E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBir şirket daha kripto para işlemlerini durdurdu---

Bir şirket daha kripto para işlemlerini durdurdu

Bir şirket daha kripto para işlemlerini durdurdu
05 Temmuz 2022 - 09:26 borsagundem.com

Kripto para ödünç verme ve takas oyuncusu Vauld para çekme işlemlerini askıya aldı

BORSAGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasalarında yaşanan sert düşüş bu alanda hizmet veren platformları iflas noktasına getirdi. Son günlerde birçok şirket iflas ederken bazıları işlemleri askıya alıyor.

Singapur merkezli bir kripto para ödünç verme ve takas oyuncusu olan Vauld, "finansal zorluklarla" karşı karşıya kaldığı için para çekme, alım satım ve mevduat işlemlerini askıya aldı.

Firma, "dalgalı piyasa koşullarının" müşterilerin 12 Haziran'dan bu yana platformdan 197,7 milyon dolardan fazla para çekmesine neden olduğunu ve platformu zor durumda bıraktığını söylüyor.

"Vauld'un paydaşlarının çıkarlarını en iyi şekilde korumak" için olası bir yeniden yapılandırma da dahil olmak üzere seçeneklerini araştırırken mali ve hukuk danışmanları getirdi.

Valar Ventures, Coinbase Ventures ve Pantera Capital'i destekçileri arasında sayan Vauld, "potansiyel yatırımcılarla görüşmelerde" olduğunu söylüyor.

Para çekme işlemlerini askıya alma kararı, Vauld'un para çekme işlemlerini "her zamanki gibi ve gelecekte de böyle olmaya devam edeceğini" söylemesinden sadece üç hafta sonra geldi.

Geçen ay, kripto borç veren Celsius, “aşırı piyasa koşulları” nedeniyle para çekme işlemlerini duraklattı.

Varlıklarının 10 milyar dolar olduğu tahmin edilen Singapur merkezli Three Arrows Capital (3AC), ABD'de mahkemeye iflas koruma başvurusunda bulundu.

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, birkaç küçük ölçekli kripto para borsasının iflas ettiğini iddia ederken önümüzdeki dönemlerde iflas eden kripto şirketi sayısının artacağı konusunda uyarıda bulundu. Sam Bankman-Fried, kripto şirketlerinin son iki yılda kontrolsüz şekilde büyüdüğünü söylerken sert düşüşün ardından şirketlerin hazırlıksız yakalandıklarını dile getirdi. Bankman-Fried’a göre kripto şirketleri, çift hanelere ulaşan yüksek getiri vaatlerini sürdüremediklerinden dolayı iflasın eşiğine geldi.

FİYATLAR SERT DÜŞTÜ, İFLASLAR ARTTI

Birçok kripto şirketini iflasın eşiğine getiren gelişmeler, Mayıs ayında Terra ekosisteminin çöküşüyle başladı. Ardından bu ayın başında Lido Staked Ethereum’un (stETH) Ethereum sabitliği kaybetmesi, bu varlığa yüksek miktarda yatırım yapan kripto şirketlerini zor duruma soktu.

Bu olumsuz gelişmeleri tetikleyen ana faktör ise geleneksel piyasalardan geliyor. Enflasyonun küresel çapta artışı ve buna karşılık Fed’in faiz artışı başta olmak üzere sıkılaştırıcı para politikası araçlarını devreye sokması, yatırımcı fonlarının kripto paralar gibi riskli piyasalardan hızla çekilmesinin ana faktörü olarak görülüyor.

Kripto para madenciliği gelirlerinde büyük kayıp!

 

Kripto piyasalarda bir iflas daha

 

Zor durumdaki kripto borsası 240 milyon dolara satıldı

 

Meta, kriptodan desteğini çekiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )05 Temmuz 2022 09:56

    Bu sistemler şunlar oluyor... ahmet 1 tane eteryumu var. ahmet eteryumu sitede tutuyor. firma diyorki. Ahmet müşterimsin eterini kullan. faizle eter ver diğer kullanan tradelere diyor... ahmet günlük aylık istediği gün olarak 1 eter veriyorum ama faiz isterim yunluk yüzde 1 diyor... bir kaç apra barası bunları alıp anlık al-sat çeviriyor.. site komisyon alıyor temınatlı verdiği bu eterleri vadesi gelince geri istiyor.. ama sistem bug oldu. açık sorun yani, 10 haftadır düşen piyasada trade zarar yazıyor temıantı bır bakıyorsun eytersız kalıyor.. site bu durumda ortada ve mağdurlar yaratmış olarak sap gibi kalıyor... o bakımdan langırtı sitelerde pek bulunmayın. yani kaçak forkes siteleri gibi her biri oranları yüksek gösterip müşteri çekip topluyor.. ingilterede aç şirket 1 satte 2 masa 1 sandalye kur sistemi biraz guven ver sonra çak git.. yazıke tmeyinkendinize. Araştırın aç gözlü olmadan durun. sepet yapamayan ilk hesabı açan insanların kaldırçlara girmesine şahit oluyorum :D 

  • Bir dost05 Temmuz 2022 09:51

    Kripto borsalari nin hic birine guvenmeyin, bos is .kriptolarin %99.99 da bos is, ekranda yanip sonmekten baska hicbir ozelligi yok, aldatanlara para kazandirirsiniz "ben yemedim al sen ye ".

  • 😂😂😂😂05 Temmuz 2022 09:37

    Üzüldümmü tabiki hayır beter olsunlar.