E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto Paralar Luna depremi sürüyor Bitcoin toparlanamadı---

Luna depremi sürüyor Bitcoin toparlanamadı

 Luna depremi sürüyor Bitcoin toparlanamadı
15 Mayıs 2022 - 14:08 borsagundem.com

Bitcoin, Luna'nın sıfırlanmasının ardından yaşadığı sert değer kayıplarını telafi etmekte zorlanıyor.

Kripto dünyasında bu hafta yaşanan büyük deprem sonrası Bitcoin toparlanmakta zorlanıyor.

Dünyanın en büyük 10 kripto parası arasında olan Luna’nın bütün değerini silmesi ve sonrasında Binance’da liste dışı bırakılması kripto piyasasını sarsmıştı.

Geçtiğimiz hafta yüksek enflasyon ve artan faiz oranlarıyla ilgili endişeler, riskli yatırımlar olarak görülen kriptolarda satış dalgasını beraberinde getirdi. Sonrasında Terra topluluğuna ve bu topluluğa ait kripto paralar TerraUSD (UST) ve Luna’da gerçekleşen manipülasyonlar piyasada çok sert panik satışlarına neden oldu.

BİTCOİN 26 BİN DOLARIN ALTINI GÖRDÜ

Sabit kripto para olması gereken UST’nin 1 dolarlık seviyesini kırması sonrası stabiliteyi korumak isteyen Luna’nın rezervlerini yakması panik satışlarıyla birleşince Luna 100 dolarlık seviyesinden sert düştü ve sıfıra yaklaştı. Luna’daki kayıp yüzde 99,9 olurken Bitcoin, Ethereum ve pek çok altcoin hafta içinde yüzde 30’un üzerinde değer kaybetti.

Bitcoin hafta içinde 26 bin doların altını gördü. Ethereum ise 1500 dolar seviyelerine geriledi. Dip seviyelerden yapılan alımların etkisiyle hafta sonuna doğru kısmen toparlanan Bitcoin 30 bin dolar seviyesine yaklaştı.

Kripto paraların toplam piyasa değeri hafta içi yaklaşık 250 milyar dolarlık satışla 1 trilyon 433 milyar dolardan 1 trilyon 180 milyar dolara inmişti.

PİYASADA SON DURUM 

Bitcoin 29 bin 700 dolar seviyelerinden işlem görürken Ethereum da 2 bin dolarlık kritik seviyenin etrafında işlem gördü. Ethereum dün 1950 dolara gerilemesinin ardından bu sabah 2 bin 35 dolara çıktı.

Dogecoin 0,088 dolardan Solana ise 51 dolardan işlem gördü. Cardano ise kısmi yükselişi ile dikkat çekerek 0,54 dolardan işlem gördü.

Aşırı oynak hareket eden LUNA ise 0,0004 dolar seviyesinde işlem gördü. Binance tarafından delist edilen LUNA’da son 24 saatte kısa sürede yüzde 100’ün üzerinde artışlar ve düşüşler görüldü.

EN KÖTÜSÜ BİTMİŞ OLABİLİR

Washington merkezli yatırım danışmanlığı şirketi Monex USA yöneticisi Juan Perez, kripto piyasasının kısa vadeli yörüngesini tahmin etmenin zor olduğunu ancak en kötüsünün bitmiş olabileceğini belirtti.

CNBC’nin aktardığına göre Perez, “Belki de artık küresel büyümenin önündeki tüm engeller ve parasal sıkılaştırma netleştiğine göre yukarı yönlü dalgalanmalar görmeye başlayabiliriz” dedi.

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Axion Global Asset Management şirketinde yatırım direktörü Scottie Siu ise, “Bana göre gelecek günlerde daha fazla aşağı yönlü baskı olacak. Açık pozisyonların çok daha fazla gerilemesi gerekiyor ki spekülatörler gerçekten piyasadan çıkmış olsun, bence bu olduğunda piyasa istikrara kavuşacak” dedi.
(Sözcü)

Binlerce kişiyi batırdı “Üzgünüm” dedi

Kripto para piyasasında sıkıntılar sürecek

Ünlü milyarder kayıplara karıştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gercek + Gercek15 Mayıs 2022 23:27

    Hiç bir karşılığı olmayan bu coinleri üreyip, çok sayıda yan hesaplarda tutup, sonra yükseklerden insanların kucağına dökmüşlerse niye çuksun ki artık. Hangi arz talep bu fiyatı. Yok öyke bir arz talep. Operasyona kadar alttan destek vardı ve bitti.. sonuçta hepsi hayali sahte para.. umut verip alıcı toplayıp kucaklara dökme işleri hep. Bu coinler sanal fşnasal oyun içinde İnsanların elindeki gercek paraları almak için oluşturulmuş sahte paralardır. Umut ver, alıcı topla ver milletin eline ve kısa sürede mallardan büyük miktar para sağıp köşeyi dön.. mallarsa alıp eline aynayıp dursun bir umutla..

  • Mustafa15 Mayıs 2022 23:19

    Tezgahı tamamı dağılmadan terkedin...Boş işler.İpini koparan para çıkartmaya kalktı.Bunlarin karşılıkları gerçek paralar nereden gelecek az beynizin zorlayında çalıştırın

  • Gercekler 15 Mayıs 2022 20:43

    Üretip insanların kucağına dökmüşlerse nite çıksun ki. Sonuöta hayali sahte paralae. İnsanların elindeki gercek paraları almak için oluştırulmuş sanal finans oyun araçları bu coinler. Umut ver ver milletin eline, kısa sürede bütük para sağ mallardan.

  • fuat15 Mayıs 2022 18:54

    yatirim tavsiyesi degildir bu diyecegim , cok kez yazdim formlarda , yuzlerce coin var bunlardan iki elin sayisi kadar kalcak , gerisi adi dahi duyulmadan yok olup gidecek , ama bu analari varya bitcoin ether veya ripp , bu gibi belli ve oneli amaclara hizmet edenler kalcak , bunu en fazla bir kac sene icinde herkes sahit olacak !

  • gonzales15 Mayıs 2022 18:33

    kaçan kurtulur, çökecek bu sistem paralar pul oldu.

  • Likium15 Mayıs 2022 15:20

    Sistemi yada tezgahı kuranlar isterlerse bir günde 1 cente indirirler isterlerse 1 milyon dolar yaparlar. Programcı ve fonlayana bağlı. Bu sistemler milleti zengin etmek için değil kendilerini zengin etmek için kuruldu. Özelikle millete hayal satıp ellerindeki fiziki altınları sattırıp büyük abinin 2030 a kadar toplaması ana hedef. Sonra yeni rakipsiz gerçek global ticari international digital geçerli sözde bağımsız para gelecek.

  • Afyonlu15 Mayıs 2022 14:49

    2 sene önce BTC alsaydım şimdi param X3 idi! Ama ben ne yaptım yine 2 sene önce M2 si sadece 1.4 TL'den 35 dönüm tarla aldım sanırım şu an X10 belki daha fazla! Bu sene yulaf ektik üretmek gibisi yok hem madden hemde huzurlu mutlu oluyorsun! Yani kardeşlerim boş karşılığı olmayan kontrolü sizde olmayan şeylerle ömrünüzü tüketmeyin! Selametle!

  • baran16 Mayıs 2022 09:38

    Şu salağa mucize deyip durmayın!  Sırıtık ahmak deyin.

  • Beter olsun Kripto16 Mayıs 2022 06:48

    Mucise onu Baran değil ben yazdım hakkına girme bilip bilmeden yeniden yazıyorum kriptolar perişan olsun İnşAllah…!Gavur icad cıkartıyor en önce biz koşuyoruz batsın inşAllah Aminnn.

  • baran15 Mayıs 2022 18:38

    Ulan manyak sırıtık benimle ilgisi olmayan kişileri bana bağlama!  Senin kuyruk acın varsa o başka!  Arkadaşın biri görüş yazmış!  Benim işim gücüm yok Allah ın günü sana laf yetiştirecek halim yok!  Yeteri kadar uyarı yaptım yazdım!  Vicdanım çok rahat!   Tekrar söylüyorum saçmalama bak şimdi kendime ait bir yorum!  Ayrıca sana ne bu arkadaşın yazdığından ya da kim olduğundan?   Ayrıca birinin olumlu ya da olumsuz yazmasından bana ne?  Bak bunlar hastalık ve paranoya belirtileri!  Tutarsız lafları bırak!  Senden korktum niki mi gizledim iyi mi?  Bayağı bir kafa gitmeye başladı galiba!  Borsa günden editörü lütfen bu arkadaşa doğruyu izah edin de  kendisi de bir doktora gözüksün.  Tutarsızlıkları ve çelişkileri hiç iyiye gitmiyor!  

  • Mucise Reis ;)15 Mayıs 2022 17:56

    Baran Bey yeni isminiz hayırlı olsun. Ben gerçekten şaşırıyorum. Nasıl bir imaj edindinizde farklı nickler ile yazma gereği duyuyorsunuz ?  :D (Beter olsun kripto) = Baran bey bilginiz olsun.  o kadar utanıyo rismi ile yazmaya demek. Temelsiz yazıların sonu piyasadan kaybolmaktır. Baran bey buna örnek oluyor.

  • Beter olsun kripto15 Mayıs 2022 16:39

    Aynen öyle beleş ve kolay para peşindeysen batmayıda göze alacaksın ağlamak yooook öyle,daha neler batacak neler son yüzyılın en büyük soygun ve dolandırıcılık icadıdır kriptolar hepsi gidecek tek tek…!