E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarMeta, kriptodan desteğini çekiyor---

Meta, kriptodan desteğini çekiyor

Meta, kriptodan desteğini çekiyor
04 Temmuz 2022 - 10:42 borsagundem.com

Meta, kripto para birimi projesi Novi’yi sona erdireceğini duyurdu.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Meta’nın en büyük yatırım alanlarının başında gelen Metaverse evreninin önemli bileşenlerinden biri olan kripto para birimi projesi Novi, Meta tarafından yapılan açıklamaya göre kapatılacak.

Coindesk’ten Elizabeth Napolitano’nun haberine göre, sosyal medya ve teknoloji şirketi Meta’nın dijital cüzdan ödemeleri için kullanmayı planladığı pilot proje olan Novi, 1 Eylül tarihinde kapatılacak. Bundan üç yıl açıklanan Libra stablecoin projesi de böylelikle rafa kaldırılmış olacak.

Kullanıcıların paralarını çekmeleri istendi

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Meta tarafından Novi’nin resmi web sitesinden duyurulan haberde kullanıcılardan mümkün olan en kısa sürede platformda bulunan paralarını çekmeleri istendi. 21 Temmuz tarihinden itibaren ise kullanıcılar hesaplarına para ekleme imkanını kaybedecek. Novi’ye ait olan WhatsApp hesabı ve Novi uygulaması da kullanımdan kaldırılacak. Pilot uygulamanın sona ermesiyle birlikte kullanıcılar işlem geçmişlerine ve diğer verilere erişemeyecek.

İlk olarak Calibra ismiyle duyurulan Novi, 2019 yılı Haziran ayında açıklanan Meta’nın stablecoin’i olan Libra için tasarlanmış bir Meta cüzdanı projesiydi. Kripto para piyasalarına hakim olan düzenleyici baskılar nedeniyle rotasını değiştiren ve başka bir role bürünen Novi, kripto tabanlı havale işlemleri için bir para transferi pilot projesine dönüşmüştü. Ancak 2020 yılından beri bu işlevini sürdüren proje, kullanım bakımından ABD ve Guatemala’dan başka bir pazar bulamadı.

Meta’dan yapılan açıklamada, Novi projesi sona erdirilmesine rağmen şirketin proje boyunca sahip olduğu teknolojiyi Metaverse girişimi de dahil olmak üzere gelecekteki ürünler için yeniden kullanmayı planladığı bildirildi.

2020 yılından beri hayatta olan Novi projesi, kullanım bakımından ABD ve Guatemala’dan başka bir pazar bulamadı.

NFT’lere desteği sürüyor

Meta tarafından e-posta aracılığıyla gönderilen açıklamada şirket, blok zincir üzerinde yeni imkanlar yaratabilmek ve dijital koleksiyonlar gibi yeni ürünler sunmak için önemli mesafe kat ettiklerini belirtti. Web3 alanında çok daha iyisini ortaya koyacaklarını ifade eden şirket, bu teknolojilerin Metaverse evreninde yer alan insanlara ve işletmelere getirebileceği değer konusunda çok iyimser olduklarının altını çizdi. Tüm bunlar olurken, Meta, kendine ait sitelerdeki NFT’leri (Nitelikli Fikri Tapu – Non-Fungible Token) desteklemenin de yollarını aramaya başladığını açıkladı.

Novi projesine liderlik eden David Marcus geçen yıl Meta’dan ayrılmıştı. Meta, Ocak ayında, Libra stablecoin projesinin devamı olan Diem projesinin varlıklarını kripto odaklı finans şirketi Silvergate Capital’e 200 milyon dolar karşılığında satmıştı.

Meta’nın kripto para birimi projesi olan Novi’yi kapattığını açıklaması, kripto para piyasalarında yaşanan büyük çöküşün ortasında, kripto para platformlarında çok sayıda işten çıkarmaların yaşandığı bir dönemde geldi.

Metaverse’e nasıl yatırım yapılır?

 

Kripto para piyasasında büyük vurgun

 

Kripto paralar yatırımcıları neden yanıltıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)