E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBAE, İzmir Limanı'ndan hisse alacak iddiası---

BAE, İzmir Limanı'ndan hisse alacak iddiası

BAE, İzmir Limanı'ndan hisse alacak iddiası
17 Aralık 2023 - 17:34 borsagundem.com

Reuters, BAE'nin İzmir Limanı'ndan hisse satın almak için anlaşmaya yaklaştığını iddia etti.

İngiliz haber ajansı Reuters'ın iddiasına göre, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli AD Ports Group, İzmir Limanı'ndan hisse almaya hazırlanıyor. Haberde Türkiye Varlık Fonu kontrolünde bulunan İzmir Limanı'nı işletmek üzere kurulacak kuruluşa şirketin yatırım yapacağı iddia edildi.

Sözcü'de yer alan habere göre, Reuters'a konuşan kaynaklar, henüz kesinleşmemiş olan anlaşmada hissenin büyüklüğünün de netleşmediğini söyledi. Ancak kaynaklardan biri anlaşmanın yaklaşık 500 milyon dolar değerinde olabileceğini belirtti.

Türkiye Varlık Fonu yetkilileri konuya ilişkin yorum yapmayı reddetti. AD Ports yorum talebine yanıt vermezken, BAE Varlık Fonu da konu ile ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Türkiye Varlık Fonu'na ait olan İzmir Limanı oldukça önemli bir geçit konumunda. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı ile görüştü

 

Türkiye ve BAE arasında kritik görüşme

 

Roketsan BAE'nin şirket grubuyla anlaşma imzaladı

 

Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü

 

BAE'ye vergi indiriminin detayları belli oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİR DOST18 Aralık 2023 23:27

    Laiklikuscuların Ülkede tek sığınacağı liman İzmie kalmıştı, orayada müslümanlar geldi. Ben onların yerinde olsam artık asıl ülkeme geri dönerdim, Şuan savaş yapıyor ama ilerde biter.

  • Mucise Reis : )18 Aralık 2023 12:40

    İzmiri kökten satalım. kurtulalım. yunan salşdırırsa Tc ile deil araplar ile savaşa başlar bizde kenardan izleriz :D bizi ilgilendirmeyen savaşı... tam bir Baran mantığı ile olaya bakıyorum şuan, düşünmemi sıfırladım eksiye onun seviyesine çektim :D bu sonuç çıktı. yani satılabilir limanlar hahaa

  • hasan öztürk18 Aralık 2023 11:57

    bu satış gerçekleşirse borsada işlem gören trabzon liman 60 milyon dolarlık piyasa değeri ile çok komik kalacaktır.ytd

  • xyz18 Aralık 2023 16:17

    hasan öztürk sen nasıl ÖZTÜRK sün ülke satılıyor. Çocuklarımızın geleceği satılıyor. Sen Trabzon Limanı ucuz diyorsun. Hissede paran olunca demekki vatan, ezan ve bayrak hikaye oluyor. Ülke ruhsuzlarla dolmuş. Torunlar bu ülkede araba uşak olacak kimse bunu dert etmiyor.

  • Mucise Reis : )18 Aralık 2023 09:06

    ülkemizde gerçekleşen bütün depremlerde, en büyük destek ve organizasyon İSTANBUL dan olmuştur. ülke gibi bir nüfüsa ve ekonomiye sahipdir. Malesef aci ama gerçek olan durum var, deprem hazırlıklı değiliz. Yaşanan olumsuz bir durumda sanayimiz, yetişmiş insanımız ve onalrca yıl yenisi konamayacak üretim ve arge hatları yok olacak. ör: çip üreten x ülken barikasını gidit bvaşka bir ülkeye kuramıyor neden ? bazı şeyler istesende yılları alıyor yapamıyorsun bildiğin halde... o misal ülkemiz zaten gelişmekte olan ülke birde bu tarz afet ve sonrasında yaşanacak askeri baskılar, ABD belkide bunun için etrafımızıa çevirdi ??? Deprem sornasınamı ABD askeri üsler ile hazırlandı ??? Deprem sonrası aylar/yıllarda işgal mi söz konusu ? ...Deprem oldugunda bambaşka bir sabaha uyanıcaz. Bidliklerimizi unutucaz. milyarlarca usd zarar olacak. eee yarısını harcayıp sıfırdan depreme hazırlık yapalım işte..

  • xyz18 Aralık 2023 08:53

    Nur içinde yatsın Rahmetli Atatürk'ün Gençliğe Hitabesinde dediği gibi bütün limanları satılmış ve bütün tersanelerine girilmiş. Günümüzde işgal parayla satın alınarak yapılıyor. Sonumuz hiç iyi değil ama Allah sonumuzu inşallah güzel eyler.

  • Mucise Reis : )18 Aralık 2023 11:49

    Bu ülkenin tek kurtarısıcı DEM dir.İktidara getirin tüm sorunları bir günde halledecektir.İnanın bana.

  • Berber Bekri 17 Aralık 2023 18:30

    Dua edelim de limanı komple almasın...YTD..

  • FARUK18 Aralık 2023 08:48

    O kadar özelleştirme yaptılar milletin umurunda olmadı buna mı hışım gösterecek

  • ALİ KODUŞ17 Aralık 2023 22:49

    Korkma milletin hışmını üzerlerine çekmek istemezler.Önce % 10 yaparlar gelecek yıllarda da kademe kademe hepsini satarlar hiç kimse ne olduğunu anlayamazlar bile.