E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisKritik seçim öncesi kabinede değişim bekleniyor---

Kritik seçim öncesi kabinede değişim bekleniyor

Kritik seçim öncesi kabinede değişim bekleniyor
26 Haziran 2022 - 12:20 borsagundem.com

2023 seçim kampanyası sürecinde Cumhurbaşkanı’nın ekonomide yaşanan sorunların sandıkta AK Parti’ye olumsuz yansımasının önüne geçilmesi için yeni bir vitrinle vatandaşın karşısına çıkmak istediği yönünde değerlendirmeler yapılıyor.

2023 seçimleri öncesi mevcut kabinede değişiklik yapılacağı öne sürüldü. 

Türkiye Gazetesi'nde Yücel Kayaoğlu imzasıyla yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bugüne kadarki ‘en kritik’ seçim olarak nitelendirdiği 2023 seçimleri için AK Parti’de âdeta bir teyakkuz durumu söz konusu.

Haberde, seçimi kazanmak için, Cumhurbaşkanı’nın önümüzdeki süreçte önemli ‘manevralar’ yapabileceği ifade ediliyor. 

2023 SEÇİMLERİ KRİTİK ÖNEME SAHİP

2023 seçimleri öncesi Erdoğan'ın sürpriz adımlar atabileceği belirtilen haberde şu ifadeler kullanılıyor:

"Erdoğan Cumhurbaşkanı bir süredir konuşmalarında 2023 seçimlerinin, ‘ülkenin ve milletin kaderi bakımından gerçek anlamda bir yol ayrımını ifade ettiğine ve kritik öneme sahip olduğuna’ vurgu yapıyor. Özellikle ekonomide yaşanan sorunların sandıkta AK Parti’ye olumsuz yansımasının önüne geçilmesi için, Erdoğan’ın ‘yol ayrımı’ olarak gördüğü 2023 seçimlerine giderken, sürpriz adımlar atabileceği belirtiliyor. Bu adımların neler olabileceğine yönelik AK Parti kulislerinde farklı değerlendirmeler yapılıyor."

Haberdeki en çarpıcı iddia ise kabine değişikliği ile ilgili: "2023 seçimleri için hazırlıkların sürdüğü AK Parti’de sonbahar aylarında kapsamlı bir kabine ve parti yönetimi değişikliğine gidilebileceği konuşuluyor. Seçim kampanyası sürecinde Cumhurbaşkanı’nın yeni bir vitrinle vatandaşın karşısına çıkmak istediği yönünde değerlendirmeler yapılıyor. Parti vitrininde yapılacak değişiklikler için ihtiyaç olması hâlinde olağanüstü kongre seçeneğinin de tartışıldığı belirtiliyor."

Erdoğan: 2023 seçimleri kritik öneme sahip

 AK PARTİ ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLERE GİDEBİLİR

AK Parti kulislerinde sonbahar aylarında bir olağanüstü kongre yapılabileceği, bu kongrede 75 üyeden oluşan MKYK’nın yenileneceği ve beraberinde MYK’da da değişikliğe gidileceği konuşuluyor. Kulislerdeki bu senaryolar, AK Parti’ye önümüzdeki süreçte bazı yeni katılımların olacağı, partiye gelecek isimlerin ‘yönetim kadrosuna taşınabilmesi için olağanüstü kongreye ihtiyaç duyulacağı’ iddialarından da kaynaklanıyor.

Mevcut parti yönetiminden isimler ise, olağanüstü kongre seçeneğinin zayıf bir ihtimal olduğunu, ancak MYK’da bir değişiklik yapılacaksa, bu değişikliğin seçim kampanyası başlamadan önce gerçekleşmesinin beklendiğini dile getiriyor.

AK Parti’nin 7. olağan kongresi Mart 2021’de yapılmıştı. AK Parti’nin tüzüğüne göre büyük kongre, önceki kongrenin üzerinden iki yıl geçmeden yeniden yapılamıyor. Ancak Genel Başkanının veya MKYK’nın talebi ile olağanüstü kongreye gidilebiliyor.

Öte yandan, kabine değişiminin de sonbaharda gündeme geleceği, yeni kabinede ‘Siyasi kökenli’ isimlere yer verileceği, ikinci bir Cumhurbaşkanı yardımcısının atanabileceği, konuşulan iddialar arasında."

Kabine, 3600 ek gösterge ve enflasyon gündemiyle toplanıyor

Kılıçdaroğlu'ndan erken seçim çağrısı: Bıçak kemiğe dayandı

Akşener: 2023 seçimlerinde Erdoğan’ın seçilmesi imkansız

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerim26 Haziran 2022 23:09

    Türk seker şekere % 67 zam yapmis

  • KILIÇ26 Haziran 2022 21:36

    hükümet çaresiz kalmamalı zamkoliklerle mücadele etmeli dövlet devletligini göstermeli stokçu ,vurguncu ,dolandırıcılara acımasızca dövmeli dövlet gerktiginde dövemeyi de bilmeli.

  • Hüsnü Çapar 26 Haziran 2022 21:22

    Dikkat !!!!! Bu sayfada Aktroller var.

  • Starejist26 Haziran 2022 19:54

    Içişleri adalet tarım maliye ve eğitim değişmezse beşi birden hiçbirşey ifade etmez ,algı ysratilacaksa bu beş bakanlık daha halka dönük adil ve halk tarafından yurt dışı tarafından benimsenmiş liyakat insanları olmalı akp de halkla tekrar güven ortamını yenilemeye başlar 

  • acacu26 Haziran 2022 19:31

    Kabine değişse ne farkeder, nasılsa bütün kararları tek bir kişi alıyor. 

  • Zülfikar 26 Haziran 2022 18:18

    Bütün kabineyi değiştirse yine oy vermem

  • boş vaatler26 Haziran 2022 17:36

    hadi bakalım 6 ay sonra 2023 geliyor, Lozan bitecek ekonomi şahlanışa geçecek mi göreceğiz:) dolar 17 tlden, enflasyon %70den aşağı düşmeyecek, Lozanın gizli maddeleri safsatasının yalan olduğunu milletgörecek

  • editör 26 Haziran 2022 16:34

    sayın editör uyuma nelere onay verdiğine bak bu siteye yakışmıyor 

  • zırvalardan seçmeler26 Haziran 2022 12:59

    kayserli hesabı,anasını boyayıp baabsına satmak.zırnık yok.Araplardan alın oyu.git rumlardan al,kürtlerden al,kime hizmet ettiyseniz onlardan alın.TÜRKLERİN aklı varsa AKP ye oy vermez.kanadalı altın şirketleri versin.siyanürcülerden alın.

  • hukuk26 Haziran 2022 18:24

    zırvalardan seçmeler takma adlı arkadaş yazdıklarının ekran görüntüsünü aldım... Borsagündem zaten Hükümetimize Başkanımıza Ordumuza hakaret eden her türlü kriptonun bir yaşam mecrası olmuş adeta... yarın gerekli hukuki müracaatımı yapacağım... artık yeter...

  • Vatandaş26 Haziran 2022 13:50

    Sizin amınıza koyum namussuzlar.siz araplaea kızarsınız ama karılarınızı kızlarınızı bir amerikalı sikse sorun yok...sizin dedelerinizi sikiyim onlarda ülkeyi sattıydı.kahtolsun chpkk