasyonla spekülasyonın farkını öğren sonra gel yorum yap!

  • Harbici02 Ekim 2022 22:18

    Manipilasyon olmadan borsa olmaz.aldığın kağıt yükseldiği zaman kendin mi yükselttin sanıyorsun.bence sen borsaya bırak.

  • Nejdet adli gariban02 Ekim 2022 19:24

    youtubeda megathron hektorun dostlarkonaginin ipligini pazara cikarmisti mipaz kristalde donen dolaplari videoda anlatmisti

  • mali 02 Ekim 2022 19:19

    Bu bulunan paralarla mı banka hisseleri uçmuş!

  • acacu02 Ekim 2022 19:16

    Bu güne kadar aynı isimler, benzer hareketleri kaç kez yaptılar, kaç kez küçük yatırımcıyı çarptılar, hiç aracı kurumların şikayetini duyan oldu mu? İşler ters gidip de zarar aracı kurumları tehlikeye atınca ağlamaya başlamışlar.

  • Abdi02 Ekim 2022 18:54

    Bir şey olmaz, adam risk benim der geçer...isl yapılabiliyor demekki..sistem izin vermiş

  • Kimler var acaba 02 Ekim 2022 18:53

    Çalıştırdığı parasının kimlerin parası olduğu ortaya çıkınca ne olur.. Bilin bakalım. Ban bilemiyorum

  • Salkım02 Ekim 2022 18:40

    Bu işler organıze işler yedikmi yemeyin ya

  • El maktum 02 Ekim 2022 18:57

    Öyle tabi, birşey olmaz, gaz alma işi..

  • Ali 02 Ekim 2022 18:23

    Ihlasin patronuna hesap sorsunlar o zaman güvenirim

  • Volkan02 Ekim 2022 17:59

    Tek boyutlu değil çok boyutlu soruçturma gerekir. Tekaüd sandılları vs de çağrılıp bu işin neresindeler soruşturulmalı.

  • Borsada yasar02 Ekim 2022 17:54

    8 kısı nasıl oluyorda mılyar dolarları bır anda cekebılıyor....sıstem buna nasıl goz yumar....bıst100 hatalıı....8 kısı yukseltırken ıyıde duserkenmı kotu....bakan borsaya gel demedımı eee

  • Ali03 Ekim 2022 08:34

    Asıl sorulması gereken soruyu sormuşsunuz. Her seferinde Reis müjde verdiğinde, ekonomi bakanı borsaya davet ettiğinde neden aracı kurumlar satışa geçip vatandaşı mağdur ediyor. En tepeden satma yeteneğine haiz öngörüsü yüksek şanslı kurumlar kimler? Yada robotlar Borsa İstanbul'un işleyisini çözdüler. İzlenimlerin maniplasyona açık, satıştada kontrolsüzce kullanılan bir sistemin varlığı. Velhasıl ne yükselişte nede düşüşte kontrol göremedim. Oysa kurumlar yükseliş ve düşüşlerde herhangi olağanüstü bir durum yok diye kap atarlardı. Ama insanları her halükarda yanıltan bir düzen oluştuğu aşikar. Şahsen, suç unsuru oluşturduğu söylenen olaylar silsilesinde suçlusunun tek taraf olduğunu düşünmüyorum. Böyle acizlik olmaz çünkü. Hayatın olağan akışına aykırı.

  • KEmAL TONUKIRMIZI02 Ekim 2022 17:02

    bakın yarın borsa bu olumlu haberi  kullanır % 10 artı da kapatmasın.

  • ALİ KODUŞ02 Ekim 2022 17:00

    Ben hapis yatacaklarına hiç mi hiç inanmıyorum.daha geçenlerde valizler dolusu uyusturucu 15-20 kişi yakalandı diye haberler çıkmış idi hepsinin bir de baktık ki hepsini sebest bırakmışlar.bunlarda iyi halde veya ev hapsi veya dışarıdan yargılanma gibi sebepler ile sebert kalırlar çünkü adamların borsadaki vurgunlarının 6-7 milyar dolar diye haberle çıkmış idi büyük götürenler neden ise hapis dahi yatmıyor.

  • Bankalar02 Ekim 2022 16:51

    Borsaya iade-itibar yapılmalı. Spk'da yetkili kişilerin makamlarını usulsüz işler için kullandıklarına dair çıkan haberler?Robotları harekete geçirecek paranın nerden bulunduğu?Ülkede savaş ilan edilmiş gibi tüm parayı borsadan çekip nakite dönme isteği, ansızın yapılan açığa satışlarla %100 e varan değer kayıpları? Şuan Türkiyenin en güzide bankaları, sanayileri, TL karşısında ve dolar bazında sürekli değer kaybediyor. 10 yıldır zaten diplerdeler. 1 yıllık bilanço karlarına banka yada sanayi şirketi olmaz. Bir başka sefere diyerek milletin parasını çalarak onları hareket etmeyecek şekilde borsada hisselere kitlemek ülkede yapılan en acımasız hırsızlık yöntemi. Ben daha önce aldım 7 yıl bekledim. Maliyeti kurtardığımda çıktım. Ama elimde bomboş değersiz bir para kaldı. Oysa 7 yıl önce ev araba arsa alabilirdim. Sistem insanlara zarar veriyor. Hala anlamak istemiyorsunuz! Kayıplar büyük!

  • b,kemancı 02 Ekim 2022 16:42

    küçük yatırımcının ettiği zararları ödesinler kalanına ne yapacağınıza karar verirsiniz bu sefer öncelik ky, de olsun insanlı biraz biz hep  devletimizin yanında olduk,

  • Emekli borsaci02 Ekim 2022 16:28

    Sistem suclu bu gozaltina alinan sahislarin toplam zarari 7 milyar 3.milyarda araci kuruma borclular.asil suclu viop duzenlemesini sorumsuzca yapan imkb ve spk yonetimi birde siyasiler bu operasyondan kazananlara bakin bunlar en cok kaybeden adamlar.tabiki bunlar salak oldugu icin suclu bunlara dayak atin esek diye asgilayin adil olur

  • Ali02 Ekim 2022 16:18

    Kazandıkları paranın...10 katı ceza KESİN...10 yılda haksız kazanç dan silivriye gönderin...o vakit bu işler çözülür...Hükümetin başındakiler varlık fonu yöneticileri malınızı ucuza kaptırmayın demişti.. Bu kişi yi cezalandırın....Vatandaş spk ya ve bu şahıslaa dava açmalı

  • İsmail Türk 02 Ekim 2022 15:59

    Çalınan paralarımızı iade edilecek mi..bu göz altına alınanlar öncekiler sonrakiler hesap verecek mi...yoksa her zaman ki gibi çalan in yanına kâr kalıp altta kalan in canı mi çıkacak.. devlet eliyle soygun a çanak tutuluyor.

  • Harbici02 Ekim 2022 23:23

    Evet faiziyle geri verilecek.üstünede 1 aylık yemek fişi hediye edilecek.

  • vatandas02 Ekim 2022 15:59

    bu borsaya esit rekabeti olduren her uygulamayi devreye sokan kisi londranin bekci kanisi bebecan ve saz arkadasi fetoculer..ank kanalizasyon kulturunden arinma icin gereken AHLAK YOK ulkede gorunen o...ky da ARTIK KENDINE BEYIN ALSIN UZAYA GITMIS DOLARA YA DAHISSELERI KENDILERINE SANAL ALEMDEN PAZARLAYAN YAV.SKLARCA GUDULMEK YERINE...COINDE DE AYNI IDI...BILMEDIGI BO.A BULASAN SOGUK SU ICSIN SONUCTA YAPTIGI ZAR ATMAK LAKIN ANK ADAM OLSA PIYASAYI KUMARHANEYE VE BY NIN KY OYDUGU GAYRI ESIT YAPISINDAN CIKARTIR..PIYASANIN HIC 1NANE YAPMAYAN ARACIK KURUMLARA VE ONLARA ODENEN KOMISYONLARA DA IHTIYACI YOK ZATEN TAKASBANK HERKESI OPUYOR YATIGI YERDEN

  • Ali02 Ekim 2022 15:55

    Yatırımcının zararı ne olacak

  • Mehmet 02 Ekim 2022 15:49

    Hasan meşe neden hala gözaltında degil kim koruyor onu

  • Bir dost02 Ekim 2022 15:37

    Yine ucuz bir kurtusmu olacak yoksa gercekten adalet olacakmi, acaba oyuna mi getirildi.

  • Baytar 02 Ekim 2022 15:34

    Tam zirveden milyon milyon satış yapanlar behemahal işin içindedir, soruşturmaya dahil edilmelidir. Tabii dostlar alışverişte görsün mantığında soruşturma değilde gerçek soruşturma ise. Borsaya güven aşılamak için bu şart.

  • Brko soygunu ne olacak 02 Ekim 2022 15:24

    2 gün önce bedo denen şeyin neler yaptığı yazıldı, ne oldu, 2 güne unutulur

  • kenan02 Ekim 2022 15:19

    hiç mi küçük yatırımcının suçu yok, hadi onlar parayı alicingöz oyunları ile parayı götürdüler, peki sizler 16 tavan yapan hisseyi hangi akla hizmet ederek alırsın ,  bu kişilerin sosyal medyada da ekipleri var hisseler 12 lere geldiğinde 20 olacak diye hepsi aynı anda yayın yaptılar aklı olan bunlara kanarak almaz Ahmet mergen her gün uyarıda bulunuyordu 90 derece yukarı hareket eden hissede uzak durun diye

  • Bankalar02 Ekim 2022 17:37

    Bilançoya, şirket yönetimine ve Ekonomi Bakanına güvenerek alırlar. Ama satamazlar... Çünkü çoktan satış tuşuna basanların, troller aracılığı ile hissedara panik yapmayın geri dönecek destek direnç paylaşmaları ile güven vermelerinden olabilir mi?Fk ya göre işlem yapan küçük yatırımcının zerre suçu yok! Sanki başka hisseler gibi 2 den 60 a gitti. Arkadaş en güçlü BIST 30 hisselerinden Holdingleşmiş bankalardan bahsediyoruz. Bu oyun kurucu bu sefer haddini fazlası ile aştı. Umarım devlet içinde yetki verilmiş bir kişi çıkmaz. Eğer çıkarsa vatana millete ihanetten yargılanmalı.Tüm varlığına el konulmalı.

  • Tekno papaz 02 Ekim 2022 15:14

    15 tavan çeken bankaya tedbir getirmeyen ben mi sorumluyum. Diğer hisselere yaptığın gibi yasakları uygulasaydın bunlar olmazdı.

  • Adalet📌02 Ekim 2022 15:11

    Sanatçıya anında yurt dışı yasağı konuyor, yetmiyor bir müddet içeri atıyorlar.

  • Mehmet02 Ekim 2022 15:09

    Çalınan paralar sahiplerine verilmedilten sonra operasyon dostlar mecliste görsün operasyonu olur göz göre göre milleti çarptılar

  • Yusuf02 Ekim 2022 15:05

    Hak Adalet Hukukun bireyleri koruduğu birdüzen istiyorum.....

  • Yusuf02 Ekim 2022 15:00

    Oyun içinde oyun paramızı çalmak için yapılan büyük oyun Hak Adelet hukuk varsa zerre kadar bu operasyonun yapıldığı kagıtlarda küçük yatırımcının mağduriyeti giderilir.....

  • Hüseyin 02 Ekim 2022 14:55

    Ah SPK ah bir seferde işini düzgün yap. Demek ki içindeki kripto FETÖ cüler,maşalar, vatan hainleri, rüşvetçiler temizlenmemis demek ki. Neden zamanında önlem almadin. Siz ne iş yaparsınız. Başka zaman hisse iki tavan yapsa önlem alıyorsun bu rallide neden önlem almadin. Niye seyetti kimin çıkarı vardı bu işten. Bir seferde KY yi koruyun artık. Size güvenmek istiyoruz ama biliyorum ki gene olmayacak. KY nin hakkını nasıl ödeyeceksiniz bilmiyorum. Yazık.

  • Hamido02 Ekim 2022 14:49

    " Hoop viop dur bakalım " denmeliydi, ne zaman ? Anormallik başladığı zaman. . . Demeyenler elebaşı olarak alınmalı, diğerleri eleman.

  • HASAN HÜSEYİN KIZILKOÇ02 Ekim 2022 14:47

    ÜLKEMİZDE ADALET SİSTEMİ MALESEF BOZUK.BUNLARIN DURUMUNA BAKTIM.HEPSİDE KIVAT TAKMIŞLAR SONRA BİRDE BÜYÜK GÖTÜRMÜŞ ADAMLAR 5-7 MİLYAR DOLAR DİYORLAR BİR DE BURDAN PUAN ALDILAR HEPSİ İYİ HALDEN SEBEST KALIRLAR.EĞER PARA KÜÇÜK OLSA İDİ 30 SENE CEZA YERLER İDİ.

  • Hakkı 02 Ekim 2022 14:44

    Boş iş..günah keçisi avı. . .viopta kaldıraç suç değil yasal. . .çok yüksek montanlı işlemlere yol veren aracı kurumlar, düzenleyici denetleyici kurumlar kaldıraçlı işlem sonucu kadar da teminat almayı akıl etmeliydi, bunları yaptılar da bu sonuç olduysa yasal boşluk var ve adamlar salıverilir. . .Yasada olmayan suçlama batıldır, temelsizdir. . .

  • Yılmaz demirkoparan 02 Ekim 2022 15:56

    Yakalanan kişilerin surumluluğu yok sorumlular belli spk ve borsa yöneticileri

  • Lord02 Ekim 2022 14:40

    Hisseleri tavan tavan götürürken kimse bisey demiyordu. Millete tuzak kuruldu bekle ki çıksın banka allah bilir artık ne zaman..

  • ALİ KODUŞ02 Ekim 2022 14:29

    eLİMDE İHLAS GRUBU HİSSE SENETLERİ VAR İDİ BİR DEFA TAVAN OLDU SKP TRAFINDAN HEMEN HİSSE SENEDİNE KISITLAMA GETİRİLDİ.MESALA ASİZU HİSSESİ 5 tl DEN SOLUKSUZ OLARAK 380 TL GİTTİ HİÇ KISITLAMA FALAN YOKTUR.

  • Tekno papaz 02 Ekim 2022 15:16

    Nasrettin hoca mı bunlar.

  • Çakır 02 Ekim 2022 14:25

    Bu borsa robotlarıni kim yaptı onu kontrol eden kim şirketlerin tahtacisi bu hisseleri gece gündüz enine boyuna yatıran kişiler beni seni düşünürmu? Onlar çalıyor onlar oynuyor bizde bunların arasından siyrilirmiyiz diye takip ediyoruz

  • Ahmet Aldan02 Ekim 2022 14:00

    Araci kurumlar nasil sonsuz limit acmis. Neden viop da teminat fazlasi nakit cekimine izin verilmis , spk neden yukari giderken durdurmamis. Hukumetten yol vermeden olmaz bu isler. Ky de hisse yukari giderken sikayet etmez düşünce aglar. Baştan girmeyin batik kagitlara

  • ALİ YILDIRIM02 Ekim 2022 14:00

    Borsagünde de haber olarak çıkmış idi.bunlar eski süpekülatör mecnun çolak ın ekibi imiş diye.TSKB ve SEKERBANK adeta patlattı adamlar daha yüzlerce hisse senedi de böyle dikkatli olun.

  • Ahmet kal02 Ekim 2022 13:55

    Hisseler tepedeyken bizi teşvik eden üst düzeylere ne olacak

  • Ahmet kal02 Ekim 2022 13:53

    Harika Muhteşem ne güzel bizim kayıpları karşılamak için harekete geçmişler Allah razı olsun

  • SPK02 Ekim 2022 13:41

    Bu işlerin baş sorumlusu SPK dır

  • Mks 02 Ekim 2022 13:18

    Pintrader gibi tipler twitter da vardı saf ky yi Peşinden sürükledi asuzu 350-400-600-800 olcak deyip millete verdirdi tepeden onlar da bulunsun

  • Vurucu tim02 Ekim 2022 13:06

    Telegram twetter speklerinide gözaltına alın robin trader akın hektoras dostlar konağı

  • Borsacı.02 Ekim 2022 13:03

    Binlerce mağdur a ne olacak?4 liradan 15 liraya giderken onlem alınması değilmiydi .icerden kim yardım yapmışsa araştırılsın.yapılan vurgun mikrarı acıklansın .hem para hemde hapis cezası verilsin .bir hissede yuze yirmi gittiğinde burut takas uygulanuyor.peki bankalara neden uygulanmdı.bunlar hep soru işareti ve gec kalınmış.varantlar kaldırılsın resmen kumar.acık işlemlere duzenleme yapılmalı borsa ozaman yatırım yeri olur.hisselere değil onları yapan kişekere ağır para cezası verilsin.

  • Orhan 02 Ekim 2022 12:58

    Sinpaş kızılbük gyo şirketinde olan soyguna bakınız küçük yatırımcının anasını ağlattılar battık resmen bu soyguna dur diyecek kimse yok mu şirket hissesi 2 ayda 99 liradan 19 liraya düştü 500milyar yatyrm yapanın 100 milyar parası kaldı

  • Ali taş02 Ekim 2022 16:33

    Kizilbuk 15 liradan 99 liraya gitmiş idi. Neden aldın ki.

  • Yatırımcı 02 Ekim 2022 15:10

    Kızılbukte komisyonu götüren borsanın fetö kriptosu mehmet ali ılıcak nerde ona neden operasyon yok..

  • Ruzgar kpt02 Ekim 2022 13:55

    Stoploss candir

  • Niye02 Ekim 2022 12:57

    Niye ki

  • Ekonomist vural02 Ekim 2022 12:47

    Zamanında gerekli denetim ve müdahaleyi yapmazsan adaar ciritde atar okda.olan küçük yatırımcıya oldu.Zamqninda soksaa brute olmadı tek fiyat.Deeswn borsamuz uçuyor.Olan yine küçük yatırımcıya olur.

  • vatandaş02 Ekim 2022 12:46

    SPK asıl orada bütün dümen ,neden müdahele etmediler ,neden uyudular ,ah SPK ahhhhhhhhh yolsuzluk yapılacak kapıları açık bırak düzgün kurallar koymayı becereme ,sonrada tertemiz ol yersek tabi

  • Oflu02 Ekim 2022 12:34

    Ahmet can teoman iyi düzgün insandır

  • Mblack02 Ekim 2022 12:20

    Milyonlarva yatırımcıyı mahveden işlemledin sorumluları kendi ve etrafındakileri tüm malvarlığına el konulup ağorlaştırılmış müebbetle içeri atılması gerekmiyormu

  • Harbici02 Ekim 2022 23:25

    Kulislerdeki söylentilere göre Taksim meydanında asacaklarmış.

  • faruk02 Ekim 2022 12:01

    hikaye 

  • Yılmaz demirkoparan 02 Ekim 2022 15:44

    Bütün suc borsa ve spk nındır derhal milltin zararını alsınlar ve bunları iceri atsınlar birilerini yakalayıp soruşturma yapılmasının hiç bir anlamı yok