E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto piyasasına ilgi azalıyor---

Kripto piyasasına ilgi azalıyor

Kripto piyasasına ilgi azalıyor
05 Temmuz 2022 - 10:49 borsagundem.com

Kripto piyasasında yaşanan büyük düşüş etkilerini hissettirmeye devam ediyor. Dijital varlık piyasası, düşük işlem hacmiyle yatırımcıları ne kadar endişelendirdiğini kanıtlıyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasalarında yaşanan düşüş Avrupa yerel borsalarında da kendini hissettiriyor. İsviçre Borsası’nın yayınladığı son rapor, 2022 yılı Haziran ayında ticari faaliyetlerde keskin bir düşüş yaşandığını kanıtlıyor.

İsviçre Borsası’nın raporuna göre, özellikle dijital varlık piyasasındaki düşüş eğilimi giderek artıyor. Finance Feeds’ten Abdelaziz Fathi’nin haberine göre, tüm piyasalar gibi kripto para piyasalarında da yaşanan büyük düşüşün ardından yatırımcılar yeni pozisyon açmakta zorlanıyor. Piyasanın yönüyle ilgili belirsizlik ve genel ekonomiye dair kaygıların da etkisiyle, kripto para piyasalarındaki hacim de son yılın en düşük seviyelerine gerilemiş durumda.

Toplam hacimde yüzde 11’lik düşüş

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, İsviçre Menkul Kıymetler Borsası (SIX), hem işlem hacmi hem de işlem sayısı bakımından, 2022 yılındaki en zayıf değer olan 97,8 milyar İsviçre Frangı’na ancak ulaşabilmiş görünüyor. Bu kasvetli sonuçlar, Mayıs ayındaki 114,2 milyar İsviçre Frangı’nın da altında. Bu değer, yatırımcıların piyasalara, özellikle de kripto para piyasalarına yönelik güveninde sarsılmalar olduğunu kanıtlıyor. Yaşanan düşüş tüm yatırım enstrümanları dikkate elındığında yüzde 11’lik bir orana karşılık geliyor.

Piyasanın yönüyle ilgili belirsizlik ve genel ekonomiye dair kaygıların etkisiyle, kripto para piyasalarındaki hacim son yılın en düşük seviyelerine gerilemiş durumda.

Borsada gerçekleştirilen işlem sayısı da 2022 yılı Mayıs içi geçerli olan 5,5 milyon adede kıyasla yüzde 10,7 düşüşle 4,9 milyon adet olarak gerçekleşti. Volatilite ise bir önceki yılın zirve değerlerinin altında seyrediyor.

Dijital para birimlerinde yüzde 30’luk düşüş

Kripto para merkezli işlemlere de açık olan SIX’te, dijital varlık piyasası işlemleri popülerliğini sürdürüyor. Raporda, kripto para birimi ürünlerinin Mayıs ayında 249,6 milyon İsviçre Frangı olan cirosu, belirgin bir düşüşle 170,5 milyon İsviçre Frangı’na geriledi. Düşüş yaklaşık yüzde 30’luk bir orana denk geliyor. Toplam 201 ürünün işlem gördüğü SIX’in dijital varlık borsasında, en yüksek ciro Ethereum üzerinde bir ETP olan AETH tarafından kaydedildi.

Bir şirket daha kripto para işlemlerini durdurdu

 

Kripto para madenciliği gelirlerinde büyük kayıp!

 

Meta, kriptodan desteğini çekiyor

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir dost05 Temmuz 2022 16:41

    Fiyatlar yukselsede inanmayin bos is . borsakurmus taninmis insanlarda da olsa guvenmeyin ici bos is . Les yiyicilerden beterler cunku kandirarak bu isi yapiyorlar

  • MeToKo 05 Temmuz 2022 12:49

    İlgi azaldı bitti battı deniyosa alim zamani gelmiştir