E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto para madenciliği gelirlerinde büyük kayıp!---

Kripto para madenciliği gelirlerinde büyük kayıp!

Kripto para madenciliği gelirlerinde büyük kayıp!
04 Temmuz 2022 - 15:13 borsagundem.com

Bitcoin madencilik geliri, aralık 2020'den bu yana ilk kez Ethereum'u geçti. Ancak her iki dijital para birimi 2022'nin en düşük seviyesini gördü

Kripto para piyasalarında başlayan çöküş yeni kayıpları da beraberinde getiriyor. Bazı borsalar para transferlerine sınırlama getirirken, küçük çaplı platformlar bir bir kapanıyor. Bir dönem dev yatırımların yapıldığı kripto madenciliğinde ise kayıplar rekor seviyelere ulaştı.

Haziran 2022, Bitcoin madencilik geliri 667 milyon dolarda kalırken Ethereum gelirinin ise sadece 549 milyon dolara elde edilebildi. Bitcoin madencilik geliri, Aralık 2020'den bu yana ilk kez Ethereum'u geçti.

Be[In]Crypto Research'e göre, Ethereum madencilerinin Haziran ayı geliri, Mayıs 2022'nin yaklaşık 1,01 milyar dolarlık değerinden 460,42 milyon dolar düştü. Ethereum'un geçen yılki toplam karlılığı da Haziran 2021'den bu yana %51 düştü. Bitcoin'in geliri de Mayıs ayına göre %26 düştü.

Kripto para piyasaları yılın ilk yarısında 1,3 trilyon dolardan fazla kayıp yaşadı.

MADENCİLİK GELİRLERİ NEDEN DÜŞÜYOR?

Madencilik gelirindeki düşüşü anlamak için gelirinin nasıl hesaplandığını bilmek gerekiyor.

Madencilerin geliri, işlemlerin doğrulanmasına katkıda bulunarak kazanılan toplam madeni para sayısının, belirli bir süre içinde madeni paraların fiyatı ile çarpılmasıyla hesaplanır.

Buna göre, madencilik gelirlerindeki düşüşün nedeni dijital varlıkların fiyatlarındaki keskin düşüşten kaynaklanıyor.

Haziran ayı boyunca, Ethereum 896.11 ile 1.965 dolar arasında işlem gördü. Bunu Haziran 2021’de ise 1.707 dolar ile 2.891 Dolar aralığında el değiştiriyordu.

Meta, kriptodan desteğini çekiyor

 

Kripto piyasalarda bir iflas daha

 

Zor durumdaki kripto borsası 240 milyon dolara satıldı

 

Kripto şirketinden iflas başvurusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)