E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKriptodaki yükselişte kurumsal yatırımcıların payı ne?---

Kriptodaki yükselişte kurumsal yatırımcıların payı ne?

Kriptodaki yükselişte kurumsal yatırımcıların payı ne?
05 Mayıs 2023 - 13:24 borsagundem.com

Kripto para piyasalarında bu yıl yaşanan yükselişin frene basması, yukarı yönlü ivmenin yatırımcılar için hala tam olarak ikna edici olmadığını gösteriyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kasvetli geçen 2022 yılının ardından 2023 yılına yükseliş ivmesiyle başlayan kripto para piyasalarındaki yükseliş yeniden enerjisini kaybetmiş gözüküyor. Bu durum, yatırımcıların yükselişe tam olarak ikna olmadığını gösteriyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, kötü geçen 2022 yılının ardından kripto para piyasalarına yönelik ilgisini kaybeden yatırımcıların geri dönüp dönmediği hala bilinmezliğini koruyor. Bu bilinmezlikte, bu yıl yaşanan yükselişin ivmesini kaybetmesinin büyük etkisi bulunuyor.

Kripto piyasasıyla birlikte müşteri ilgisi de uçurumdan düştü

CNBC’den Tanaya Macheel’in haberine göre, Northern Trust yöneticisi Justin Chapman, kripto para biriminin ‘kurumsal yatırımcılar’ için ‘parlaklığını kaybettiğini’ öne sürüyor. Northern Trust Dijital Varlıklar ve Finans Piyasaları Başkanı'na göre, kurumsal yatırımcılar 2022 yılından sonra kripto paralara olan ilgilerini kaybetti ve bu yılki yükseliş trendine rağmen iştahları henüz geri gelmiş değil.

Chapman, San Francisco'daki Digital Assets Week konferansında, kurumların odaklarını kripto para birimlerinin altında yatan blockchain teknolojisine kaydırdıklarını, ancak müşterilerinin kripto varlıklara olan ilgisinin artması durumunda bu isteklerini yerine getirebilecek yeteneklere sahip olduklarını ifade etti.

Chapman, “Mart ayından hemen sonra kripto piyasası uçurumdan aşağı düştü. Müşteri ilgisi de, kripto para birimlerine yönelik kurumsal yatırımcı ilgisi bakımından, kesinlikle aynı uçurumdan düştü” şeklinde konuştu.

“Kripto para piyasaları kurumsal açıdan 2022'den beri kesinlikle fazlasıyla sessiz” diye devam eden Chapman, “Bundan önce, Avrupa'da ABD'deki ETF'lerin eşdeğeri olan kripto fonları ETP'leri başlatmak isteyen geleneksel fon yöneticileri görüyorduk. Bunun son zamanlarda gerçekten sona erdiğini görüyoruz. Piyasalarda oldukça aktif olan hedge fonları bile, söz konusu alandaki risklerini kesinlikle azaltıyor” şeklinde konuştu.

Teknolojiye yatırım sürüyor

Yine de, San Francisco’daki konferansta bir araya gelen en büyük finans kurumlarından liderler, konu blockchain teknolojisine gelince, özellikle de müşteriler için altın gibi gerçek dünya varlıklarını ‘token’laştırmaya yardımcı olma potansiyeli noktasında yüksek enerjiye sahipler.

Chapman, teknolojinin evriminin piyasa katılımcılarının desteği açısından çok daha iyi bir yere doğru ilerlediğini ifade ediyor ve ekliyor: “Firma olarak, kripto ticareti işlevlerini yönetmek için yeterli yeteneklere sahibiz, ancak geçen yıl yaşadığımız sorunların ardından şu anda oldukça sakin bir pazar var ve kurumsal tarafta henüz bir toparlanma görmüyoruz.”

Yükseliş uzun vadeye yayılacak

Bitcoin 2022 yılında yüzde 64 oranında değer kaybettikten sonra bu yıl neredeyse yüzde 75 oranında arttı. Volatilitenin tarihi düşük seviyelere düşmesi, kripto ticaretinin bu yıl henüz emekleme döneminde olduğunu gösteriyor. ABD'deki düzenleyici baskı, sektör üzerinde kara bir bulut olurken, bankacılık krizi Bitcoin fiyatının yükselmesine yardımcı oluyor. Her ikisinin de piyasaya bir dalgalanma getirdiği ise açık.

Bitcoin şu anda 30.000 dolar seviyesinin üzerine çıkmak için mücadele etse de, yatırımcılar bunun oldukça uzun vadeli bir yükseliş trendi olduğu konusunda hemfikir gözüküyor.

Chapman, “Müşteri şu anda olmadığı için kripto varlık sınıfına o kadar fazla odaklanmıyoruz. Dolayısıyla portföylerde kriptoya sahip olma iştahını görmüyoruz. Bu değişirse, firma olarak buna hazırız ancak kriptonun kurumsal açıdan parlaklığını yitirdiği kesin” şeklinde konuşuyor.

Banka iflasları kriptonun kabulünü hızlandırıyor

 

Standard Chartered: ABD temerrüde düşerse Bitcoin yükselecek Ethereum düşecek

 

MicroStrategy’den Bitcoin biriktirme sözü

 

Bitcoin dominansı artıyor

 

Bitcoin ayı piyasasına elveda mı diyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)