E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarÜnlü milyarder kayıplara karıştı---

Ünlü milyarder kayıplara karıştı

Ünlü milyarder kayıplara karıştı
13 Mayıs 2022 - 08:45 borsagundem.com

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği milyarder fon yöneticisi Mike Novogratz LUNA ve UST'nin çöküşüyle sadece para değil itibar da kaybetti. Novogratz 5 gündür sessizliğini koruyor.

Kripto para piyasasında yatırımcılar bu sıralar zor günler geçiriyorlar. Dün 26700 dolara kadar düşen Bitcoin'in yanı sıra diğer altcoinlerde de durum bir hayli karartıcı olmuştu. Özellikle enflasyon, merkez bankalarının faiz artırımlarına başlaması ve buna bağlı olarak artan resesyon endişeleri satış baskısını yoğun bir biçimde hissettirdi.

Tüm bu olumsuzlukların üzerine algoritmik sabit coin TerraUSD'nin (UST) 1 dolarda sabit kalamayıp önceki gün 0.36 dolara kadar düşmesiyle yeni bir şok yaşandı. Buna bağlı olarak UST'nin mint edilebilmesi için yakılan kripto para LUNA da tarihi bir düşüş yaşadı.

UST tüm çabalara rağmen bu sabah da 0.17 dolarla 1 dolarlık hedef fiyatının çok altında kaldı. LUNA ise 0.00004 dolardan işlem görüyor. LUNA Vakfı UST'yi kontrol altına alabilmek için LUNA arzında artışa gitti.

Piyasadaki bu gelişmelerin yanı sıra, merak edilen bir konuysa Bitcoin'in en erken yatırımcılarından birisi olan Mike Novogratz'ın akıbeti. Kendisi sadece Bitcoin'in değil LUNA ve UST'nin de erken yatırımcıları arasındaydı. Hatta ünlü milyarder projeye o kadar inanmıştı ki 5 Ocak 2022'de koluna LUNA dvövmesi yaptırdı. Dövmesini o dönem Twitter üzerinden paylaşan artık bir 'Lunatic' olduğunu belirten Novogratz UST ve Luna'nın yaratıcısı Do Kwon'a teşekkür etmişti. Luna yatırımcıları kendilerine bir süredir 'Lunatic' diyordu. Bu kelime 'Lunacı' olduklarını ifade ederken İngilizce 'deli' anlamına da geliyor.

Habertürk'te yer alan haberde, Luna ve Ust'nin bu çöküşünün ardından hala sessizliğini koruyan Novogratz, Twitter'ı uzun yıllardır aktif olarak kullanmasına rağmen, son olarak 8 Mayıs'ta enflasyonla ilgili bir tweet attı. O günden bu yana ise 458 bin takipçisini merak içinde bıraktı.

Bloomberg verilerine göre Novogratz'ın serveti Bitcoin'in zirve yaptığı Kasım 2021'de 8.5 milyar dolara kadar çıktı. Geçen hafta itibarıyla ise serveti kripto paralardaki düşüşe paralel bir şekilde 2.5 milyar dolara indi.

Ünlü ekonomist dalga geçti

Novogratz'ın dövme tweetinin altında son günlerde sayısız kendisiyle dalga geçen mesaj paylaşılırken en dikkat çekici tweelerden birisi kripto para karşıtlığıyla da bilinen dünyaca ünlü ekonomist Nouriel Roubini'den geldi.

Roubini dün akşam Novogratz'ın 5 Ocak'taki dövme tweetini alıntılıyarak 'gerçekten deli çıktı' ifadelerini kullandı.

Kripto pazarında büyük korku

 

Luna için tedbirler açıklandı

 

Tether CTO'sundan önemli açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Didem akkaya13 Mayıs 2022 14:59

    3 ayda milyarla milyonları kazanırken iyiydi bu işlemlerin yasal olmadığını herkes bilerek yatırıyor diğer koin kurucuları dahi lunaya sahip çıkmalı cunki bu işi yapanlar sadece lunaya yatırım yapmadı hepsini denedik bende olmak üzere bu camiada para batıran insanlar tamamen bırakır cunki sadece luna değil hepsinde bu tehlike mevcut ve bunu bilerek oynadık insanlar çekildikce diğer coinlerde dusecek izleyip görün acil destekle müdahale sart

  • baran13 Mayıs 2022 11:01

    Kolay zengin olma, bedavacılık kültürü, züppelik, ukalalık toplumları kısa zamanda yozlaştırır sonra çökertir.   Bunlarda ısrarla bir olağanüstülük  gelecek gören  ya ahmaktır ya da art niyetli!   Yok uzay çağının parası olacakmış ta yok bağımsızmış ta!  Abuk subuk jargonları bu ahmak takımına belletip piyasaya sürmüşler!   Bunlar da gençleri zehirliyor.  Bırakın düzenlemeyi bir kontrole dahi tabi olmayan bu zırvaları bir neslin sonunu getirebilir.  Amerika ve İngiltere istese bunları önce bir kayır ve şart getirip düzenlemeye tabi tutabilir sonra da güvenlik  kontrolünden geçirip bir standart belirlediğin de  bir nitelik ve  geçerlilik kazanması mümkün olabilirdi. Ancak bunların hiç biri olmadı!  Gerçekte alıp satan kişi sadece kendini bilir!  Fiyatının robotların belirleyip belirlemediği (ki büyük ihtimal öyle)  tam bir muamma!   

  • Zok koin13 Mayıs 2022 08:56

    Ne kadar zırvalık varsa çıktı yok birlikoin yok köpekkoin yok luna yok zırto koin millete sürekli düdük veriyorlar ama suçlu kim tabi ki bunlara prim verip alanlar beter olun kumar çetesi.