E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto para piyasasında sıkıntılar sürecek---

Kripto para piyasasında sıkıntılar sürecek

Kripto para piyasasında sıkıntılar sürecek
14 Mayıs 2022 - 08:38 borsagundem.com

Kriptolarda sarsıntıların devam edeceğine işaret eden uzmanlar, kripto para piyasasının istikrarlı bir fiyatlamanın ancak spekülatörlerin gerçekten piyasadan çıkmasıyla görülebileceğine dikkat çekiyor.

Yatırımcılar, yükselen faiz oranları ve enflasyona, riskli varlıkları satarak yanıt veriyorlar. Riskli yatırımlardan kaçış kasım ayından bu yana 1.7 trilyon dolardan fazla dijital parayı sildi. Kripto para birimleri hafta boyunca kaydettiği ağır kayıpları kısmen de olsa telafi etmeye çalışıyor. Ancak enflasyonla mücadele için bol para döneminin sonlanması ve Luna depremiyle güvenin zedelenmesi, kriptolarda sarsıntıların devam edeceğine işaret ediyor. Uzmanlar fiyatlarda istikrar için spekülatörlerin piyasadan çıkması gerektiğine dikkat çekiyor.

AŞAĞI YÖNLÜ BASKI ARTACAK

Gelecek günlerde aşağı yönlü baskının artacağını öngören Axion Global Asset Management şirketinde yatırım direktörü Scottie Siu, “Açık pozisyonların çok daha fazla gerilemesi gerekiyor ki spekülatörler gerçekten piyasadan çıkmış olsun, bence bu olduğunda piyasa istikrara kavuşacak” değerlendirmesini yaptı. Sözcü'den Mehtap Özcan Ertürk'ün haberine göre, dünya kripto para piyasasındaki tüm varlıkların değeri, Coinmartketcap'in dün yayımladığı verilere göre Kasım 2021'deki 3 trilyon dolar düzeyinden bu haftaki sert düşüşlerle birlikte 1.3 trilyon dolara geriledi.

TerraUSD SABİT KALAMADI

Kripto paralarda sert düşüş hareketi sabit kripto varlığı TerraUSD'nin (UST) 1 dolar sabitliğinin bozulmasıyla başladı. Hafta başında değeri hızla düşen UST, rezerv olarak kullanılan LUNA'nın da devasa değer kayıplarını tetikledi. Luna Fondation elindeki Bitcoinlerin bir kısmını, fiyatı yükselmesi için satmıştı. Fakat can kurtaran görevi gibi görülen bu hareket de işe yaramadı.

S&P: Mevcut kripto düşüşü zamanlı bir uyarı

 

8 soruda tüm ayrıntılarıyla kripto krizi

 

Kripto paralarda kayıplar artıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)15 Mayıs 2022 11:46

    Devletlerin oluşan problemlerde işleyişi olan sistemleri kaublleneceği kesin. Luna olayındaki gibi oluşan orantısızlıklara karşı, daha ciddi denetim inceleme ve sisteme adaptasyon yapmak istemeleri ise, düzenleme yapmaları ise gelecek adına sistmein kabulu manasını taşıyor. yasaklama yerıne düzenleme gelmesi daha mabul. Çin gibi yasak gelirse iyi olmaz. düzenleme uyum adaptasyon gelırse kapıların açıldıgı manasını düşünürüz. Her proje gerçek olmaz. Gerçek olacak büyük projelerde olacak. Geleceği yazılımcılar inşa edecek. Eskiden inşaat firmaları inşa ederdi... bir çip + yazılım ile birlşip...konuşan gezen, hareket, eden, yüzen uçan, giden vb metallere akıl veriyor :D kaçamazsın.

  • baran16 Mayıs 2022 11:25

    Sen de git jetonların ile oyna sersem!  Nik değiştirince taraftar mı buldun kendine?

  • Mehmet15 Mayıs 2022 22:18

    Baran sen bi git ötede oyna. Hadi bakim. Hadi. Hadi.

  • baran15 Mayıs 2022 17:10

    Deme lan?  Devletlere de akıl ve ayar vermeye başladı bu zopina  hay senin aklını seveyim.  Kim kaçar kim nereye kaçamaz çok yakında belli olacak!! Eğer isteseler şimdiye kadar bir düzenleme ve kontrol sistemi zaten getirilirdi!  Demek ki senin gibi ahmak ve hastalıklı beyinler üretmek için böyle düşünmüşler!  İş baştan sona  dalavere olduğu gayet açık ta zayıf akıllıları acaba deyip bulaştırdığı an  senin gibi soytarılar da vebal altında kalıyor!  Bunu da unutma!  

  • Okuyucu15 Mayıs 2022 09:43

    Hayal satılarak para aklama derdinde olanların vay haline, peşinden gidenlerin vay haline. Bir anda sıfır olabiliyormuş.

  • Fırsat15 Mayıs 2022 09:33

    Azıcık kafası çalışan kısa yoldan çok zengin olmak isteyen her programcının girmesi gereken bir sektör

  • Coinbaz15 Mayıs 2022 09:31

    Çıkar bir coin,, güzel bir hayal dünyası kurgula bu bambaşka proje diye pazarla Enter tuşuna bas istediğin kadar coin bas, arz yap, Del tuşuna bas istediğin kadar coin yak, küçük bir algo yaz istediğin fiyatları oluştur, küçük büyük ne kadar kurnaz varsa soy al paralarını git yatınla dünya turuna çık, sevgilinle ye, fiziki altın al sonra kaybol.

  • Mazhar 14 Mayıs 2022 12:47

    Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük resmi organize sistemli dolandırıcılık piyasası hayal hava ve sayı ticareti