E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMark Newton: Wall Street için 2024’te para kazanmak daha kolay---

Mark Newton: Wall Street için 2024’te para kazanmak daha kolay

Mark Newton: Wall Street için 2024’te para kazanmak daha kolay
11 Ocak 2024 - 17:56 borsagundem.com

ABD borsaları 2024’te inişli çıkışlı bir seyirde başladı. Ancak Fundstrat’ın Genel Müdürü Mark Newton 2024’te Wall Street yatırımcılarının dipten alarak daha kolay para kazanabileceğini belirtiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yeni yılın başlamasından bu yana henüz çok az zaman geçmiş olmasına rağmen hisse senetleri piyasaları şimdiden bir yıl öncesine göre belirgin bir farklılık gösteriyor. 2024’ün başında yatırımcılar bir miktar savunmacı stratejilere odaklandı. Ancak ünlü borsa uzmanı Mark Newton Wall Street’in inişli çıkışlı bir ilk çeyreğin sonrasında borsalara dair büyük umutlar beslediğini açıkladı.

YahooFinance’in haberine göre Fundstrat’ın Genel Müdürü ve Küresel Teknik Strateji Başkanı Newton 2024’e ilişkin beklentilerini açıkladı.

Newton, “Bana kalırsa 2024 birçok yıla göre benzersiz bir biçimde başladı. Geçen yılın piyasa liderleri şimdiyse geride kalıyor” açıklamasında bulundu. Newton 2024’ün yatırımcılar için “para kazanmanın daha kolay olduğu” bir yıl olacağını öngörüyor. Yıl sonu hedefi olarak S&P 500 Endeksi’nde %10’luk yükseliş bekleyen borsa uzmanı endeksin 5.175 puana seviyesine ulaşacağını söyledi.

2023 hisse senetleri için yükselişlerin hakim olduğu bir yıl olsa da boğa piyasası işaretleri resesyon tahminleri ve aşırı şahin bir ABD Merkez Bankası (FED) tahminleriyle gölgelendi. Geçen yıl Noel rallisinde Amerikan borsalarında önemli yükselişler kaydedilmişti. Ancak borsalarda son iki ayda kaydedilen yükselişler bu yılki Noel rallisinin başarısız olmasının en önemli sebebiydi.

2024’ünse keskin zıtlıkların yılı olması bekleniyor. Yıl başından bu yana %3,3 yükselen sağlık hisseleri ABD borsalarının lider sektörü konumuna yerleşti. Kamu hizmetleri ve temel tüketici ürünleri gibi portföy savunma sektörleri de liderlik tablosunun zirvesinde yer alıyor. Geçen yılsa sağlık sektörü büyük oranda düşüşteydi. Borsalar iki çeyrek boyunca Muhteşem Yedili’nin (Apple, Amazon, Alphabet, Meta, Microsoft, Nvidia, Tesla) hakimiyetine maruz kalmıştı.

Habere göre erken göstergeler yeni yılın başlamasıyla birlikte düşük performans gösteren bu hisselerdeki tökezlemenin yıl boyunca devam edebileceğini belirtiyor. Ayrıca ABD’de bir seçim yılı olan 2024’te borsaların bir önceki yılda olduğu gibi boğa piyasası yaşaması beklenmiyor. Ancak hisse senetleri yine de boğa piyasası beklentilerini taşıyor.

Newton yılın başında hisse senetlerinde görülen geri çekilmeye işaret ederek, “Bana kalırsa ilk çeyrek zorlu olacak. Ancak insanlar yine de çok fazla karamsar. Önümüzde iki savaş ve enflasyon var. Bu bir seçim yılı. Endişelenecek çok şey var” ifadelerine yer verdi.

Borsa uzmanı özellikle şubat ve mart ayılarında borsalarda oluşabilecek zayıflıkları işaret ediyor. Newton istihdam döngüsüne, mevsimsel eğilimlere ve hisse senetleri getirilerinin piyasalardaki dağılımına dikkat çekti.

Newton Fundstrat yatırımcılarına gönderdiği notta, “İlk çeyreğin sonuna doğru herhangi bir düşüş orta vadede boğa piyasası genişliği göz önüne alındığında yatırımcılar için fırsat sağlayabilir” dedi.

Piyasalardaki karamsar yatırımcı duyarlılığı Newton’a göre fiyatlarda gerçekten de önemli bir boğa piyasası gücü haline gelebilir. Dolayısıyla güçlü bir mideye sahip olan ve eski moda dipten satın almaya yönelen yatırımcılar için Newton’ın ifadesiyle “para kazanmak daha kolay” hale gelebilir.

 

2024’te hangi sektörler kazandıracak?

Teknoloji hisselerinin hakim olduğu bir yılın ardından bu yıl Newton sanayi ve enerji ile birlikte bilgi teknolojisi sektörünü beğendiğini söyledi. Enerji sektörü 2022 ayı piyasasında açık ara en iyi performans gösteren sektördü. Ancak enerji hisseleri 2023’te düşüşte olan az sayıdaki sektörden biriydi.

Ünlü borsa uzmanı, “Bana kalırsa sanayi hisseleri yatırımcıların değerlendireceği başat yatırım alanlarından birisi” diyor. Newton sektör içerisinde Boeing hisselerini sevdiğini de sözlerine ekledi.
Newton dünyaca ünlü havacılık şirketi için, “Bana kalırsa bu hisseye dair çok fazla kötü haber var. Normalde bu tablo kötü haberleri görmezden gelip düşüşü satın almak istediğiniz zamanlardır” dedi.

Borsa uzmanı dipten almak isteyen yatırımcıların Apple hisselerini de değerlendirebileceğini belirtiyor. Newton "Benim düşüncem, Apple'ın herhangi bir teknik bozulma göstermediği ve kısa vadeli uzun bir düşüş yaşadığı yönünde. Ancak daha büyük resimde, hisse senedi hâlâ çok iyi durumda. Sanırım kötü haber biraz kendini aşmış olması" ifadelerine yer verdi.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları tahminlerin atında

 

Yatırımcılar için 2024’teki en büyük risk

 

ABD'de enflasyon rakamları açıklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)